Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

110.000 άνθρωποι έφυγαν από τη Λιβύη!

Η κατάσταση στη Λιβύη έχει κλιμακωθεί και επιδεινώνεται ώρα με την ώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Σβένια Κόχ.

110.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν την Λιβύη. Επίσης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι διασχίζουν τα σύνορα με την Τυνησία και την Αίγυπτο. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), εκτιμά ότι ο αριθμός των ατόμων που φεύγουν από τις μάχες στη Λιβύη υπολογίζεται στα 110.000 άτομα μέσα σε μια εβδομάδα. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μένουν στο λιμάνι της πόλης της Βεγγάζης χιλιάδες άποροι. Οι κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να βοηθήσουν με ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα. Το διεθνές κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα» στέλνουν προσωπικό και εξοπλισμό στη Βεγγάζη. Επίσης, ενίσχυση υπάρχει από την Ιταλία και τη Νορβηγία. Από την άλλη, ανέφερε το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας, ότι υπάρχουν λιγοστά τρόφιμα και ιατρικός εξοπλισμός.

Γιατρός σε πρόχειρη κλινική ανέφερε, ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ότι η πόλη χρειάζεται φάρμακα, γιατρούς και τρόφιμα. Οι κάτοικοι έδειξαν στους δημοσιογράφους πρόχειρο νεκροταφείο και 11 ανθρώπους που πολέμησαν για τον Καντάφι.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου