Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Hi Tech πορτοφολάδες: Μας κλέβουν με POS χωρίς να το πάρουμε είδηση



Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά μικροποσά ώστε να μην δίνεται στόχος και γίνεται με τη βοήθεια των ανέπαφων συναλλαγών.

 Οσο η τεχνολογία προχωρά τόσο και η φαντασία περισσεύει στις οικονομικές απάτες, που δεν είναι απαραίτητο να αφορούν μεγάλα ποσά.

 Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά μικροποσά ώστε να μην δίνεται στόχος και γίνεται με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας των ανέπαφων συναλλαγών.


 Δηλαδή, αποσπούν χρήματα χρησιμοποιώντας συσκευές POS αφού εξασφαλίσουν ότι το υποψήφιο θύμα τους έχει πλαστικό χρήμα (πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) σε σημείο πάνω τους- τσέπη ή θήκη- που να μπορεί να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή χωρίς να γίνει αντιληπτή .

Σύμφωνα με το OPEN, για τις συναλλαγές μέχρι 25 ευρώ, ο κάτοχος της κάρτας δεν είναι υποχρεωμένος να πληκτρολογήσει τον κωδικό του στο τερματικό αποδοχής καρτών, επομένως, δίχως να το γνωρίζει μπορεί να... χρηματοδοτεί τους επιτηδείους που διαθέτουν ένα φορητό POS και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. 

Να σημειωθεί πως μέχρι ενός ποσού σε αυτού του τύπου τις συναλλαγές δεν απαιτείται ούτε η τραπεζική έγκριση για τη συναλλαγή και έτσι το έργο των ευφάνταστων κλεφτών γίνεται ακόμη πιο εύκολο. 

The toc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου