Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Το ημερολόγιο του Τσε Γκεβάρα

Κυκλοφόρησε το βιβλίο με τον τίτλο "Ημερολόγιο ενός Μαχητή". Ένα προσωπικό ντοκουμέντο, γραμμένο από τον ίδιο τον Τσε Γκεβάρα.


Το "Ημερολόγιο ενός Μαχητή", που κυκλοφόρησε στην Αβάνα, είναι ένα ημερολόγιο γραμμένο από τον ίδιο τον Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα και περιλαμβάνει αλησμόνητες στιγμές του ένοπλου αγώνα στην Κούβα.

Το βιβλίο, κυκλοφορεί για πρώτη φορά και εκδίδεται από τον Οίκο Ocean Press.
Η παρουσίαση του "Ημερολόγιου ενός Μαχητή" έγινε την Τρίτη 14 Ιουνίου, ημέρα που γεννήθηκε ο Τσε (1928-1967).

Το βιβλίο περιλαμβάνει τις εμπειρίες του Τσε στην ορεινή κουβανική περιοχή της Σιέρα Μαέστρα (1956-58) λίγο πριν από τον θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης με ηγέτη τον Φιντέλ Κάστρο, στις αρχές του 1959.

Διάφορα ημερολόγια του Τσε, τα οποία έχουν δημοσιευτεί προγενέστερα, όπως τα γνωστά "Ημερολόγια της μοτοσυκλέτας" αναφέρονται στις περιοδείες του σε διάφορα μέρη της Λατινικής Αμερικής όπου εργάστηκε ως ψυχίατρος, πριν φτάσει στην Κούβα.

Ο εκδοτικός οίκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Η μεγάλη αντικειμενικότητα και η ανθρώπινη αξία που αποκαλύπτεται, όταν κάποιος διαβάσει το βιβλίο αυτό προσφέρει μια σε βάθος αποτίμηση της αντίληψης του Τσε για την κουβανική πραγματικότητα, τον πολιτισμό, την ταυτότητα και το πολιτικό πλαίσιο της νήσου".

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου