Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τα ρόπαλα και η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Φωτογραφίες που προκάλεσαν ερωτηματικά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Μεταφορά ροπάλων μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Διαβάστε τι απάντησε η ΕΛ.ΑΣ.


Agnwstoi me maderia 15 June 2011 von buyme

Φωτογραφίες που προκάλεσαν ερωτηματικά, σχετικά με μεταφορά ροπάλων παρουσία αστυνομικών, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα "Άμεση Δημοκρατία Τώρα".



Στις φωτογραφίες απεικονίζεται νεαρός που μεταφέρει ρόπαλα σε καροτσάκι, μπροστά σε αστυνομικούς που βρίσκονται πλησίον του.

Σε δεύτερη φωτογραφία απεικονίζεται το ξεφόρτωμα από τα ρόπαλα και πάλι παρουσία των ανδρών της αστυνομίας.

Απάντηση ΕΛ.ΑΣ. στο επίμαχο βίντεο

Απάντηση στις καταγγελίες περί προβοκάτσιας που διατυπώθηκαν με αφορμή βίντεο που εμφάνιζαν άτομα με πολιτικά να μεταφέρουν κοντάρια και μεταλλικούς σωλήνες δίπλα σε αστυνομικούς έδωσε η Ελληνική Αστυνομία

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, "τα άτομα που απεικονίζονται να μεταφέρουν μεταλλικούς σωλήνες και κοντάρια είναι αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν σήμερα το πρωί σε επιχείρηση για τη μεταφορά τους, ως κατασχεμένα αντικείμενα, ύστερα από τη σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Ο 33χρονος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς να κατέχει τα αντικείμενα αυτά πλησίον του Παναθηναϊκού Σταδίου, τα οποία επιχείρησε να κρύψει μέσα σε δασύλλιο.

Σχετικά με φωτογραφία που απεικονίζει αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, πίσω από τους οποίους παρευρίσκονται άτομα με πολιτική περιβολή που έχουν καλυμμένο μέρος του προσώπου τους, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Πρόκειται για φωτογραφία και μαγνητοσκοπημένο υλικό που δεν αφορά τη σημερινή συγκέντρωση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, καθ' όσον τόσο οι αστυνομικοί, όσο και τα άτομα με πολιτική περιβολή φέρουν χειμερινή στολή και ενδυμασία αντίστοιχα.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες Ασφαλείας φέρουν πάντα πολιτική περιβολή.

Στις περιπτώσεις που εκ των πραγμάτων επιβάλλεται η χρήση δακρυγόνων ουσιών προς απώθηση των επιτιθέμενων είναι πιθανό να καλύπτουν μέρος του προσώπου τους, προκειμένου να προστατευθούν από τις ουσίες αυτές", καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: realdemocracygr.wordpress.com, news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου