Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Καταρρέουν οι κατηγορίες εναντίον του Στρος-Καν?


Οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε βάρος του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση εναντίον καμαριέρας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, μπορεί να μην ευσταθούν.

Οι κατηγορίες εναντίον του Στρος-Καν είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αναφέρει η «New York Times», επικαλούμενη δικαστικό αξιωματούχο, προσκείμενο στην υπόθεση.

Έκπληξη αποτέλεσε επίσης και μία μη προγραμματισμένη, για σήμερα, ακρόαση δικαστηρίου του 62χρονου Γάλλου. Η επόμενη ακρόαση στο πλαίσιο της ποινικής δίκης είχε οριστεί αρχικά για τις 18 Ιουλίου. Ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν βεβαίωσε πως ο πελάτης του θα επανεμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα Παρασκευή στις 11:30 (18:30 ώρα Ελλάδας).

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι στην Εισαγγελία της Νέας Υόρκης αμφισβητούν την αξιοπιστία του φερομένου ως θύματος. Η καμαριέρα, η οποία κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλική κακοποίηση, επανειλημμένα είπε ψέματα κατά το παρελθόν.

Η εισαγγελία εντόπισε ανακρίβειες στην αίτηση της 32χρονης για παροχή ασύλου, καθώς και την πιθανή ανάμιξή της σε εγκληματικές ενέργειες, όπως διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος. Υπάρχει μάλιστα καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία της γυναίκας με κρατούμενο, μία ημέρα μετά την επίθεση, με τον οποίο συζητούσε τα πιθανά οφέλη που θα είχε αν κατέθετε μήνυση κατά του Στρος-Καν.

Στους αστυνομικούς η καμαριέρα είχε δηλώσει , πως στην αίτησή της για χορήγηση ασύλου, ανέφερε ότι είχε πέσει στο παρελθόν θύμα βιασμού. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι καταχωρημένο στην αίτηση.

Επίσης το δημοσίευμα της «New York Times» αναφέρει, πως ο άντρας αυτός έχει φυλακιστεί για κατοχή 180 κιλών μαριχουάνας και ήταν ένας από αυτούς που τα τελευταία δύο χρόνια κατέθεταν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της 32χρονης, περίπου 100.000 δολάρια.

Οι δικηγόροι του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ και ο εισαγγελέας, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, συναντήθηκαν και συζήτησαν το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Ο Στρος-Καν συνελήφθη το Μάιο για σεξουαλική επίθεση εναντίον καμαριέρας ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη. Οι ερευνητές βρήκαν ίχνη σπέρματος του 62χρονου Γάλλου στην ενδυμασία της γυναίκας. Μετά την αρχική άρνηση για κάθε σεξουαλική επαφή, οι δικηγόροι του Γάλλου άρχισαν να μιλούν για ερωτική επαφή με συναίνεση. Ο Στρος-Καν είχε παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, λόγω των κατηγοριών. Με εγγύηση και φορώντας ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι στον αστράγαλο είχε αφεθεί ελεύθερος από τις φυλακές και βρίσκεται υπό κατ 'οίκον περιορισμό.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου