Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!

Ήταν η βαρύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων δεκαετιών που χτύπησε τη Νέα Υόρκη! Με 100 χιλιόμετρα την ώρα σάρωσε τα αστικά φαράγγια της Νέας Υόρκης και απέκλεισε την πόλη από το χιόνι!

Με δυσκολία οι άνθρωποι διασχίζουν το δρόμο λόγω του χιονιού. Πεζοί καθυστερούν στις δουλειές τους, λόγω της μεγάλης κίνησης των κύριων οδών στο κέντρο της πόλης και εθελοντές σκάβουν δωρεάν τους δρόμους που έχουν γεμίσει χιόνι!
Περίπου 6.000 πτήσεις ακυρώθηκαν, δεκάδες χιλιάδες παραθεριστές τα Χριστούγεννα δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Θα χρειαστούν δύο με τρεις ημέρες για να καλύψουν τη διαφορά αυτή της καθυστέρησης ", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας του αεροδρομίου. Επίσης, στους σταθμούς που είχαν κατασκηνώσει οι άνθρωποι, τα τρένα δεν λειτούργησαν.

Έφεδροι της Εθνικής Φρουράς στάλθηκαν για βοήθεια στις πολιτείες του Ντέλαβερ, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια για να αντιμετωπίσουν το χάος που προκάλεσε το χιόνι.

"Έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά με σφοδρές καταιγίδες, αλλά αυτή η χιονοθύελλα ήταν η χειρότερη"’, δήλωσε ο μετεωρολόγος Τομ Καίνς. "Τόσο πολύ χιόνι και στη συνέχεια η καταιγίδα που ήταν καταστροφική".

Μια ‘’αποκαλυπτική σιωπή’’ εκτείνεται τα Χριστούγεννα σε όλη την πολύβουη συνήθως πόλη της Νέας Υόρκης . Η χιονοθύελλα είχε μπλοκάρει ακόμη και τα αεροδρόμια γράφει η εφημερίδα «New York Times . Η νεκρή φύση στη Νέα Υόρκη είναι πολύ πιο αργή από ό, τι συνήθως.
Ο Δήμαρχος Μιχαήλ Μπλούμπεργκ δήλωσε : "αυτή είναι μια θύελλα που θα μείνει στην ιστορία."

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Νεκρή γυναίκα ξυπνάει σε φέρετρο…


Ένα περίεργο περιστατικό εκτυλίχτηκε 
σε ένα βραζιλιάνικο νοσοκομείο: Μία 88χρονη γυναίκα ήταν νεκρή και μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο
 Αλλά στην πραγματικότητα η γυναίκα ζούσε και πέθανε δύο ημέρες μετά το περιστατικό!


Στο Σάο Πάολο, η ζωή της Μαria das Dores da Conceição είχε  τελειώσει επίσημα. Οι γιατροί της Βραζιλίας στο Minas Gerais, είχαν δηλώσει ότι η 88χρονη γυναίκα ήταν νεκρή. Η άτυχη γυναίκα είχε τοποθετηθεί σε ένα φέρετρο, ήταν σχεδόν  "θαμμένη ζωντανή"  και έτοιμη για την  κηδεία της.


Τέσσερις ώρες αργότερα όμως, η γυναίκα ξύπνησε και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την εφημερίδα "O Globo", η οποία αναφέρθηκε σε μια ανακοίνωση του Δήμου Ipatinga. Δύο ημέρες αργότερα η γυναίκα τελικά απεβίωσε.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης, η 88χρονη γυναίκα  πέθανε από την υψηλή πίεση του αίματος και έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.


Την Τετάρτη, η γυναίκα δεν είχε δείξει σημεία ζωής και επομένως, κηρύχθηκε νεκρή. Τώρα, η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες για να διαπιστωθεί αν οι γιατροί , λόγω της λανθασμένης διάγνωσης και της συνακόλουθης υγειονομικής περίθαλψης,  εν μέρει,  ήταν υπεύθυνη για το θάνατο της γυναίκας.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι πέθαναν από το κρύο στην Πολωνία!



Η Ευρώπη βρίσκεται έρμαιη στον παγωμένο χειμώνα: στην Πολωνία ήδη πάνω από εκατό άνθρωποι έπεσαν θύματα των εξαιρετικά δύσκολων καιρικών συνθηκών. Επίσης στη Γερμανία, ένας άστεγος άντρας «πάγωσε» μέχρι θανάτου. Ένα τέλος, του ψυχρού χειμώνα δεν υπάρχει στον ορίζοντα…

Στην Πολωνία ο αριθμός των νεκρών από το κρύο έχει ανέλθει σε 127, οκτώ άτομα πάγωσαν μέχρι θανάτου την ημέρα των Χριστουγέννων. Τον περασμένο χειμώνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 298 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πολωνία, περισσότεροι από το ένα τρίτο από αυτούς, τον Ιανουάριο.

Τα θύματα είναι κυρίως άστεγοι, μεθυσμένοι άνδρες ηλικίας μεταξύ 35 και 60. Η αστυνομία κάλεσε το κοινό να ανταποκριθεί και να βοηθήσει, όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στο τσουχτερό κρύο σε ένα παγκάκι στο πάρκο ή το βράδυ περιπλανώμενοι στο δρόμο.

Ακόμη και στη Γερμανία την Κυριακή, ένας άστεγος άντρας, βρέθηκε νεκρός. Το παγωμένο πτώμα ανακαλύφθηκε στο Trier, σε μια αυλή ενός σούπερ μάρκετ. Είχε αρνηθεί όλες τις προσφορές για βοήθεια είπε ο Ρειμόντ Άκερμαν , εργαζόμενος του Σούπερ Μάρκετ. Ο Άκερμαν δήλωσε τη Δευτέρα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εννέα φορές είχε μείνει εκεί ο 51χρονος. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο πρώτος θάνατος από κρυοπάγημα το χειμώνα στη Ρηνανία.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ