Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Βασιλικός γάμος:Η πριγκίπισσα Θεοδώρα παντρεύεται στην Αθήνα τον Μάθιου Κούμερ

Η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ο αρραβωνιαστικός της Μάθιου Κουμάρ θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Μετά από σχεδόν έξι χρόνια αρραβώνα, η πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας και της Δανίας παντρεύεται επιτέλους τον αληθινό της έρωτα, τον Μάθιου Κουμάρ, στην Αθήνα. Πριν χτυπήσουν οι καμπάνες του γάμου στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, η νύφη και ο γαμπρός ετοιμάζονται για τη μεγάλη μέρα από την Πέμπτη.
Ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Μαθιου υποτίθεται, ότι θα πραγματοποιούνταν το 2018. Το ζευγάρι, που είναι μαζί από το 2016, δημοσιοποίησε τον έρωτά του στο Instagram και εμφανίστηκε και εκεί όταν αρραβωνιάστηκαν περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα. Ο γάμος έπρεπε να γίνει το συντομότερο δυνατό, αλλά η κατάλληλη ημερομηνία βρέθηκε μόλις τον Μάιο του 2020. Ο γάμος έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα, στο Πόρτο Χέλι, αλλά μετά ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού και ακυρώθηκε. Μετά από τρεις ακυρώσεις τελικά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 17:30 θα τελεσθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της Πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Μάθιου Κουμάρ, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, Δωρόθεου Β', παρουσία στενών συγγενών και φίλων της οικογένειας και του ζεύγους. Το νυφικό της Θεοδώρας θα είναι διά χειρός Σίλιας Κριθαριώτη, μια σχεδιάστρια που προτιμά τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της Άννα Μαρία. Μάλιστα, ακούγεται ότι η μέλλουσα νύφη θέλει το νυφικό της να μοιάζει αρκετά με αυτό που είχε φορέσει η μητέρα της στον γάμο της.
Η πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας είναι γεννημένη στο Λονδίνο στις 9 Ιουνίου 1983 και ο πλήρης τίτλος της είναι πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδος και της Δανίας είναι ηθοποιός στο επάγγελμα και είναι η νεότερη κόρη και τέταρτο παιδί του τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Β΄ και της συζύγου του Άννας-Μαρίας. Ο Μάθιου Κουµάρ εργάζεται ως δικηγόρος και η εταιρεία του, FarMar Law Group, εδρεύει στο Λος Άντζελες. Εκεί, μετακόμισε μαζί με τη Θεοδώρα όταν εκείνη άρχισε να κυνηγά την καριέρα της στην υποκριτική. Μια λιγότερο γνωστή πτυχή της ζωής του είναι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια εξέδωσε τον Ιούνιο του 2023 απόφαση για την αναστολή της άδειας άσκησης επαγγέλματος του Μάθιου Κουµάρ για ένα έτος, λόγω μιας υπόθεσης που είχε αναλάβει. Τον φωνάζουν “Matt” Η Θεοδώρα αποκάλυψε το υποκοριστικό που χρησιμοποιεί για εκείνον κατά τη διάρκεια του αρραβώνα τους το 2018, λέγοντας: «Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν την ευτυχία και τον ενθουσιασμό μας. Σ’ αγαπώ, Matt».
Η οικογένεια της Θεοδώρας τον λατρεύει Δεν είναι μόνο η Θεοδώρα που τον λατρεύει, αλλά και η οικογένειά της. Η ανιψιά της, Μαρία Ολυμπία, χαρακτήρισε τα νέα του αρραβώνα ως «τα καλύτερα του κόσμου», ενώ ο αδερφός της, Νικόλαος, εξέφρασε τη χαρά του για το ζευγάρι και ευχήθηκε «αιώνια ευτυχία». Η τέως Ελληνική βασιλική οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση για τον γάμο της Θεοδώρας με τον Matthew Kumar ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Όπως διαβάζουμε σε αυτήν, το ζευγάρι θα έχει συνολικά 12 κουμπάρους κάποιοι από τους οποίους είναι μέλη της οικογένειας της νύφης. Ακόμα, η ανακοίνωση τονίζει ότι η απόφαση του ζευγαριού να τελέσει τον γάμο του στην Αθήνα αποτυπώνει την αγάπη τους για την Ελλάδα, τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρούν με τη χώρα και την θέλησή τους να μοιραστούν με τους καλεσμένους τους τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φιλοξενία και ταυτότητα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας: "Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 17:30 θα τελεσθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της Πριγκίπισσας Θεοδώρας με τον κύριο Matthew Kumar, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, Δωρόθεου Β’, παρουσία στενών συγγενών και φίλων της οικογένειας και του ζεύγους. Κουμπάροι και παράνυμφοι στο ζευγάρι θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Πρίγκιπας Παύλος, ο Πρίγκιπας Νικόλαος, o Πρίγκιπας Φίλιππος, η Πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία, ο Πρίγκιπας Αχιλλέας-Ανδρέας και η Arrietta Morales de Grecia . Η επιθυμία του ζευγαριού να τελέσουν τον γάμο τους στην Αθήνα αποτυπώνει την αγάπη τους για την Ελλάδα, τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρούν με τη χώρα και την θέλησή τους να μοιραστούν με τους καλεσμένους τους τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φιλοξενία και ταυτότητα."
ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΚΟΥ