Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

"Ένα πραξικόπημα θα σώσει την Ελλάδα"

Μεταξύ αστείου και σοβαρού, διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε επιβολή στρατιωτικού πραξικοπήματος ως λύσης στην Ελλάδα. Θα μας έβγαζε εκτός Ευρωζώνης και θα αποτελούσε τη λύση για την ελληνική μιζέρια


Μετά από το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt που εξέφραζε φόβους για δικτατορία στην Ελλάδα, άρθρο του περιοδικού Forbes αναφέρει ότι ένα πραξικόπημα θα έλυνε τα προβλήματα της χώρας, καθώς θα την οδηγούσε εκτός Ευρωζώνης.

Ο Tim Worstall αναφέρεται σε ένα όχι και τόσο αστείο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους κύκλους των οικονομικών αγορών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Γερμανία, σύμφωνα με αυτό, αντί να επιχειρεί να χρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος, θα πρέπει να χρηματοδοτήσει ένα πραξικόπημα στην Ελλάδα.

Στην εφορία με το Ε9, οι 2.000 μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων!

Λίστα με 10+1 νέες προτεραιότητες της κυβέρνησης οι οποίες θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί έως το τέλος του έτους έστειλε στις Βρυξέλλες το οικονομικό επιτελείο και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την απόφαση για haircut 50%.

Πολλά από τα μέτρα αυτά αφορούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία μετά τις νέες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ελληνικά ομόλογα αλλά και την δραματική πτώση των τιμών των μετοχών έχουν απολέσει τεράστιο τμήμα της περιουσίας τους. Δεν αποκλείεται κάποια από αυτά τα μέτρα να έχουν υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Κρίσιμες θα είναι οι δράσεις στην φορολογική πολιτική καθώς θα κληθούν άμεσα για έλεγχο 2.000 φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα δηλαδή) με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Επίσης, θα πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα τα φορολογικά δικαστήρια ενώ θα απολύονται όλοι οι έφοροι που δεν πιάνουν τουςστόχους είσπραξης των εσόδων. Επιπρόσθετα τα μέτρα που αφορούν τα ταμεία και τις τράπεζες είναι :

Ανεξήγητος ο «πλουτισμός» των Ελλήνων

Το υψηλό εισόδημα στην Ελλάδα δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε με βάση τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας ούτε με βάση του δείκτη "συλλογικής γνώσης" των κατοίκων της αναφέρεται σε έρευνα των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και ΜΙΤ.


Η έρευνα έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να εξηγηθεί γιατί κάποιες χώρες είναι πλούσιες και άλλες φτωχές και


δημοσιεύτηκε στον "Ατλαντα Οικονομικής Πολυπλοκότητας",

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η ανάπτυξη σε κάποια χώρα εξαρτάται από τη συλλογική γνώση και κατ' επέκταση την παραγωγική πολυπλοκότητα που διαθέτει.

Οι ερευνητές συνέκριναν σε διεθνές επίπεδο 128 χώρες. Όσες π.χ. παράγουν κυρίως αγροτικά προϊόντα, έχουν πολύ λιγότερη συλλογική γνώση σε σχέση με όσες κατασκευάζουν κινητήρες αεριωθουμένων.

Barrette! Το πιο must αξεσουάρ μαλλιών που πρέπει να αποκτήσουμε όλες!


Είναι ένα σχετικά παρεξηγημένο αξεσουάρ για τα μαλλιά! Προσωπικά, η πρώτη εικόνα που μου έφερνε (τώρα όλα άλλαξαν!) στο μυαλό είναι γεροντοκόρες σε παλιές ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες. Την ερχόμενη Άνοιξη έρχεται για να διορθώσει την παρεξηγημένη εικόνα του και να ανακτήσει την φήμη του. 

Λέγονται barrettes και είναι εκείνα τα μακρόστενα κλιπς μαλλιών τα οποία κάνουν πιο updated τα ponytails μας. Τέλος, στις βαρετές κοτσίδες! Με λίγη φαντασία κι ένα barrette όλα μπορούν να αλλάξουν... 

Σύγκρουση ασθενοφόρου που μετέφερε 2χρονο κοριτσάκι με ταξί

Ασθενοφόρο που μετέφερε ένα κοριτσάκι δυο ετών στο νοσοκομείο, στις 05:30 τα ξημερώματα, συγκρούστηκε με ταξί.

Το ασθενοφόρο έκανε χρήση της σειρήνας και δε σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι.


Ο οδηγός του ταξί όμως, δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα το ασθενοφόρο και τα δυο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός του ασθενοφόρου, ο πατέρας του παιδιού, καθώς και ο οδηγός ταξί, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο Παίδων με άλλο ασθενοφόρο, δυστυχώς όμως εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ο οποίος όμως δεν οφείλεται στη σύγκρουση.

Η Τροχαία Αθηνών διενεργεί προανάκριση για το ατύχημα.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Ομολογία-σοκ από αστυνομικό: την έριξα αναίσθητη και την πάτησα με το αυτοκίνητο

Δεν πίστευαν στ' αφτιά τους οι αστυνομικοί ακούγοντας την ομολογία του 35χρονου συναδέλφου τους που υπηρετεί στη Βουλή.

Όλοι μιλούσαν για έναν ασυνείδητο οδηγό που χτύπησε με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε μια 49χρονη γυναίκα στο
Σχηματάρι την περασμένη, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πρόκειται για ένα άγριο έγκλημα το οποίο μάλιστα διέπραξε ένας ανθυπαστυνόμος.

Όλα, σύμφωνα με τα όσα είπε στους συναδέλφους του ο 35χρονος, ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης.

Είχαν δώσει ραντεβού με την 49χρονη γυναίκα στην Αυλώνα. Όπως είπε διατηρούσαν σχέσεις αλλά τον τελευταίο καιρό είχαν προβλήματα.

Ο θησαυρός της Βεγγάζης από την εποχή του Μ.Αλεξανρου, εξαφανίστηκε!

Ίσως να είναι μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές κλοπές της ιστορίας.Ίσως και η μεγαλύτερη.


Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times μια ανεκτίμητη συλλογή από 7.700 χρυσά, αργυρά και χάλκινα νομίσματα από την αρχαιότητα - γνωστά ως Θησαυρός της Βεγγάζης - έχουν κλαπεί από ένα υπόγειο θησαυροφυλάκιο της πόλης όταν μια συμμορία με τρυπάνι το διέρρηξε.

Ένας εμπειρογνώμονας τη χαρακτηρίζει ως «μια από τις μεγαλύτερες κλοπές σε αρχαιολογικούς ιστορία», με πολλά από τα αντικείμενα που χρονολογούνται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι αυτό είναι που δίνει “ελληνικό ενδιαφέρον” στην υπόθεση.

Είναι αδύνατο να δοθεί μία εκτίηση για το θησαυρό, αλλά ένα αρχαίο ελληνικό νόμισμα από την Καρχηδόνα πωλήθηκε αυτό το μήνα στην τιμή ρεκόρ των £ 268,000 σε δημοπρασία στο Παρίσι.

Το ουίσκι και η "ανήλικη" 92χρονη

Πωλήτρια στην Αγγλία αρνήθηκε να πουλήσει ουίσκι σε ηλικιωμένη, καθώς ήθελε αποδείξεις για το ότι δεν ήταν... ανήλικη. "Με το ζόρι δείχνω 78" δήλωσε η 92χρονη


Είναι απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που συνέβη σε μία ηλικιωμένη γυναίκα από το Essex της Αγγλίας. Υπάλληλος καταστήματος αρνήθηκε να πουλήσει στην 92χρονη ποτό, επειδή δεν μπορούσε να αποδείξει ότι ήταν... πάνω από 18 χρόνων.

Η Diane Taylor επισκέφτηκε το κατάστημα, για να αγοράσει ένα μπουκάλι ουίσκι για τον γιο της, όταν η πωλήτρια της ζήτησε να επιδείξει δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο.

Το κοριτσάκι που ανεβάζει στα 7 δισεκατομμύρια τον πληθυσμό της Γης



Τα επτά δισεκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της Γης, με τρεις χώρες να διεκδικούν τη γέννηση του βρέφους που θα σπάσει το ρεκόρ κατοίκων του πλανήτη.

Η μικρή Φιλιππινέζα Ντανίκα Μέι Καμάτσο που γεννήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο στη Μανίλα και ζυγίζει 2,5 κιλά, επιλέχτηκε από τον ΟΗΕ να είναι το σύμβολο της αύξησης του πληθυσμού της Γης.

Τα Ηνωμένα ΄Εθνη έχουν κηρύξει την 31η Οκτωβρίου ως την ημέρα των «Επτά Δισεκατομμυρίων» σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στην αύξηση του πληθυσμού. 

Τα στοιχειωμένα μέρη του πλανήτη που θα σε "τρομάξουν" πριν από το Halloween


Λίγες ώρες πριν το αμερικανικό Halloween, το έθιμο που μοιάζει με το δικό μας καρναβάλι αλλά περιλαμβάνει δραστηριότητες που προκαλούν τρόμο στους συμμετέχοντες, βρήκαμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά σε μέρη του πλανήτη που –δικαιολογημένα- ίσως καταφέρουν να μεταφέρουν και λίγο τρόμο εκτός των HΠΑ…

Το πλοίο "Queen Mary"

Θα καταστραφεί το Facebook στις 5 Νοεμβρίου; Video


Ένα βίντεο – μανιφέστο έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες στο YouTube, το οποίο “υπογράφεται” από τη γνωστή διεθνή ομάδα χάκερ … “Anonymous” που απειλούν να “καταστρέψουν το Facebook στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το βίντεο – που σημειώνεται δεν είναι η πρώτη απειλή κατά του Facebook – που έχει έρθει στο φως, “το αγαπημένο σας μέσο επικοινωνίας θα καταστραφεί”. Η φωνή στο μήνυμα προσθέτει ότι όποιος αγαπά την ελευθερία της πληροφορίας και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα πρέπει να συνταχθεί μαζί τους.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Συμφωνία για τις "μυστικές" καταθέσεις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία. Θα κινείται στο πλαίσιο αντίστοιχων συμφωνιών που έχουν συναφθεί με Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία


Το σχέδιο φορολόγησης των "μυστικών" καταθέσεων που διαθέτουν οι Έλληνες στην Ελβετία βρίσκεται προ των πυλών.

Η υπό κατάρτιση συμφωνία θα βασίζεται στο πλαίσιο συμφωνιών που ήδη υπεγράφησαν μεταξύ Ελβετίας - Ηνωμένου Βασιλείου και Ελβετίας -Ο.Δ. Γερμανίας, με στόχο να περιοριστεί σημαντικά το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της.

Οι συνολικές καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες, υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 200 δισεκατομμύρια ευρώ.

Λογιστικό λάθος 55 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία


Λογιστικό λάθος αξίας 55,5 δισεκατομμυρίων ευρώ εντόπισε η κυβέρνηση της Γερμανίας, σε προβληματική και υπό κρατικό έλεγχο τράπεζα.

Το λάθος αφορά σε διπλή εγγραφή χρέους της "FMS Wertmanagement", η οποία δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της "HRE Bank", το 2009.

Η αποκάλυψη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα γερμανικά ΜΜΕ, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών.

«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές!»


«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη» αναφέρουν σε άρθρο τους δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, μετά την επίσκεψη και παραμονή στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

«Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι πιο αποκαρδιωτικά. Η οικονομική ζωή σβήνει, η ανεργία αυξάνεται, οι νέοι άνθρωποι ονειρεύονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και το χρέος ανεβαίνει συνεχώς χωρίς τα μέτρα να φέρνουν αποτέλεσμα» αναφέρουν οι δημοσιογράφοι που έζησαν απο κοντά τις κοινωνικές συγκρούσεις.

Μόνος του πήρε το μοιραίο φάρμακο ο Τζάκσον

Νέα τροπή στη δίκη του γιατρού Μάρεϊ

Μόνος του φέρεται να πήρε τελικά τη μοιραία δόση αναισθητικού, ο Μάικλ Τζάκσον. Σύμφωνα με αναισθησιολόγο που κατέθεσε στη δίκη του γιατρού του Τζάκσον, ο τραγουδιστής κατάπιε οκτώ χάπια του φαρμάκου lorazepam.

Καθώς φαίνεται, ο κατηγορούμενος γιατρός Κόνραντ Μάρεϊ είχε χορηγήσει στον Τζάκσον το φάρμακο Propofol, αλλά όταν άρχισε να περνά η επήρειά του, ο τραγουδιστής αποφάσισε μόνος του να πάρει τα χάπια. Το κοκτέιλ ουσιών που δημιουργήθηκε στον οργανισμό του προκάλεσε το θάνατό του.

Η εκδοχή αυτή φαίνεται πως κερδίζει έδαφος, καθώς στο δωμάτιο του σταρ δεν βρέθηκαν σύνεργα που να μαρτυρούν ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκου.

newsbeast.gr

Χιλιάδες συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών μέσω Διαδικτύου



Συνελήφθησαν 12.125 άτομα από την κινεζική αστυνομία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών μέσω του διαδικτύου. Κατασχέθηκαν πάνω από 300 κιλά ναρκωτικά.

Οι αρχές ανακάλυψαν "chatrooms" που χρησιμοποιούνταν για την διακίνηση ναρκωτικών στις πόλεις Λανζιού και Σιάν στην δυτική Κίνα.

Ο αρχινονός - εκτελεστής ομογενής στην Αυστραλία!

Απέτυχε η προσπάθεια του ομογενή Ευάγγελου Γούση να ανατραπεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του και έτσι θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον άλλα 27 χρόνια στη φυλακή.

Το 2039 θα έχει πλέον δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για αποφυλάκιση ο 43χρονος σήμερα Γούσης ο οποίος είχε βρεθεί ένοχος για την εκτέλεση του "νονού" της Λούις Μοράν, κατά τη διάρκεια του "πολέμου των συμμοριών" που συγκλόνισε την πόλη. Ο Γούσης καταδικάστηκε σε ισόβια με την υποχρέωση να παραμείνει 30 χρόνια στη φυλακή.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Η καταδίκη του οφείλεται στη μαρτυρία οδηγού που τον μετέφερε μακριά από τον τόπο του εγκλήματος και ο οποίος συνεργάστηκε με την αστυνομία.

Γυναίκα με τα πόδια γίγας



Έναν εφιάλτη ζει μία γυναίκα από την Βρετανία, εξαιτίας των ποδιών της, που μεγαλώνουν σε αντίθεση με το υπόλοιπο κορμί της.

Η Μάντυ Σέλαρς είναι 34 ετών και πάσχει από μία ασθένεια… άγνωστη!

Οι γιατροί δεν μπορούν να πουν γιατί τα πόδια της 34χρονης μεγαλώνουν σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα της και η μόνη λύση που της έχουν δώσει είναι ριζικός ακρωτηριασμός των κάτω άκρων και φυσικά με δική της ευθύνη.

Προειδοποίηση Ασάντ προς τις Δυτικές δυνάμεις


Εάν επέμβουν στη Συρία οι δυτικές δυνάμεις διακινδυνεύουν να προκαλέσουν σεισμό που θα βάλει φωτιά στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ Ασαντ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Sunday Telegraph».

Η κυβέρνηση Άσαντ έχει επικριθεί έντονα από τα Ηνωμένα Έθνη, τον Αραβικό Σύνδεσμο και Δυτικές κυβερνήσεις για τη βίαιη καταστολή με την οποία αποπειράται να συντρίψει την επτάμηνη εξέγερση εναντίον της.

Ο Άσαντ είπε στη συνέντευξή του ότι οι Δυτικές χώρες "θα συνεχίσουν την πίεση, οπωσδήποτε", προσθέτοντας πως "η Συρία όμως είναι διαφορετική σε όλα από την Αίγυπτο, την Τυνησία, την Υεμένη. Η ιστορία είναι διαφορετική. Η πολιτική είναι διαφορετική. Η Συρία είναι το κέντρο σε αυτή την περιφέρεια. Είναι το σεισμικό ρήγμα, και αν παίζει κανείς με αυτό θα προκαλέσει σεισμό".

Χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ



Τρεις νεκροί, αποκλεισμένοι δρόμοι, καθυστερήσεις σε δρομολόγια τρένων, ακυρώσεις πτήσεων και διακοπές της ηλεκτροδότησης είναι ο απολογισμός μιας ασυνήθιστης για την εποχή χιονοθύελλας στις ΗΠΑ.

Εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες στην ανατολική ακτή έχουν αιφνιδιαστεί από την χιονοθύελλα. Πολλές πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τρεις άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το CNN. 

Παρέλαση στη Κίνα! Εκεί το ΄χουν κάνει ... επιστήμη! Βίντεο!


Εδώ στην Ελλάδα μπορεί να τσακωνόμαστε αν θα έπρεπε ή αν δεν έπρεπε να γίνει η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ή αν πρέπει να συνεχιστούν οι παρελάσεις κι άλλα τέτοια σχετικά.

Σε μια χώρα πάντως η παρέλαση έχει γίνει...επιστήμη. Στη Κίνα ο συγχρονισμός των στρατιωτικών παρελάσεων είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ.

Δείτε τα βίντεο για να καταλάβετε!

Η κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην "Τόλμη και Γοητεία"!



Κάνει το όνειρό της πραγματικότητα συμμετέχοντας σε μια από τις μακροβιότερες σαπουνόπερες της αμερικανικής τηλεόρασης!

Τη γραμματεία του οίκου μόδας που παράλληλα κατασκοπεύει τους ανταγωνιστές της θα υποδυθεί η πριγκίπισσα Θεοδώρα, η οποία ζει και εργάζεται ως ηθοποιός στο Λος Άντζελες και σταδιακά κερδίζει τη δική της θέση στο Hollywood.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Γυρνάμε στην εποχή Όθωνα! Τρόϊκα τότε και τώρα. Ανάλυση Stratfor

Η ανάλυση του Stratfor που είναι ταυτόχρονα και μία ιστορική αναδρομή των κρίσεων χρέους της Ελλάδας από τη γέννησή της είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Κυρίως για τις εκπληκτικές και επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις του παρελθόντος μας με το δραματικό παρόν που ζούμε.


Διαβάστε για την τρόϊκα που είχαμε επί …Όθωνα -κι όχι μόνο τότε- για τα δάνεια που μας έβαζαν να παίρνουμε με το ζόρι, πολλά από τα οποία προορίζονταν για αγορά όπλων! Κι άλλα πολλά που προκαλούν πραγματικά τεράστια ερωτηματικά για τους κύκλους που κάνει η ιστορία!

Η Ελλάδα δεν είναι “ξένη” ως προς τις οικονομικές κρίσεις, όπως η σημερινή. Η χώρα είναι χρεωμένη από την ανεξαρτησία της κι έχει περάσει από ένα κύκλο δανεισμού πολλές φορές.Οι ξένες δυνάμεις είχαν πάντα ενδιαφέρον για τη διατήρηση της σταθερότητας στην Ελλάδα και πάντα συμφωνούσαν στην αναχρηματοδότηση του χρέους της.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας έκλεισε τα 125 χρόνια


Η «Άγαλμα της Ελευθερίας» έκλεισε τα 125 χρόνια την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου.

Το άγαλμα, το οποίο εικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή, βρίσκεται σε ένα νησάκι στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης και συμβολίζει την ελπίδα εκατομμυρίων ανθρώπων που έφθαναν στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Η ιδέα για το «Άγαλμα της Ελευθερίας» ανήκε στον Γάλλο ιστορικό Εντουάρ ντε Λαμπουλέ, ένθερμου υποστηρικτή των φιλελεύθερων αρχών του νεοσύστατου αμερικανικού κράτους, ο οποίος πρότεινε να κατασκευαστεί ένα μνημείο προς τιμήν της γαλλοαμερικανικής φιλίας.

Οι Έλληνες επιστρέφουν στην Πόλη λόγω κρίσης

Δεκάδες ζητούν βοήθεια από το Πατριαρχείο


Ένας νέος, αντίστροφος ξεριζωμός βρίσκεται σε εξέλιξη με Έλληνες Κωνσταντινουπολίτες, οι οικογένειες των οποίων είχαν φύγει από την Πόλη με τις απελάσεις του 1964, να επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη των γονέων τους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Από κοντά πάνε και Έλληνες που δεν έχουν κανένα δεσμό με την Πόλη, αλλά βλέπουν στην Τουρκία ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως γράφει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», δεκάδες Έλληνες έχουν τηλεφωνήσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ζητώντας βοήθεια για να βρουν εργασία στην Τουρκία.

Μακελάρης εις το όνοµα του Κυρίου

Εκπληξη από µια ασυνήθιστη επέµβαση των ΗΠΑ στην αφρικανική ήπειρο

Εδώ και 24 χρόνια ο αιµοσταγής αφρικανός πολέµαρχος Τζόζεφ Κόνι και ο Αντιστασιακός Στρατός του Κυρίου (LRA) σφάζουν και δολοφονούν, βιάζουν γυναίκες και πυρπολούν ολόκληρα χωριά χωρίς έλεος στη Βόρεια Ουγκάντα. Από το 2006 έχουν µεταφέρει τη δράση τους στο Κονγκό, στην Κεντροαφρικανική ∆ηµοκρατία και στο Νότιο Σουδάν. Ο Κόνι δηλώνει πιστός καθολικός που δρα εις το όνοµα του Κυρίου.

Στόχος του, όπως λέει, είναι η επικράτηση της «θεοκρατίας».

Στην πράξη οι άνδρες του τροµοκρατούν, ακρωτηριάζουν, ληστεύουν, απάγουν χιλιάδες παιδιά, αναγκάζοντας τα µεν αγόρια να γίνουν «στρατιώτες», τα δε κορίτσια σκλάβες του σεξ.

Tους 576 έφτασαν οι νεκροί στην Τουρκία



Τους 576 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό 7,2 βαθμών που έπληξε την περασμένη Κυριακή την Τουρκία, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό της τουρκικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των νεκρών ίσως ξεπεράσει τους 1.000.

Οι τραυματίες φτάνουν τους 2.608, ενώ εκατοντάδες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Τα όργια και οι... "Ιππότες του Κολόμβου"

Ζευγάρια να κάνουν σεξ χωρίς αναστολές, είδαν αστυνομικοί με πολιτικά, σε πάρτι ανταλλαγής συντρόφων στο Sandford. Οι αντιδράσεις και η... ακατάλληλη αίθουσα


Όργια, μπουφέ και πάρτι με DJ...μέσα σε αίθουσα Καθολικής Οργάνωσης "Ιππότες του Κολόμβου" στο Sanford , στις ΗΠΑ!

Δεκάδες άνθρωποι "πέταγαν" τα ρούχα τους και ακούγοντας μουσική έκαναν σεξ, στα πλαίσια πάρτι ανταλλαγής συντρόφων!

Σύμφωνα με πληροφορίες τα όσα έγιναν δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα, όμως οι αρχές ζήτησαν από την αρμόδια εταιρεία κέτερινγκ να σταματήσει την εκδήλωση.

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων

Ως «σύγχρονη παγκόσμια πανδημία» χαρακτηρίζει τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία (Ε.Ν.Ε.), με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων



Η "πανδημία" απειλεί, όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας, αναφέρει χαρακτηριστικά η Ε.Ν.Ε.

Σύμφωνα με την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία: Τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια αποτελούν τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου, σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και την πιο συχνή αιτία αναπηρίας.

Επίσης είναι η 5η πιο συχνή αιτία θανάτου σε άτομα ηλικίας 15-59 ετών.

Κάθε χρόνο, σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, ενώ ένας στους έξι συνανθρώπους μας κινδυνεύει να υποστεί Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο κάποια στιγμή στη ζωή του.

Γιατί έχουμε διαφορετικό χρώμα ματιών από τους άλλους;


Κάποιοι άνθρωποι έχουν μπλέ μάτια, άλλοι καστανά και άλλοι γκρι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το χρώμα των ματιών καθορίζεται μόνο από τους γονείς ή είναι κάτι πιο σύνθετο;

Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι το χρώμα των ματιών εξαρτάται μόνο από ένα γονίδιο. Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο σύνθετο ακόμα, γιατί το χρώμα των ματιών είναι ένα πολυγονιδιακό γνώρισμα.

Η Bild αποκαλεί τους Έλληνες «αχάριστους»


Νέα επίθεση κατά των Ελλήνων εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα Bild με αφορμή μία αφίσα, που έχει κυκλοφορήσει σε δρόμους της Αθήνας και απεικονίζει την Α. Μέρκελ ντυμένη με τη στρατιωτική στολή των SS.

Η εφημερίδα αναφέρθηκε σε αφίσα που αναρτήθηκε σε ελληνικό κατάστημα και εμφανίζει την Γερμανίδα Καγκελάριο ντυμένη… Χίτλερ με περιβραχιόνιο, που φέρει το σήμα της σβάστικας, το οποίο είναι συνδυασμένο με τα αστεράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο περίγραμμά του και με την προειδοποίηση "Δημόσιος Κίνδυνος".

«Με μια αφίσα σε ένα αρτοποιείο στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, οι Έλληνες παρουσιάζουν την Καγκελάριο να φοράει μια ναζιστική στολή με τη σβάστικα μέσα στα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι προσβολή! Αυτό είναι το ευχαριστώ που δεν οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία», σχολιάζει στο δημοσίευμά της η Βild.

Περιμένουν και ευχαριστώ!!!

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Καρκίνος: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων


Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το βρετανικό ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο, τα κρούσματα της νόσου θα έχουν αυξηθεί έως και 45% σε σχέση με το 2030, δηλαδή 430.000 άνθρωποι θα χτυπιούνται κάθε χρόνο από την επάρατη νόσο, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες η αύξηση αυτή οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη γήρανση του πληθυσμού που σημειώνεται στις δυτικές χώρες.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ........


ΟΧΙ....στους ανιστόρητους βουλευτές όλων των
κομμάτων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι
η καρέκλα..τα συμφέροντα η δόξα οι παχυλοί ...
μισθοί και όλα τα παρελκόμενα........
ΟΧΙ....στην δικαιοσύνη των δικαστών που δικάζει
κατά το συμφέρον της και μόνο.....
ΟΧΙ....στο ανύπαρκτο κράτος που μόνο τρώει και
δεν παράγει τίποτα αλλά θέλει οι άλλοι να πληρώνουν
ΟΧΙ....στα χαράτσια και τα νέα μέτρα που μας
κόβουν την ανάσα και το φως......
ΟΧΙ....στις τράπεζες και τους τραπεζίτες που μας..
πίνουν το αίμα και με το νόμο.....
ΟΧΙ...στους τοκογλύφους που έχουν βγει παγανιά ...
και αλωνίζουν τους πάντες......
ΟΧΙ...στους κομματικούς συνδικαλιστές που ψάχνουν
την εξιλέωση τους για όσα μαύρα πήραν τόσα χρόνια
ΟΧΙ...στην περικοπή..μισθών συντάξεων αφορολόγητου
που μας έχουν φέρει σε απόλυτη εξαθλίωση.....
ΟΧΙ...στα σύγχρονα μονοπώλια που ζουν το παράδεισο
τους με τις ανεξέλεγκτες κερδοφορίες τους σε ...
βάρος όλων μας......
ΟΧΙ....στις πολυεθνικές που σαν λύκοι βρήκαν ευκαιρία
να αρπάξουν περισσότερα ακόμα πάλι σε βάρος μας....
ΟΧΙ...στους υποψηφίους σωτήρες μας που τώρα λένε ότι
μπορούν αλλά πριν λίγο καιρό πίσω σφύριζαν αδιάφορα
ΟΧΙ...σε όλα όσα μας βλάπτουν όλους μας.....
ΟΧΙ....στον τσάκα με τις μαλακίες του...χαχα

τιμή και δόξα σε όλους όσους πολέμησαν πριν 71 χρόνια
για να ζούμε εμείς ελεύθεροι......
τιμή και δόξα σε όλους εμάς τους απλούς πολίτες......

homemade-panayiotis.blogspot.com

Παπούλιας: «Πρέπει να ντρέπονται»

Τη βάναυση προσβολή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και των θεσμών της χώρας, προκάλεσαν τα πρωτοφανή επεισόδια διαδηλωτών στο χώρο της παρέλασης, τα οποία οδήγησαν στην ματαίωση της παρέλασης και στην οργισμένη αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τα συνθήματα που ακούγονταν, χαρακτηρίζοντάς τον προδότη.


"Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη" είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την αποχώρηση του από τον χώρο της παρέλασης, προσθέτοντας ότι: "Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους".

Πέθανε η 18χρονη Ελληνίδα που έκαψαν οι σατανιστές

Παγκόσμιος θρήνος για την απώλεια της άτυχης 18χρονης Κρίστη Θεολόγου που έπεσε θύμα σατανιστικού τελετουργικού στο Γιοχάνεσμπουργκ. Φίλοι της την έκαψαν ζωντανή. Υπέκυψε στα πολλαπλά εγκαύματα.

Τελικά δεν άντεξε και υπέκυψε στα εγκαύματά της η άτυχη 18χρονη νεαρή ομογενής, Κρίστι Θεολόγου, η οποία είχε πέσει θύμα του πιο αρρωστημένου σατανιστικού τελετουργικού, στην περιοχή του Γιοχάνεσμπουργκ.

Υπενθυμίζεται ότι σατανιστές έδεσαν την άτυχη Ελληνίδα, την περιέλουσαν με πετρέλαιο και της έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα με τη νοτιοαφρικανικη εφημερίδα "STAR", την Κρίστι βοήθησε η φίλη της Μπρόνγουιν που την έπιασε, την έριξε κάτω και άρχισε να την κυλά στο έδαφος προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά.

Κατάρα, κρυμμένος θησαυρός και... Πητ Παπαδάκος!


O Πητ Παπαδάκος έφθασε στη Ναύπακτο προκειμένου να ξορκίσει σπίτι, το οποίο κατά τους ιδιοκτήτες του, είναι καταραμένο, όμως ενδέχεται να κρύβει... θησαυρό!

Σύμφωνα με το dete.gr, ο ιδιοκτήτης είναι από τη Ναύπακτο και το σπίτι είχε χτιστεί εδώ και εκατό περίπου χρόνια κοντά στον περιφερειακό δρόμο της πόλης.

Οι διαδικασίες κατεδάφισης του παλιού σπιτιού ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας, όμως οι ιδιοκτήτες όσο και αν έψαξαν, δεν βρήκαν θησαυρό!

«Προς παραδειγματισμό» ισοπεδώθηκε η Σύρτη

Ανθρωπιστική καταστροφή από την κυβέρνηση της Λιβύης για να αποθαρρυνθούν οι υπόλοιποι


Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, η Σύρτη- εκτός από ιδιαίτερη πατρίδα και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, οχυρό του συνταγματάρχη Καντάφι - ήταν η πιο πλούσια κατά κεφαλή πόλη της Λιβύης, με σύγχρονες υποδομές και υψηλό βιοτικό επίπεδο για την πλειοψηφία των κατοίκων της.
Μετά την πτώση της Τρίπολης, ωστόσο, έξω από το πρώην ψαροχώρι συγκεντρώθηκαν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις του Μεταβατικού Συμβουλίου, που άρχισαν - χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό και αξιοποιώντας, με τον πιο φονικό τρόπο, την καταιγιστική αεροπορική υποστήριξη των βομβαρδιστικών του ΝΑΤΟ - την συστηματική ισοπέδωση της παραλιακής πόλης, προκειμένου να εξοντώσουν τους τελευταίους πιστούς στον Καντάφι μαχητές και φυσικά τον ίδιο τον «Αδελφό Ηγέτη» της πάλαι ποτέ Τζαμαχιρίας.

38.000 “όχι”στους Γερμανούς!

Ο Ουϊνστον Τσώρτσιλ είχε πει το ιστορικό “οι ήρωες πολέμανε σαν ΄Έλληνες”. 

Όπως φάνηκε βέβαια εκ των υστέρων δεν ήταν μόνο αναγνώριση του αγώνα των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα,αλλά και εκδήλωση


της ανησυχίας του,γι΄ αυτό το λαό που στα πολύ δύσκολα με κάποιο μαγικό τρόπο αφυπνίζεται,ενώνεται,πολεμά μέχρι θανάτου για την εθνική του αξιοπρέπεια. Γι΄ αυτό και αμέσως μετά τα καλά και θερμά του λόγια, ο Τσώρτσιλ, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εθνικό διχασμό που ακολούθησε το τέλος της Κατοχής.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε στο μυαλό του κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό που τον έκανε να εκφράσει το θαυμασμό του για τη μαχητικότητα των Ελλήνων. Δεν γνωρίζουμε αν είχε ακούσει ποτέ την ιστορία ενός Έλληνα λοχία που έχοντας απέναντί του τη πιο σύγχρονη πολεμική μηχανή της εποχής, έμεινε μόνος του μέσα σ΄ ένα πολυβολείο και “έριξε” 38.000 σφαίρες εναντίον των Γερμανών εισβολέων! Σταμάτησε όταν του τελείωσαν οι σφαίρες και αφού είχε προξενήσει απίστευτες απώλειες στους Γερμανούς!

Τα μυστικά του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους

Ο οικονομικός αναλυτής Ανδρέας Κούτρας* γράφει στο NEWS 247 για τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται ότι κατάφεραν τελικά να φτάσουν σε συμφωνία για τη συνταγή αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της Ελλάδας, η οποία εξαπλώνεται και στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Παρά το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις μετά τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, περιέχουν πολλές ασάφειες, τα βασικά σημεία που μπορούμε να διακρίνουμε όσον αφορά την Ελλάδα είναι τα εξής:

*Το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα είναι 50% και θα είναι εθελοντικό. Το γεγονός ότι η Ευρώπη επιμένει ακόμα στην "εθελοντική συμμετοχή" των ιδιωτών είναι πολύ σημαντική. Είτε ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDC), είτε όχι, αυτό είναι το τελευταίο που θα πρέπει να μας απασχολεί.

Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα ζήτημα της ISDA (International Swaps and Derivatives Association), η απόφαση της οποίας για ενεργοποίησή τους θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο των αγορά των CDS.

Σχετίζονται ιός HPV και καρδιαγγειακά προβλήματα


Την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στην μόλυνση με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) και στην εμφάνιση καρδιαγγειακού προβλήματος στις γυναίκες, ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές.

Όσες φέρουν τον ιό HPV, έχουν διπλάσια έως τριπλάσια πιθανότητα εμφράγματος ή εγκεφαλικού.

Η σχετική έρευνα βρίσκεται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο. Εφόσον όμως επιβεβαιωθεί, ανοίγει μια νέα προοπτική έρευνας σε άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα. 

Η Ελλάδα των επόμενων χρόνων

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφεται το μέλλον της χώρας στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η χειρότερη χρονιά φαίνεται πως θα είναι το 2013, καθώς η ανεργία θα μαστίζει τη χώρα, με τις χαμένες θέσεις εργασίες να ανέρχονται σε 378.200.

Οι απώλειες μισθών θα αγγίζουν τα 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η κατανάλωση θα περιοριστεί κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, όπως σημειώνει δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", θα είναι το αποτέλεσμα συνεχών μέτρων ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα επιβληθούν για να μειωθεί το έλλειμμα κατά 29,8 δισεκατομμύρια.

Νέες στρατιές ανέργων

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Επιτροπής το 2013 θα έρθει το ισχυρότερο χτύπημα για την κοινωνία, τους άνεργους και τους μισθωτούς:

Από το 2010 έως το 2013 θα έχουν χαθεί 378.200 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων πολύ λίγες θα δημιουργηθούν ξανά στο μέλλον. Από αυτές οι 199.800 θα είναι θέσεις μισθωτών και οι 178.500 ελευθέρων επαγγελματιών.

Η οικονομική κρίση, το κόκκινο κραγιόν, το 1940 και η Ζωζώ Νταλμάς!


Σήμερα γιορτάζουμε το ΌXI του 1940! Οι σημερινές μέρες όμως είναι αρκετά δύσκολες για πολλούς Έλληνες κι Ελληνίδες όπως και τότε... Αν και δεν είναι λίγοι που αντιδρούν στη σύγκριση αυτών των χρόνων, εμείς θα μιλήσουμε για κάτι πιο ανάλαφρο... Για το κοινό στοιχείο των σημερινών και των άλλοτε γυναικών για την ανύψωση του ηθικού!

Ποιο είναι αυτό; Το κόκκινο κραγιόν! Στην κατηγορία Beauty βρήκαμε την παρακάτω ενδιαφέρουσα έρευνα! 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ(ΒΙΝΤΕΟ)


Δείτε το και μόνοι σας . . . .ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΚΕ ΡΕΕΕΕΕΕ.......





apokaliptikeseidiseis.blogspot.com

Συμφωνία Βαρδινογιάννη-Αλ Σαούντ για τον Παναθηναϊκό

Οι δικηγόροι του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού Γιάννη Βαρδινογιάννη και του πρίγκιπα Αλ Σαούντ συμφώνησαν στη σημερινή τους συνάντηση και αναμένονται υπογραφές στο


από κοινού αλλαγμένο MoU (Memorandum of Understanding) ίσως και απόψε.

Στην περίπτωση που δεν γίνει αυτό σήμερα τότε θα υπογράψουν την προσεχή Δευτέρα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες διευθετήθηκαν ακόμη και οι τελευταίες λεπτομέρειες, παραδόθηκε το πρωτότυπο του γνησίου της υπογραφής και απομένουν μοναχά κάποια νομικά ζητήματα.

Επίσης, από την Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει και ο οικονομικός έλεγχος, ο οποίος θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Συμφωνία για "κούρεμα" 50% στο ελληνικό χρέος

Φαίνεται ότι έπιασαν τόπο οι πιέσεις Μέρκελ-Σαρκοζί στους τραπεζίτες, καθώς επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία για "κούρεμα" στο 50%.Η τελική συμφωνία ανακοινώθηκε στις 5:37 τα ξημερώματα της Πέμπτης από τον πρόεδρο της Ε.Ε Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Πράσινο φως από ΔΝΤ για την εκταμίευση της 6ης δόσης


Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν τα ξημερώματα τράπεζες και ΕΕ σχετικά με το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους, που κλείδωσε στο 50%.

Βάσει της ενημέρωσης από την ελληνική πλευρά, το νέο δάνειο θα είναι περίπου στα 130 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το κούρεμα έχει κλείσει στο 50% και οι τράπεζες θα συνεισφέρουν περίπου 90 με 100 δισεκατομμύρια ευρώ, συμμετέχοντας εθελοντικά.

Τα ταμεία, μετά το κούρεμα θα χρειάζονται ενίσχυση περίπου 1 δισ. ευρώ το χρόνο.

Επίσης, το πακέτο προβλέπει καλύτερα επιτόκια για την Ελλάδα, ενώ είναι πολύ προσεκτική η διατύπωση σχετικά με την "εποπτεία".

Παράταση έως τις 9 Νοεμβρίου για την καταβολή έκτακτης εισφοράς



Για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων, λόγω των δυσχερειών που έχουν παρουσιαστεί, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, δόθηκε παράταση στις παρακάτω προθεσμίες:

1. Η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του άρθρου 9 του ν.3888/2010 που προβλέπεται από το προτελευταίο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 18 του ν.4002/2011 και της υποβολής φορολογικών δηλώσεων που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγρ. 1 του άρθρου 18 του ν. 4002/2011, που αφορούν στην υποβολή των Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων, των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος και λοιπών φορολογιών παρελθόντων ετών, παρατείνεται μέχρι και την 30-11-2011.

2. Η προθεσμία καταβολής του φόρου εισοδήματος που λήγει στις 31-10-2011 παρατείνεται μέχρι και την 09-11-2011.

3. Η προθεσμία καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 29, 30 και 31 του ν. 3986/2011 και λήγει στις 31/10/2011, παρατείνεται μέχρι και την 09-11-2011.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Εγκλημα αλλά ακόμη η τιμωρία

Ο Χρήστος Χρονόπουλος, άτομο με φανερό ψυχικό πρόβλημα, συνελήφθη τον Μάιο του 2007 γιατί «παρενοχλούσε διερχομένους» κι έβρισε τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον απομακρύνουν. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, όπου ύστερα από λίγες ώρες «φιλοξενίας» στο κρατητήριο ένας αστυνομικός διαπίστωσε ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά».



Κλήθηκε το ΕΚΑΒ κι ο άνθρωπος βρέθηκε να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο με βαριά
κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλα χτυπήματα.

Τέσσερα χρόνια μετά, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη καταλήξει στην απόδοση των ποινικών ευθυνών για το κακούργημα της κατά συναυτουργίας διακεκριμένης περίπτωσης σωματικής κάκωσης, που είχε αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του θύματος. Αυτή είναι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών, δύο χρόνια μετά το συμβάν, κι ύστερα από μήνυση την οποία υπέβαλε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θοδωρής Μαντάς. Σύμφωνα με την κατηγορία, «προς τιμωρία και εκφοβισμό του τον χτύπησαν με πρόθεση, επανειλημμένα, σε πολλά σημεία του σώματός του, με θλώντα άμβλεα όργανα (πιθανόν με σφιγμένες τις γροθιές τους), προκαλώντας του σοβαρά τραύματα και κυρίως βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση».

«Αντίο σε όλους από τον Τιτανικό»



Το μήνυμα σε μπουκάλι που άφησε επιβάτης του μοιραίου υπερωκεάνιου
Μια δωρεά έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα σημείωμα σε μπουκάλι με τις τελευταίες λέξεις ενός από τα θύματα της τραγωδίας του Τιτανικού.

Ο 19χρονος Jeremiah Burke, όταν έφυγε από το χωριό Glanmire στο Cork, αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αμερική με την 18χρονη ξαδέρφη του για να συναντήσουν τις αδερφές του, που είχαν μετακομίσει στη Βοστόνη. Και οι δύο έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό ναυάγιο.

«Αστυνομικοί μεταμφιέζονται σε διαδηλωτές»

Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Σπύρος Χαλβατζής κατέθεσαν στον εισαγγελέα


«Η πολιτική εκτίμηση για τη σχέση και τη διαπλοκή επίσημων κέντρων και επιτελείων με ομάδες προβοκατόρων, μέλη συνδέσμων "φιλάθλων" και ακροδεξιών στοιχείων που ανάλογα με τη χρονική στιγμή φέρουν και την αντίστοιχη περιβολή (π.χ. κουκουλοφόροι) αποτελεί σταθερή θέση του ΚΚΕ, του εργατικού λαϊκού κινήματος, αλλά και της πλειοψηφίας του λαού μας».

Την άποψη αυτή εξέφρασαν χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαράλαμπο Λακαφώση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Σπύρος Χαλβατζής, όπως προκύπτει από τη γραπτή τους τοποθέτηση μετά το τέλος της κατάθεσής τους, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νέος σεισμός στην Τουρκία - Στους 523 έφτασαν οι νεκροί


Μία νέα σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ έπληξε σήμερα τη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Καντιλί.

Ο νέος σεισμός έπληξε τις περιοχές Γιουκσέκοβα και Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, νότια της επαρχίας Βαν και μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για νέα θύματα.

Ένας 19χρονος φοιτητής ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, 91 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην πόλη 'Ερτζις της επαρχίας Βαν.

"Άτακτος" και στη Σύνοδο Κορυφής ο Μπερλουσκόνι


Ακόμα και κατά τη διάρκεια της πιο κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και να μην υποκύψει στην μεγάλη του αδυναμία… τις ωραίες γυναίκες.

Την ώρα των κρίσιμων διαβουλεύσεων στην αίθουσα του Συμβουλίου, ο Καβαλίερε συνάντησε την ομόλογό του από τη Δανία, Helle Thorning-Schmidt.