Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Πάνω από 4.300 οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία

Τουλάχιστον 4.300 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία το τελευταίο διάστημα και έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στην Τουρκία.

To υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, δηλώνει ότι η χώρα θα κάνει ό,τι μπορεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό, εάν η κατάσταση χειροτερέψει.

Σύμφωνα με το BBC, ο ακριβής αριθμός των προσφύγων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες προέρχονται από την πόλη Τζισρ αλ-Σουγούρ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου την Παρασκευή ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του στρατού για την «αποκατάσταση της τάξης», μετά τον θάνατο των 120 μελών των δυνάμεων ασφαλείας. Οι αντικαθεστωτικοί, ωστόσο, κάνουν λόγο για αντίποινα.

Αιματηρές και οι διαδηλώσεις της Παρασκευής, με τους ακτιβιστές να μιλούν για τουλάχιστον 28 νεκρούς στην επαρχία Ιντλέμπ, στη Λαττάκεια, στο χωριό Μπόσρα αλ Χαρίρ της επαρχίας Ντεράα και στο προάστιο Καμπούν της Δαμασκού.

Σύμφωνα με το υπουργείο εξωτερικών, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δεν θα εμπλακεί, καθώς οι περισσότεροι από τους εκτοπισμένους δεν επιθυμούν να μείνουν μόνιμα στην Τουρκία, αλλά σκοπεύουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Τα Ηνωμένα Εθνη και ο Λευκός Οίκος κάλεσαν εκ νέου το καθεστώς Ασαντ να τερματίσει τη βία.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου