Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτό θα πει φράχτης

Είναι ένας ατελείωτος φράχτης. Έχει μήκος 1600 μέτρα και ύψος 9 και κατασκευάστηκε το 1850.Για να κλαδευτεί χρειάζονται 3 μήνες!


Τα φυτά του φυτεύτηκαν το 1850 και από τότε διατηρείτε χάρη στη φροντίδα των κηπουρών του. Ο λόγος για τον 9 μέτρων ύψους και 1600 μέτρων μήκους φράχτη που για να ανανεωθεί οι τέσσερις κηπουροί του χρειάζονται 3 ολόκληρους μήνες για να τον φροντίσουν.

«Καίει» στο ένα ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης

Στα 0,98 - 1 ευρώ το λίτρο, κατά μέσο όρο, αναμένεται να κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου), έναντι 65 - 70 λεπτών πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, ανέφεραν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

Κατήγγειλαν, επίσης, έξαρση του λαθρεμπορίου με ναυτιλιακά και εξαγώγιμα καύσιμα και της νοθείας βενζίνης με βιοαιθανόλη, τολουόλη, σε ποσοστά που -όπως είπαν - φθάνουν και το 30 %, με συνεργασία συχνά και κρατικών λειτουργών.

Αιτία των αυξήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης, εκτός από την άνοδο των διεθνών τιμών είναι, όπως είπαν, η αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο που ήταν πέρυσι διαμορφώνεται εφέτος στα 60 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Χ. Μαυράκης, τάχθηκε υπέρ της εξίσωσης του ΕΦΚ στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης προκειμένου να παταχθεί η νοθεία και το λαθρεμπόριο, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, όπως είπε, την καταβολή επιδόματος θέρμανσης τουλάχιστον στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. "Δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουμε σε εποχές που ο κόσμος θα κρυώνει ή θα απειλείται η δημόσια υγεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών", ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας σε περίπτωση εξίσωσης των φόρων η τιμή του ντήζελ θέρμανσης θα φθάσει στο 1,4 ευρώ το λίτρο...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης


Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα ο Μάκης Ψωμιάδης, μετά από απόφαση των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Οι δικαστές συνεδρίασαν σήμερα, προκειμένου να κρίνουν την διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα μετά το πέρας της απολογίας του για τα "στημένα" παιχνίδια ποδοσφαίρου.

Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, δεχόμενο την θέση της εισαγγελικής λειτουργού κ.Θεοδωροπούλου που είχε διαφωνήσει με τον ανακριτή της υπόθεσης κ. Κασσίμη, διέταξε την προσωρινή κράτησή του.

Ο Μ. Ψωμιάδης απολογούμενος στον ανακριτή, χαρακτήρισε τις κατηγορίες που του αποδίδονται "αόριστες και ανεπίδεκτες αντικρούσεως".

TZAKOY EΛΕΝΑ

Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας στο Διαδίκτυο!

Πέντε από τα σημαντικά κείμενα θα διαβάζονται με ένα κλικ και στα αγγλικά


Δύο χιλιάδες χρόνια αφότου γράφτηκαν και δεκαετίες αφότου βρέθηκαν σε σπηλιές στην έρημο, μερικά από τα πολύτιμα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα, θα είναι πλέον διαθέσιμα μέσω Διαδικτύου, στο πλαίσιο ενός προγράμματος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Ισραήλ και της Google.

Η εμφάνιση πέντε από τους σπουδαιότερους παπύρους στο Ιντερνετ και μάλιστα συνοδευμένους από αγγλική μετάφραση, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας των φυλάκων των φημισμένων χειρογράφων - οι οποίοι έχουν επικριθεί σημαντικά για το γεγονός ότι τα χειρόγραφα μονοπωλούνταν από ελάχιστους λόγιους - να τα κάνουν προσβάσιμα σε όλους...

Πάτησε τη σκανδάλη και την άλλαξε για πάντα


«Δεν είναι το πρόσωπό μου, αλλά είμαι ευγνώμων που το έχω», λέει η Connie Culp από το Οχάιο, η οποία αποτελεί και την πρώτη ασθενή των ΗΠΑ που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση προσώπου.

Η άτυχη γυναίκα δέχτηκε μια άγρια επίθεση από το σύζυγό της όταν αυτός την πυροβόλησε στο πρόσωπο. Έχοντας επιβιώσει από τον πυροβολισμό αλλά με ένα ολοκληρωτικά αλλοιωμένο πρόσωπο, η 48χρονη πλέον γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει για τον τραγικό πυροβολισμό καθώς και για την επέμβαση που έκανε το 2008...

Πρόθυμη η Ιαπωνία να βοηθήσει την Ελλάδα

O Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Γιουν Αζούμι, δήλωσε στο Reuters πως οι χώρες τις ευρωζώνης χρειάζονται ένα ορθολογικό σχέδιο, που

θα κατευνάσει την παγκόσμια ανησυχία.

"Εάν υπάρχει ένα σχέδιο που να βασίζεται σε μία σταθερή πορεία, περιλαμβάνει ένα λογικό απόθεμα χρημάτων και μπορεί να παρέχει στον κόσμο και τις αγορές μία αίσθηση ασφάλειας σχετικά με το ελληνικό χρέος, δε θα απορρίψω την πιθανότητα η Ιαπωνία να μοιραστεί λίγο από το φορτίο", ανέφερε ο Ιάπωνας υπουργός.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αζούμι αναφέρθηκε στην αγορά νέων ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) από την Ιαπωνία, για τη στήριξη των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης...

Ηχηρό μήνυμα: Άσκηση της Κύπρου, στην υποτιθέμενη ρότα Πίρι Ρέϊς!

Η Κύπρος είναι έδω! Αυτό το μήνυμα στέλνει στην Τουρκία η μεγαλόνησος για να καταλάβει ότι οι απειλές της δεν πιάνουν τόπο και ότι οι έρευνες στην "Αφροδίτη" θα συνεχιστούν και θα φτάσουν στο τέλος τους!


Άσκηση-μήνυμα προς τη Τουρκία στέλνει η Κύπρος αλλά εμμέσως και η Βρετανία. 10 μίλια από τις νότιες ακτές του νησιού,στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκονται τα υπόλοιπα "οικόπεδα" της Κύπρου,βρίσκεται σε εξέλιξη άσκηση έρευνας διάσωσης με τη συμμετοχή μάλιστα κι ενός βρετανικού ελικοπτέρου.

Πολιτικά και προπάντων στρατιωτικά μηνύματα προς όλους τους ενδιαφερόμενους έστειλαν το προηγούμενο Σάββατο οι ΗΠΑ μέσω ειδικού στρατιωτικού αεροπλάνου που πέταξε και ερεύνησε ενδελεχώς όλη τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το οικόπεδο 12...

Βρέθηκε ναυάγιο με 200 τόνους ασήμι

Ναυάγιο με 200 τόνους αργύρου αξίας 230 εκατομμυρίων δολαρίων ανακαλύφθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό και πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα πολύτιμου μετάλλου που ανακαλύπτεται στην θάλασσα.


ο SS Gairsoppa, ένα βρετανικό φορτηγό πλοίο, που είχε βυθιστεί από γερμανικό υποβρύχιο το 1941, βρέθηκε από την αμερικανική εταιρεία ερευνών Odyssey Marine.

Η εταιρεία θα διατηρήσει το 80% της αξίας του φορτηγού υπό τους όρους σύμβασης με το Υπουργείο Μεταφορών.

Η γερμανική επίθεση σημειώθηκε την ώρα που το πλοίο προσπαθούσε να προσεγγίσει την Ιρλανδία. Το φορτηγό επέστρεφε στην Βρετανία από την Ινδία, όταν έμεινε από καύσιμα εν μέσω θαλασσοταραχής και προσπάθησε να φτάσει στο λιμάνι του Γκαλγουέι, αλλά χτυπήθηκε και βυθίστηκε από το γερμανικό υποβρύχιο...

Χωρίς Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα - Μπλοκαρισμένοι δρόμοι Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς στο Λεκανοπέδιο

Ακόμη μία ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό, καθώς μόνο ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ και τα ταξί κυκλοφορούν σήμερα. Οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ και Μετρό) απεργούν, αντιδρώντας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από νωρίς το πρωί οι Αθηναίοι κυρίως σε βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου.

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στη Λεωφ. Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, στη Βασ. Κωνσταντίνου στο ρεύμα ανόδου και στη Λεωφ. Ηλιουπόλεως.

Αυξημένη είναι ακόμη η κίνηση στη Λεωφ. Αθηνών και στα δύο ρεύματα, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα, στη Λεωφ. Κατεχάκη, στην Αχαρνών, στην Αλεξάνδρας, στην Κατεχάκη, στην Κηφισίας, στη Βασ. Σοφίας, στη Λεωφ. Συγγρού, στη Σταδίου, στην Αμαλίας, στη Λένορμαν, στην Αχχιλέως, στη Λεωφ. Καποδιστρίου, στη Λεωφ. Ποσειδώνος (στο ρεύμα προς Πειραιά) και στο λιμάνι του Πειραιά...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

21 Δεκέμβρη του 2012 και ώρα 13:15 είναι το τέλος του κόσμου!


Το ημερολόγιο των Μάγια, των Ινδιάνων της Κεντρικής Αμερικής ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μέχρι σήμερα, και είναι τεράστιες, θεωρούν ότι η ημέρα που θα σβήσει η γη και θα έρθει το τέλος του κόσμου είναι η 21η Δεκεμβρίου του 2012.

Πολλές θεωρίες έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα για την συντέλεια του κόσμου, άλλοι μιλούσαν για την Πρωτοχρονιά του 2000, άλλοι λένε για την ημέρα γενεθλίων του πρίγκιπα Γουίλιαμ της Αγγλίας που είναι στις 21 Ιούνιου και βεβαία, και το ημερολόγιο των Μάγια που λήγει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012!  Τί ισχύει όμως απ’ όλα αυτά;

Τι είναι αυτό το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ;

Το ημερολόγιο των Μάγια θεωρείται το ακριβέστερο ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ποτέ, από οποιονδήποτε γνωστό πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας. Βασίζεται σε τρείς κύκλους: Έναν κεντρικό κύκλο 365 ημερών, έναν «ιερό» κύκλο 260 ημερών κι έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών. Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 ολοκληρώνεται ένας Μεγάλος Κύκλος. Σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με καταστροφή. Τέσσερις φορές έχουν προσπαθήσει οι θεοί να δημιουργήσουν τον Κόσμο κι επειδή το μοντέλο τους βγαίνει προβληματικό, στο τέλος του πειράματος το καταστρέφουν...

«Την κορόιδευαν τα άλλα παιδιά στο σχολείο»

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση η 13χρονη από την Αλβανία που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί στο σπίτι της στα Καμίνια

«Το μόνο πρόβλημα που τη βάραινε ήταν το σχολείο. Το παιδί ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία στα 11 της χρόνια και πήγε αμέσως στην Ε' δημοτικού. Δεν μπορούσε να προχωρήσει στα μαθήματα και αναγκάστηκε να το διακόψει. Οχι γιατί δεν ήθελε το σχολείο, αλλά επειδή δεν μπορούσε να συνεχίσει. Επαναλάμβανε συνέχεια ότι τα παιδιά την κορόιδευαν. Αυτό την πλήγωνε, τη στεναχωρούσε. Ισως αν δεν υπήρχε τόση αδιαφορία, το μοιραίο πρωί να ήταν στο σχολείο του και να μη γινόταν αυτό που έγινε», λέει ο Λεονάρντ, στενός φίλος της οικογένειας.

Στο φροντισμένο και τακτοποιημένο παιδικό δωμάτιο της οικογένειας στα Καμίνια, τα δυο κρεβάτια - της 13χρονης Τζένης και του μικρότερου αδελφού της - μια μέρα μετά το τραγικό συμβάν, ήταν άδεια. Οι τοίχοι του δωματίου είναι γεμάτοι με κοριτσίστικες ζωγραφιές, εικόνες του Μπάτμαν και τα ράφια γεμάτα με αρκουδάκια και άλλα παιχνίδια. Η 13χρονη Τζένη - που περιέλουσε το πρωί της Παρασκευής το σώμα της με νέφτι και αυτοπυρπολήθηκε - νοσηλεύεται σε πάρα πολύ βαριά κατάσταση, διασωληνωμένη με εγκαύματα σε όλο της το σώμα στο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ ο αγαπημένος της αδελφός που δεν είχε μάθει ακόμα τι της συνέβη, φιλοξενείται σε άλλο σπίτι...

Το ποδήλατο στην πόλη βλάπτει τους πνεύμονες


H χρήση του ποδηλάτου είναι φιλική προς το περιβάλλον και γενικά καλή για την υγεία του ανθρώπου. Μέσα στην πόλη όμως μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους πνεύμονες.

Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, οι ποδηλάτες στις πόλεις, έχουν υψηλότερα επίπεδα σωματιδίων άνθρακα (αιθάλης) στους πνεύμονές τους.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι ποδηλάτες εισπνέουν κατά μέσο όρο 2,3% περισσότερη αιθάλη σε σχέση με τους πεζούς και αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο αναπνευστικό τους σύστημα.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, οι επιστήμονες συνιστούν στους ποδηλάτες να έχουν υπόψη τους το θέμα της αιθάλης, όταν σχεδιάζουν να χρησιμοποιούν για τις διαδρομές τους μέσα στην πόλη, το ποδήλατό τους.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Το Πίρι Ρέις αρχίζει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Αγκυρα ανακοίνωσε ότι αυτό θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας


Η Τουρκία θα αρχίσει σήμερα Δευτέρα τις έρευνες για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, έπειτα από σχετική συμφωνία με το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος και ως απάντηση στις έρευνες που άρχισε η κυπριακή κυβέρνηση, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Το (ερευνητικό) πλοίο πρόκειται να φτάσει γύρω στο μεσημέρι στην περιοχή όπου θα αρχίσει η εξερεύνηση. Η ομάδα θα αρχίσει τις σεισμολογικές έρευνές της το απόγευμα, αφού φτάσει στην περιοχή με τις αναφερθείσες γεωγραφικές συντεταγμένες», δήλωσε προς το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ο Χουσεΐν Αβνί Μπενλί, ο οποίος είναι επικεφαλής του ενεχόμενου ινστιτούτου ερευνών.

Ο Μπενλί δεν διευκρίνισε τον ακριβή προορισμό του πλοίου, του Πίρι Ρέις.

Το πλοίο, το οποίο προετοιμαζόταν την τελευταία εβδομάδα γι' αυτή την αμφιλεγόμενη αποστολή, πλέει ως τώρα χωρίς εμπόδια, διευκρίνισε ο Μπενλί του πανεπιστημίου Ντοκούζ Εϊλούλ, που βρίσκεται στην επαρχία της Σμύρνης.

Ο ίδιος δήλωσε πως η ομάδα του επικοινωνεί δύο φορές την ημέρα με το πλοίο, μέσω δορυφορικής σύνδεσης, σύμφωνα με το Ανατολή.

tovima.gr

H "τουρκική καταγωγή" του Ηρακλή

Με τις επίσημες ανακοινώσεις για την επιστροφή του αγάλματος του "Κουρασμένου Ηρακλή" να μην αναφέρονται στην ελληνική ιστορία του, η Hurriyet δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Ο Ηρακλής επιστρέφει στη γενέτειρά του"

Με τίτλο "Ο Ηρακλής επιστρέφει στη γενέτειρά του", η τουρκική εφημερίδα "Hurriyet" δημοσίευσε άρθρο με αφορμή την επιστροφή ρωμαϊκού αγάλματος 1.800 ετών που αναπαριστά τον μυθικό Ηρακλή στην Τουρκία.

Το συγκεκριμένο άγαλμα είχε ανακαλυφθεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και εδώ και 40 περίπου χρόνια βρισκόταν στο Boston Museum των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το άγαλμα, όπως σημειώνεται στο άρθρο, επιστρέφει δικαιωματικά "στην πατρίδα του", ενώ παρατίθενται και οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ertugrul Gunay στο πρακτορείο Anatolia...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ!

Επιρρεπείς στα καρδιακά οι Έλληνες


Οι Έλληνες διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, καθώς όπως τονίζουν οι επιστήμονες έχουν εγκαταλείψει τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής και ζωής.

Το 45-50% του πληθυσμού είναι καπνιστές, έως και το 1/3 του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι, το 10% πάσχει από διαβήτη και το 1/3 των Ελλήνων έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση. Το αποτέλεσμα είναι στην Ελλάδα να έχουμε 20.000 νέα εμφράγματα ετησίως.

Αυτά είναι τα ανησυχητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Με τη στεφανιαία νόσο να κρατάει τα σκήπτρα στις αιτίες θανάτου στον ελληνικό πληθυσμό και με δεδομένο ότι πλέον τα καρδιακά νοσήματα χτυπούν όλο και νεότερους σε ηλικία ανθρώπους, οι γιατροί μας προειδοποιούν να αλλάξουμε τρόπο ζωής...

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Πυροβόλησαν κατά της φρουράς του Πάπα

Μία ώρα πριν από προγραμματισμένη λειτουργία του Πάπα στην πατρίδα του τη Γερμανία, άγνωστος άνοιξε πυρά κατά της φρουράς του.


Οι Αρχές της Γερμανίας συνέλαβαν έναν άνδρα που πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο κατά φρουρού της συνοδείας του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' στην γερμανική πόλη Ερφούρτη, πριν από τη λειτουργία που πραγματοποίησε ο Ποντίφικας.

Σύμφωνα με τον Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπο του Βατικανού, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη συνοδεία του Πάπα, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ο άνδρας της φρουράς...

Οι παράνομοι μετανάστες έφεραν και την ελονοσία!

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας λόγω της συρροής κρουσμάτων ελονοσίας -και μάλιστα «εγχώριων»- σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Με διάταξή του, ο υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος ορίζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ως φορέα υπεύθυνο για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, και σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το παράσιτο που προκαλεί τη νόσο και το οποίο ενδημεί κυρίως σε πληθυσμούς των παράνομων μεταναστών, επιβάλλει υψηλά πρόστιμα, από 10.000 έως 100.000 ευρώ, σε όσους Eλληνες απασχολούν νόμιμους ή μη αλλοδαπούς και δεν μεριμνούν για την υποβολή τους σε έλεγχο και θεραπεία.

Η «ξεχασμένη» στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ελονοσία (η νόσος εκριζώθηκε το 1974 έπειτα από εντατικό πρόγραμμα καταπολέμησης επί δύο δεκαετίες) επανακάμπτει μέσω των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στη χώρα και οι οποίοι θεωρούνται από τους ειδικούς ως κινητές εστίες μετάδοσης της νόσου...

Νεκροί αστυνομικοί από επίθεση του PKK



Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Τουρκία, ενώ άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, μετά την θανατηφόρα επιδρομή των δυνάμεων του ΡΚΚ.

"Τουλάχιστον πέντε Τούρκοι βαθμοφόροι αστυνομικοί σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι εννέα συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν, μετά την πολύωρη επιδρομή δυνάμεων του ΡΚΚ, με στόχο ένα αστυνομικό σταθμό στη νοτιοανατολική Τουρκία, συγκεκριμένα στην επαρχία της Σίρτης", αναφέρουν οι τοπικές αρχές ασφάλειας στο Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από την σφοδρή ανταλλαγή πυρών, σκοτώθηκαν τρείς αντάρτες του ΡΚΚ.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Από την Κίνα στο Παρίσι - για ψώνια

Οι Κινέζοι συρρέουν στη γαλλική πρωτεύουσα με οργανωμένες εκδρομές 10-15 ημερών

Κάποτε ήταν οι Αμερικανοί, έπειτα οι Ιάπωνες, μετά οι Ρώσοι. Σήμερα είναι οι Κινέζοι. Τους τελευταίους μήνες το Παρίσι έχει γεμίσει από Κινέζους αφού όλο και περισσότεροι έχουν αρχίσει να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, κυρίως για να ψωνίσουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του γαλλικού οργανισμού τουριστικής ανάπτυξης Atout France, ακόμη είναι δύσκολο και ακριβό για τους Κινέζους να εκδώσουν μεμονωμένες βίζες.

Ετσι προτιμούν να επισκέπτονται τη χώρα με οργανωμένες εκδρομές που διαρκούν συνήθως από 10 έως 15 ημέρες. Οι εκδρομές αυτές συχνά έχουν αφετηρία τη Γερμανία, συνέχεια την Ελβετία, την Ιταλία ή την Ολλανδία. Σχεδόν πάντα όμως καταλήγουν στο Παρίσι, όπου οι περισσότεροι κάνουν τα ψώνια τους.

Το 2010 οι κινέζοι επισκέπτες ξόδεψαν 890 εκατ. δολάρια στη Γαλλία, 60% περισσότερο από ό,τι το 2009, σύμφωνα με την Atout France.

Μπορεί το Παρίσι να το επισκέπτονται περισσότεροι Αμερικανοί παρά Κινέζοι, όμως οι πρώτοι ξοδεύουν λιγότερα. Οι δαπάνες ενός Αμερικανού για ψώνια ανέρχονται στο 40% των αντίστοιχων δαπανών ενός Κινέζου. Μόνο οι Ρώσοι ξοδεύουν περισσότερα από τους Κινέζους, αλλά η διαφορά είναι μικρή. Ως επί το πλείστον οι Κινέζοι επισκέπτονται τα μεγάλα πολυκαταστήματα, όπως τα Galeries Lafayette και τα Au Printemps...

H αλλαγή της γυναίκας στο πέρασμα των αιώνων


Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς άλλαξε η γυναίκα στο πέρασμα των αιώνων! Από την προϊστορική εποχή μέχρι και σήμερα!...

Κόβετε το κάπνισμα… βελτιώνετε τη μνήμη

Όσοι κόβουν το κάπνισμα, έχουν καλύτερη μνήμη από όσους το συνεχίζουν, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι έχουν σταματήσει το κάπνισμα εδώ και δυόμισι χρόνια, θυμούνται καλύτερα σε ποσοστό 25% κατά μέσο όρο, σε σχέση με τους καπνιστές. Όσοι μάλιστα δεν κάπνισαν ποτέ, έχουν 37% καλύτερες μνημονικές επιδόσεις σε σχέση με όσους καπνίζουν.

Οι επιστήμονες σε συνεργασία με μία ομάδα εθελοντών, καπνιστών και μη, πραγματοποίησαν μία έρευνα. Οι εθελοντές έπρεπε να θυμηθούν να κάνουν διάφορα πράγματα που τους ανέθεσαν, μέσα στην ημέρα.

Συμπέραναν ότι κατά μέσο όρο, οι καπνιστές έκαναν, σωστά τα 8,9 από αυτά, οι πρώην καπνιστές τα 11 και όσοι δεν είχαν ποτέ καπνίσει τα 12,1...

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Αϊνστάιν είχε λάθος;


Ιταλοί επιστήμονες σε συνεργασία με το CERN διαπίστωσαν ότι τα νετρίνα κινούνται γρηγορότερα από το φως


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η ανακοίνωση Ευρωπαίων φυσικών ότι εντόπισαν υποατομικά σωματίδια (νετρίνο) που φαίνεται να σπάνε το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν, ταξιδεύοντας ταχύτερα και από το φως. Αν αυτό επιβεβαιωθεί -προς το παρόν υπάρχουν επιφυλάξεις- τότε απειλείται όχι μόνο η θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά και όλο το οικοδόμημα της σύγχρονης Φυσικής, αν όχι ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο, ενώ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ταξίδια στον χρόνο, ακόμα και στο παρελθόν.

Η θεωρία της ειδικής σχετικότητας από το 1905 -ο ακρογωνιαίος λίθος της Φυσικής- απαγορεύει οτιδήποτε να κινηθεί πιο γρήγορα από την ταχύτητα των 299.792.458 μέτρων ανά δευτερόλεπτο του φωτός. Μέχρι τώρα καμία έρευνα δεν είχε βρει το παραμικρό μεγάλο σώμα ή μικροσκοπικό σωματίδιο να κινείται πιο γρήγορα από το φως...

Πριβέ κλινικές τα στρατιωτικά νοσοκομεία


Σε προθαλάμους ιδιωτικών ιατρείων έχουν μετατραπεί πολλές στρατιωτικές κλινικές, όπως προκύπτει από στοιχεία που συνέλεξε το υπουργείο.

Σοβαρό πρόβλημα η πρόωρη αποχώρηση από το Σώμα και η συσσώρευση πλήθος γιατρών σε δημοφιλείς ειδικότητες.

Το ελληνικό Δημόσιο επί δεκαέξι χρόνια αναλαμβάνει τις σπουδές, την ειδίκευση και τη μετεκπαίδευσή τους στο εξωτερικό και εν συνεχεία τους στέλνει στην «αγκαλιά» της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πρόκειται για τους στρατιωτικούς γιατρούς που δεν πληρώνουν αλλά μόνο πληρώνονται…

Δικαίως οι στρατιωτικοί γιατροί θεωρούνται η «ελίτ» της ιατρικής. Ενώ δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή για τις σπουδές και τη μετεκπαίδευσή τους, όταν μπαίνουν στην παραγωγή δεν περιορίζονται απλώς στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους δίνεται η δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης να κάνουν και ακαδημαϊκή καριέρα.

Με όλα αυτά τα προνόμια οι στρατιωτικοί γιατροί ξεμυαλίζονται ευκολότερα. Φροντίζουν να αποστρατεύονται πιο γρήγορα χωρίς να έχουν κάνει απόσβεση του κόστους σπουδών και εξειδίκευσής τους. Μα και όσοι παραμένουν στο στράτευμα εκμεταλλεύονται προς όφελός τους τις δυνατότητες που τους παρέχουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία...

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο για τον Νίκο Κοεμτζή

Η ταινία «Παραγγελιά» του Παύλου Τάσιου ήταν βασισμένη στη ζωή του

Στην Πολυκλινική Αθηνών άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Νίκος Κοεμτζής, ο άνθρωπος - του κοινωνικού περιθωρίου ή του κοινωνικού αποκλεισμού, εξαρτάται από την οπτική γωνία - μιας άλλης, πάντως, εποχής της Ελλάδας. Ο μικροκακοποιός που κάποτε σκότωσε για μια παραγγελιά - για το φιλότιμο του αδερφού του που χόρευε το τραγούδι του (όσο παράξενες και κυρίως ασυμβίβαστες κι αν ακούγονται αυτές οι λέξεις σήμερα) - τρεις ανθρώπους και πέρασε μια ζωή στη φυλακή.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ζούσε ελεύθερος και όπου τον έβλεπες κρατούσε πάντα το βιβλίο του - μερικά αντίτυπα για την ακρίβεια - στα χέρια. Στο «Νίκος Κοεμτζής: Το μακρύ ζεϊμπέκικο», όπως ήταν ο τίτλος του, είχε εξιστορήσει όπως εκείνος ήξερε και μπορούσε τη ζωή του, καταθέτοντας τελικά ένα βιβλίο μαρτυρία για τη ζωή και τους κώδικες της φυλακής, που όταν εκδόθηκε αποκάλυψε ένα τοπίο σκοτεινό και άγνωστο για τους πολλούς...

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα οι απαγωγείς της 22χρόνης



Aίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 22χρονης φοιτήτριας, η οποία είχε απαχθεί την Τετάρτη το βράδυ στην Καστοριά.



Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, η απαχθείσα είναι κόρη του πρώην δημάρχου των Ιωαννίνων, Νίκου Γκόντα.

Οι δράστες την άφησαν ελεύθερη στις τέσσερις σήμερα τα ξημερώματα, μετά την καταβολή λύτρων από τους γονείς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς είχαν ζητήσει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, αλλά συμβιβάστηκαν τελικά με 43.750.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών, συνελήφθησαν στα Ιωάννινα τρία άτομα, που θεωρούνται οι απαγωγείς της φοιτήτριας. Πρόκειται για δύο ΄Ελληνες και έναν ομογενή...

Περισσότεροι οι παχύσαρκοι από τους υποσιτιζόμενους


Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Νέο Δελχί προειδοποίησε ότι οι παχύσαρκοι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι περισσότεροι από τους ανθρώπους που υποφέρουν από υποσιτισμό, όμως το πρόβλημα του λιμού εντείνεται στο πλαίσιο της εντεινόμενης διατροφικής κρίσης.

Ο οργανισμός με έδρα τη Γενεύη επικέντρωσε την ετήσια έκθεσή του στις καταστροφές που σημειώθηκαν σε όλο τον κόσμο και στα διατροφικά προβλήματα, ενώ δίνει ιδιαίτερη σημασία στο χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ πλούσιων και φτωχών, αλλά και την πρόσφατη αλματώδη αύξηση των τιμών των τροφίμων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού 1,5 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υπέφεραν το 2010 από παχυσαρκία, ενώ 925 εκατ.α. από υποσιτισμό....

Πληρωμένος δολοφόνος ερωτεύτηκε το θύμα του

Σκηνοθέτησε το θάνατό της αλλά αποκαλύφθηκε


Έναν κινηματογραφικό έρωτα έζησαν ο Carlos Roberto και η Iranildes Aguiar Araujo από τη Βραζιλία όταν ο πρώτος, όντας πληρωμένος δολοφόνος, ερωτεύτηκε το θύμα του.

Συγκεκριμένα, ο Carlos προσλήφθηκε από τη Maria Nilza Simoes να δολοφονήσει τη νεαρή γυναίκα γιατί πίστευε ότι είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις με το σύζυγό της.

Όταν όμως θύτης και θύμα γνωρίστηκαν ερωτεύτηκαν και κατέστρωσαν ένα σχέδιο για να μπορέσουν να ξεγελάσουν την Maria Nilza Simoes. Έτσι, αφού αγόρασαν δύο μπουκάλια κέτσαπ από ένα γειτονικό κατάστημα υποκρίθηκαν το θάνατο της Iranildes...

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ο άνθρωπος με τα περισσότερα τατουάζ



Ο άνθρωπος με τα περισσότερα τατουάζ στον κόσμο είναι ο 40χρονος Νεοζηλανδός Lucky Diamond Rich.

Ο 40χρονος μπήκε για έκτη συνεχή χρονιά στο βιβλίο Γκίνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει νιώσει ποτέ κόμπλεξ για την φυσική του εμφάνιση, ενώ οι γονείς του, όταν ήταν ακόμα παιδί, του είχαν πει να κάνει αυτό που τον ευχαριστεί περισσότερο.

Ο 40χρονος έχει καλύψει το σώμα του όχι μία, αλλά δύο φορές, Το δέρμα του πλέον δεν φαίνεται, καθώς έχει αλλάξει χρώμα από τα πολλά τατουάζ.

"Εχω ζήσει έτσι, από τότε που ήμουν μικρός και είχα μία ζωή πέρα από τα πιο άγρια όνειρά μου", δήλωσε.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Ένα δισ. δολάρια από την General Electric στην έρευνα για τον καρκίνο


H General Electric πρόκειται μέσα στην επόμενη πενταετία να επενδύσει το ποσό του ενός 

δισεκατομμυρίου δολαρίων στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Τζεφ Ίμελτ.

Σύμφωνα με τον Ίμελτ, χάρη στις πρωτοβουλίες της GE, 10 εκατομμύρια ασθενείς θα λάβουν θεραπεία μέχρι το 2020.

Από τις καινοτομίες που χρηματοδοτεί η GE θα επωφεληθεί εν μέρει και το κέντρο ερευνών, ανάπτυξης και παραγωγής μαστογράφων στο Μπικ της Γαλλίας.

Η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, θα οδηγήσει επίσης στην πρόσληψη νέων υπαλλήλων στο κέντρο αυτό, πέραν των 1.500 που εργάζονται ήδη...

«Εξωγήινος» ο χρυσός



Από το διάστημα, όταν ακόμη ο πλανήτης μας βρίσκονταν σε πολύ νεαρή ηλικία, ήλθε ο χρυσός και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Η Γη , σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, δέχτηκε μία βροχή διαρκείας από μετεωρίτες, η οποία κράτησε για καιρό και έστρωσε την επιφάνεια του πλανήτη μας με πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός και η πλατίνα (λευκόχρυσος), που είχαν δημιουργηθεί κατά τις πρώτες φάσεις σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος...

Τουρκικές περιπολίες στη Μεσόγειο


Για περιπολία στην ανατολική Μεσόγειο βγήκαν τρία τουρκικά πολεμικά πλοία. Η Τουρκία επιλέγει την πολιτική της έντασης επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου


Συντηρώντας το κλίμα έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα ενισχύει τη ναυτική της παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο με τρία τουρκικά πολεμικά που έχουν ήδη καταπλεύσει.

Συγκεκριμένα, στην ανατολική Μεσόγειο βγήκαν τα τουρκικά πολεμικά πλοία Σαλίχ Ρεΐς, Σοκολού Μεχμέτ Πασά και Οντζού και όπως γράφει η Hurriyet, με ένα εξ αυτών να "βρίσκεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα, σε απόσταση 6 μιλίων από την ελληνοκυπριακή πλευρά"...

Στη Βουλή με γάλα και ψωμί η Κανέλλη


Με μια φραντζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα εμφανίστηκε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.


Η βουλευτής προχώρησε σε αυτή τη συμβολική κίνηση, θέλοντας να δείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Η κα Κανέλλη ανέβηκε στο βήμα και λίγο πριν αρχίσει την ομιλία της έβγαλε από μια σακούλα ένα μπουκάλι γάλα και μια φραντζόλα ψωμί και τα τοποθέτησε στο έδρανο.

"Αυτή η φραντζόλα έχει 0,60 ευρώ και το γάλα 2 ευρώ. Μία τετραμελής οικογένεια θέλει 73 ευρώ τον μήνα, 950 τον χρόνο μόνο για γάλα και ψωμί. Εκεί μας φτάσατε. Θα κρεμαστείτε σε ιστορικό και πολιτικό πάσσαλο", δήλωσε η βουλευτής.

Δορυφόρος της NASA θα καταπέσει κοντά στην Ελλάδα;


Σήμερα το βράδυ ή το αργότερο τα ξημερώματα του Σαββάτου θα καταπέσει στη Γη ο ερευνητικός δορυφόρος της NASA που είναι εκτός έλεγχου.

Η αμερικανική υπηρεσία αναθεώρησε την προηγούμενη εκτίμηση της, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστή την ακριβή ώρα πρόσκρουσης του δορυφόρου Upper Atmosphere Research Satellite (UARS), ο οποίος εκτοξεύτηκε το 1991.

Αβέβαιο παραμένει και το ακριβές σημείο αν και θα είναι σε μία ζώνη από τις 57 μοίρες βόρεια ως τις 57 μοίρες νότια, ζώνη που περιλαμβάνει και την Ελλάδα...

Σκορπούν πτώματα στους δρόμους της Βερακρούζ!


Ακόμη 14 σορούς δολοφονημένων ανθρώπων βρήκαν οι αστυνομικοί της πόλης, καθώς ο «πόλεμος» των καρτέλ στο Μεξικό συνεχίζεται.

Η νέα μακάβρια ανακάλυψη έρχεται 48 ώρες μετά τον εντοπισμό 35 πτωμάτων σε δυο εγκαταλελειμμένα μικρά φορτηγά στη μέση του δρόμου!


Το νέο κύμα δολοφονιών στη Βερακρούζ έρχεται την ώρα που πραγματοποιείται στην πόλη μια εθνική σύνοδος εισαγγελέων. Τα πτώματα βρέθηκαν σε τρεις συνοικίες της πόλης. Τέσσερα από τα οποία είχαν πεταχτεί σε κεντρικό δρόμο...

Η Moody's υποβάθμισε οκτώ ελληνικές τράπεζες


Σε υποβάθμιση κατά δύο μονάδες της πιστοληπτικής αξιολόγησης οκτώ ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Moody's.

Πρόκειται για τις Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Αγροτική, Αττική, Εμπορική και Γενική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, η Moody's υποβάθμισε την αξιολόγηση των Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Αγροτική και Αττικής από B3 σε Caa2, ενώ της Εμπορικής και της Γενικής Τράπεζας από B1 σε Β3.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης επικαλείται ως αιτία της υποβάθμισης την εξασθένηση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση των καταθέσεων.

Οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης στο μέλλον.

Η υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών έρχεται μία ημέρα μετά την υποβάθμιση των αμερικανικών Bank of America, Citigroup και Wells Fargo, από Α+ σε Α.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Ποιο πρωτάθλημα;


Μορφή καταιγίδας παίρνουν οι διώξεις για τα στημένα παιχνίδια, με τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς να φέρνουν ενώπιον της αθλητικής Δικαιοσύνης 14 ομάδες, 18 παράγοντες, 6 διαιτητές, 4 ποδοσφαιριστές και 2 προπονητές.

Οι νέες διώξεις στρέφονται κατά τριών ομάδων της Σούπερ Λίγκας - Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα - καθώς και εις βάρος δύο ΠΑΕ που διεκδικούν την άνοδό τους στην Α' Εθνική, τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις, το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας δέχεται νέους τριγμούς, καθώς άρχισε με 14 ομάδες αλλά είναι άγνωστο με πόσες θα ολοκληρωθεί αφού ο κανονισμός αναφέρει πως σε περίπτωση χειραγώγησης παιχνιδιών η ποινή για τις κατηγορούμενες ομάδες είναι ο υποβιβασμός. Εκτός κι αν η ΕΠΟ καταφέρει και πάλι να πρωτοτυπήσει με τη σολομώντεια λύση της αφαίρεσης βαθμών (όπως ήταν η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα).

Με εξαίρεση τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου (βρίσκεται και πάλι στο εδώλιο, καθώς και ο Αχιλλέας Μπέος), όλες οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται κατηγορούμενες για την εμπλοκή τους στα στημένα παιχνίδια της Ηλιούπολης, για τα οποία η αθηναϊκή ομάδα έχει υποβιβασθεί ήδη στη Γ' Εθνική...

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Γιατί μισούν τους Έλληνες»

Ο Νίτσε εξηγεί τον ευρωπαϊκό ανθελληνισμό


Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι ο Φρειεδερίκος Νίτσε, αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς φιλοσόφους και συγκεκριμένα ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Η στάση ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη απέναντί μας σε συνδυασμό με τη δυσπιστία που υπάρχει γύρω από τους Έλληνες έχει προβληματίσει κατά καιρούς και τους πιο αυστηρούς κριτές μας.

«Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και φοροφυγάδες» είναι μερικά μόνο από τα κοσμητικά σχόλια που ακούγονται διεθνώς τους τελευταίους μήνες κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται γιατί τόσο μένος γύρω από ένα λαό με μία λαμπρή ιστορία και ένα αξιοζήλευτο πολιτισμό...

Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α. και φτύνω στα μούτρα σας!


Επώνυμη επιστολή Ανώτατου Αξιωματικού, που πήραμε πριν λίγο:

Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α  και φτύνω στα μούτρα σας.

Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα ,με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου, δεν έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο.

Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ.

Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς..

Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου..

Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών, φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφου σας...


Γεγονός το πρώτο αντιρυτιδικό χάπι


Τον επόμενο μήνα αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο αντιρυτιδικό χάπι που υπόσχεται να μειώνει τις ρυτίδες όχι απ' έξω (με κρέμες), αλλά εκ των έσω, ενεργοποιώντας γονίδια που βελτιώνουν την υγεία του δέρματος. Το χάπι πρέπει να λαμβάνεται τρεις φορές την μέρα και περιέχει ένα μίγμα από φυτικές ουσίες, οι οποίες είναι αυτές που ενεργοποιούν τα κατάλληλα γονίδια. Οι πρώτες δοκιμές είναι ενθαρρυντικές και δείχνουν ότι υπάρχουν όντως αποτελέσματα.

Το προϊόν έχει δημιουργηθεί από ερευνητές των εργαστηρίων της πολυεθνικής εταιρίας Unilever στη Βρετανία, με επικεφαλής τον Τζον Κέισι, και -σύμφωνα με ανεξάρτητους επιστήμονες, όπως αναφέρει το βρετανικό επιστημονικό περιοδικό "New Scientist"- τα προκαταρκτικά ευρήματα από το νέο χάπι, δείχνουν πολλά υποσχόμενα.

Αν η αποτελεσματικότητά του χαπιού επιβεβαιωθεί, τότε θα πρόκειται για την πρώτη στον κόσμο αντιρυτιδική θεραπεία που έχει αποτελέσματα ξεκινώντας αντίστροφα, δηλαδή από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος (τη δερμίδα) και όχι από τα επιφανειακά (την επιδερμίδα). Ήδη έχουν υπάρξει αντιρυτιδικές κρέμες, οι οποίες έχουν επιβεβαιωθεί από δερματολόγους ότι μειώνουν τις ρυτίδες και οι σχετικές έρευνες έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Ποτέ όμως έως τώρα δεν έχει υπάρξει μια επιστημονικά βεβαιωμένη θεραπεία από το στόμα που να "δουλεύει" εκ των έσω...

Έβγαλε στο μπαλκόνι γλάστρες με… χασίς!


Ένας 45χρονος στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, έβγαλε στο μπαλκόνι του σπιτιού του γλάστρες με χασίς!

Δεν λογάριασε όμως σωστά, αφού οι γείτονές του παρατήρησαν το "πράσινο" στην βεράντα του και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το CretaLive, τα φυτά είδαν από κοντά οι αστυνομικοί χθες το απόγευμα, οι οποίοι αντικρίζοντας το θέαμα, απόρησαν με το θράσος του 45χρονου.

Ο άνδρας συνελήφθη για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, βρήκαν 136 σπόρους χασίς.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Τζούλιαν Ασάνζ: Γνώριζα ότι θα με παγιδεύσουν οι Αμερικανοί

Κυκλοφόρησε η αυτοβογραφία του ιδρυτή του Wikileaks


Κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ. Αποσπάσματά της δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα η βρετανική εφημερίδα «Independent».

Το βιβλίο το οποίο κατέληξε τελικά να τυπωθεί και να διανεμηθεί μετά από μακρόχρονη διαμάχη του Ασάνζ και του μικρού σκωτσέζικου εκδοτικού οίκου «Canongate» σκιαγραφεί με ζωηρά χρώματα το πορτρέτο ενός ατόμου που χάρη στις αποκαλύψεις του έφτασε να γίνει, σε λιγότερο από ένα χρόνο, από ελάχιστα γνωστός πρώην χάκερ ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον κόσμο.

O Ασάνζ περιγράφει πώς βυθίστηκε στον κρυφό κόσμο των χάκερ και πώς δημιούργησε την πλατφόρμα του Wikileaks βγάζοντας στη φόρα μεταξύ άλλων μεγάλο κομμάτι της αμερικανικής διπλωματικής αλληλογραφίας, προκαλώντας έτσι σάλο, πλήθος από υποστηρικτές, αλλά και πανίσχυρους εχθρούς...

Fight Club με παιδιά

Νεαρά αγόρια ηλικίας 8 ετών συμμετέχουν σε αγώνες που διεξάγονται σε "κλουβί". Εικόνες βάρβαρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από αγώνα στο Lancashire


Το άθλημα προκαλεί τρόμο σε όποιο το βλέπει! Οι νεαροί αρκετές φορές φαίνονται να κλαίνε από τον πόνο, ενώ δεν φοράνε καν προστατευτικά κράνη ή επιγονατίδες ή προστατευτικά στο θώρακα για να μη χτυπήσουν σοβαρά στα ζωτικά τους όργανα!

Ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονται μικρά παιδιά και γυναίκες που παραληρούν!...

Φορολογούνται και οι πάμπτωχοι


Φόρο εισοδήματος ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας επιφύλαξε η κυβέρνηση, η οποία ρίχνει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, κόβει μισθούς και συντάξεις, στέλνει στην ανεργία 30.000 δημοσίους υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσω της εργασιακής εφεδρείας, αυξάνει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και διατηρεί τον ειδικό φόρο στα ακίνητα μέχρι το 2014.

Το νέο Μεσοπρόθεσμο, που διαπραγματεύτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την τρόικα, και το οποίο επικύρωσε χθες η κυβερνητική επιτροπή, «τσακίζει» μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς υφαρπάζει τα εισοδήματά τους είτε με απ' ευθείας περικοπές των αποδοχών τους είτε μέσω της αύξησης των φόρων.

Τα νέα μέτρα, από τα οποία μια πρώτη γεύση πήραμε χθες, καθώς η τελική συμφωνία με την τρόικα θα κλειστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, είναι μόνιμου χαρακτήρα ρίχνοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο ζωής των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κοστολόγιο των μέτρων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ:

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης Τρόι Ντέιβις


Οι αρχές στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ προχώρησαν στην εκτέλεση του Τρόι Ντέιβις, o οποίος είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για την δολοφονία ενός λευκού αστυνομικού το 1989.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση, απέρριψε την τελευταία έφεση της υπεράσπισης και έτσι ο Ντέιβις εκτελέστηκε στις 23:08 (06:08, ώρα Ελλάδας) με θανατηφόρο ένεση, σε φυλακή στο Τζάκσον της Τζόρτζια.

Στον τόπο της δολοφονίας του αστυνομικού Μαρκ ΜακΦέιλ δεν βρέθηκαν ποτέ, ούτε το όπλο του εγκλήματος, αλλά ούτε DNA, που να συνδέουν τον Ντέιβις με το περιστατικό.

Ο ίδιος μέχρι το τέλος, αρνείτο τις κατηγορίες, λέγοντας ότι ουδέποτε είχε στην κατοχή του όπλο...

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Θυμήθηκαν ότι μας χρωστούν οι Γερμανοί

Η Welt παραδέχεται ότι μόνο το αναγκαστικό δάνειο της Τράπεζας της Ελλάδας στους ναζί με χαμηλούς τόκους σήμερα αντιστοιχεί σε 95 δισ. δολάρια.


Δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που η Γερμανία κατά πολλούς οφείλει στην Ελλάδα και οι οποίες από μόνες τους θα μπορούσαν να αλλάξουν δραστικά την εικόνα για την δοκιμαζόμενη από την ύφεση και τα χρέη ελληνική οικονομία.

Κάποια από τα αιτήματα ή τις υποχρεώσεις αποζημίωσης "έχουν ικανοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο" τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνεται, αλλά είναι σαφές ότι η ζημιά που προκλήθηκε στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και δεν αποκαταστάθηκε. "Ανεξάρτητοι ιστορικοί καταλήγουν ότι τα δεινά που υπέστη η Ελλάδα λόγω της κατοχής όταν αποδίδονται με οικονομικούς όρους, σε απόλυτους αριθμούς και αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας, τοποθετούν την χώρα στην τέταρτη θέση μετά την Πολωνία, τη Σοβιετική Ένωση και τη Γιουγκοσλαβία"...

Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 5 και 19 Οκτωβρίου

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συντονίζουν τις κινήσεις τους. Απόφαση για δύο 24ωρες απεργίες ενάντια στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση

Στην κοινή τους συνεδρίαση σήμερα, Τετάρτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις στις 5 και 19 Οκτωβρίου,

σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

"Θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Η τρόικα και η κυβέρνηση πρέπει να φύγουν", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ στο Reuters.

"Είμαστε σε διαρκή ρήξη με πολιτικές, οι οποίες είναι απαράδεκτες καταστροφικές και χωρίς προοπτική", δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και τόνισε, ότι "θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της Κυβέρνησης και της "τρόικας" για όσο καιρό χρειαστεί".

"Αν η "τρόικα" απειλεί την ελληνική κοινωνία ότι έχει μπροστά της ένα "μαραθώνιο", θα πρέπει να ξέρει ότι και η δική μας απάντηση θα είναι ένας αγωνιστικός "μαραθώνιος"," κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ...

Αλτσχάιμερ: Σώστε το μυαλό σας


Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται αλματωδώς ο αριθμός των ανοϊκών ασθενών. Οι πάσχοντες από νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας στην Ευρώπη ανέρχονται σήμερα σε 7,3 εκατομμύρια, ενώ στην χώρα μας υπολογίζεται πως νοσούν περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι.

Παγκοσμίως οι ανοϊκοί ασθενείς υπερβαίνουν τα 35 εκατομμύρια, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια μέχρι το 2050.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η νόσος Αλτσχάιμερ απορροφά αυτή τη στιγμή το 25% του συνόλου των δαπανών για την Υγεία. Σαν αποτέλεσμα πολλοί ηλικιωμένοι που διαπιστώνουν προβλήματα με τη μνήμη τους και οι οικογένειές τους απευθύνονται στον οικογενειακό τους γιατρό και αναζητούν απαντήσεις στα εναγώνια ερωτήματά τους.

Η παθολογική διεργασία που συμβαίνει στον εγκέφαλο των ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ, αρχίζει δεκαετίες πριν από την εμφάνιση των κλινικών συμπτωμάτων και η αιτιοπαθογένειά της είναι προφανώς πολυπαραγοντική.

Η νόσος συνήθως εκδηλώνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ είναι σχετικά σπάνια σε μικρότερες ηλικίες. Στην πραγματικότητα, σε ποσοστό 95% το Αλτσχάιμερ εκδηλώνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, γεγονός που καθιστά την ηλικία τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για την εμφάνισή του...

Ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης για τα στημένα

Προσωρινά ελεύθερος κρίθηκε για την υπόθεση των "στημένων" ο Μάκης Ψωμιάδης, αλλά παραμένει υπό κράτηση για φορολογικές παραβάσεις, μετά την πολύωρη απολογία του για την εμπλοκή του στην υπόθεση των "στημένων" αγώνων του ποδοσφαίρου.

Ο Μ. Ψωμιάδης μετήχθη ενώπιον του 9ου Τακτικού Ανακριτή, στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης και ξεκίνησε να λογοδοτεί μετά τις 2.

Ανακριτής και Εισαγγελέας, μετά την πολύωρη απολογία του, διαφώνησαν για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του, γι΄ αυτό τις επόμενες ημέρες τη λύση θα δώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα του.

Ο ανακριτής τάχθηκε υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος, με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 600 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί.

Ωστόσο, ο Μάκης Ψωμιάδης θα παραμείνει υπό κράτηση, καθώς σε βάρος του υπάρχει ερημοκαταδίκη για χρέη περίπου 300 χιλιάδων ευρώ προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του όμως, η υπόθεση αυτή θα κλείσει τις επόμενες ημέρες, με ρύθμιση που θα ζητηθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του, ο πρώην ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Καβάλας φέρεται να είχε την "διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης".

TZAKOY EΛΕΝΑ