Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Στο Σύνταγμα για 19η ημέρα οι «Aγανακτισμένοι»

Το τρίτο, εβδομαδιαίο πανευρωπαϊκό ραντεβού στο Σύνταγμα έδωσαν την Κυριακή οι «αγανακτισμένοι», παρά την έντονη βροχόπτωση.


Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρίσκονται τα νέα μέτρα «φωτιά» του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που παρουσιάστηκαν από την κυβέρνηση και κατατέθηκαν στη Βουλή.

Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στο κέντρο πλημμυρίζοντας όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία. Tα αιτήματά τους παραμένουν η απόδοση δικαιοσύνης, αλλά και η καταδίκη των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο.

Η αγανάκτηση του κόσμου εκφράζεται με συνθήματα όπως "Η χούντα δεν τελείωσε το '73, εμείς θα την κηδέψουμε σε τούτη την πλατεία" και "Η Βουλή τους θα γίνει φυλακή τους".

Πολίτες όλων των ηλικιών διαμαρτύρονται μαζικά και με παλμό, εκφράζοντας της οργή τους για τα επώδυνα μέτρα λιτότητας και ζητώντας ένα καλύτερο αύριο.


Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα αν και ενθουσιώδης και με παλμό, είναι αισθητά μικρότερη από αυτή της προηγούμενης Κυριακής και ενδεχομένως μικρότερη και από την πρώτη συγκέντρωση πριν από τρεις εβδομάδες.

Αιτία είναι η αργία του Αγίου Πνεύματος, όπου αρκετοί πολίτες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη για το τριήμερο, αλλά και η βροχή που έπεσε επί αρκετή ώρα.

Όμως ο προσανατολισμός των «Αγανακτισμένων» επικεντρώνεται στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 15 Ιουνίου, ημέρα της γενικής απεργίας, με αφορμή τη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, της κρίσιμης ψηφοφορίας για το «Μνημόνιο 2».

Στόχος των «Αγανακτισμένων» είναι να μην καταφέρει να μπει στη Βουλή ούτε ένας βουλευτής, ώστε να μη μπορεί να ψηφίσει υπέρ της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου