Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

815 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα!

Κάθε επτά δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί κάτω από δέκα χρόνων από την πείνα και κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα ένα άτομο χάνει την όρασή του, εξαιτίας της έλλειψης βιταμίνης Α! 

Παγκοσμίως, περισσότερα από 815 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα και χρόνιο υποσιτισμό, αναφέρει ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα, Γιάν Τσίγκλερ σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Τετάρτη στη Γενεύη.

Αν ο παγκόσμιος πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται με ετήσιο μέσο όρο του τρία τοις εκατό θα τετραπλασιαστεί το παγκόσμιο ακαθάριστο εθνικό προϊόν. Οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν, ότι τα επόμενα 50 χρόνια, δέκα δισεκατομμύρια άνθρωποι θα κατοικούν στον κόσμο. Πράγμα που θα φέρει τη Γη στα πρόθυρα της χωρητικότητάς της. «Εδώ δεν μπορούμε να ταΐσουμε επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους , δήλωσε ο Τζοέλ Κοέν ,καθηγητής του Πανεπιστημίου Ροκέφελερ στο συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου AAAS Science στην Ουάσιγκτον. 

Οι ερευνητές και οι οικολόγοι προειδοποιούν για δραματικές συνέπειες ,αν δεν μπορεί και η γεωργία να συμβαδίσει. Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση για να τραφούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι! Η γεωργική παραγωγή πρέπει να βελτιωθεί δραματικά, διαφορετικά θα πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι μας. 

Ο Τζείσον Κλάι της περιβαλλοντικής οργάνωσης World Wildlife Fund, δήλωσε ότι " τα επόμενα 40 χρόνια θα πρέπει να παράγουμε τον ίδιο αριθμό τροφίμων όπως κάναμε και στο παρελθόν»! 

Σύμφωνα με τον Κοέν προς το παρόν μόνο το μισό της παγκόσμιας σοδειάς σιτηρών χρησιμοποιείται άμεσα ως τροφή για τον άνθρωπο. Η άλλη μισή χρησιμοποιείτε ως τροφή για τα ζώα ή για τα καύσιμα. Ή καταλήγει απλά στα σκουπίδια!

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου