Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Οι «Αγανακτισμένοι» επέστρεψαν στο Σύνταγμα

Δεν έδιωξαν τους «αγανακτισμένους» από το Σύνταγμα οι κουκουλοφόροι.


Το απόγευμα της Τετάρτης χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν εκ νέου στο Σύνταγμα, δημιουργώντας και πάλι ένα ειρηνικό σκηνικό.

Ο κόσμος άρχισε να επιστρέφει από τις 18.00 το απόγευμα στην πλατεία, όταν οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν υπό του κυνηγητού τους από τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και από άνδρες των ΜΑΤ.

Γύρω στις 18:30, ομάδες πολιτών αποφάσισαν να καθαρίσουν την πλατεία Συντάγματος από τις πέτρες και τα μπουκάλια που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου ενώθηκαν με το συγκεντρωμένο πλήθος για μία ειρηνική διαμαρτυρία.

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, σημειώθηκαν σφοδρά επεισόδια έως τις 17:00 το απόγευμα.


Κουκουλοφόροι και δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα χημικά που έπεσαν.


Στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός μεταφέρθηκαν 33 άτομα, φέροντας τραύματα σε πρόσωπο και σώμα, αλλά και παρουσιάζοντας αναπνευστικά προβλήματα λόγω των πολλών χημικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τραυματίστηκαν 81 αστυνομικοί,  εκ των οποίων οι 4 παραμένουν για νοσηλεία στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ένας με μερική κώφωση, ο δεύτερος κινδυνεύει με ακρωτηριασμό του δαχτύλου του, ο τρίτος έχει ορθοπεδικά και χειρουργικά τραύματα, ενώ ο τέταρτος έχει κάταγμα στην γνάθο. 

Έγιναν 26 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 15 μεταβλήθηκαν σε συλλήψεις.

Η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, θυμίζει «βομβαρδισμένο» τοπίο από τις ζημιές σε κτίρια, στάσεις και πεζοδρόμια που έχουν σημειωθεί, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα χημικά.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου