Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ακυρώσεις πτήσεων λόγω τέφρας


Η αεροπορική εταιρία Qantas ακύρωσε νέες πτήσεις σήμερα, λόγω του νέφους της τέφρας από το ηφαίστειο Puyehue της Χιλής, ωστόσο άλλες εταιρίες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αποφάσισαν να τις διατηρήσουν.

Η Qantas ακύρωσε σήμερα όλες τις πτήσεις της προς το νησί της Τασμανίας (νότια) και τη Νέα Ζηλανδία. Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις από και προς τη Μελβούρνη διακόπηκαν εκ νέου, διευκρίνισε η αεροπορική εταιρία. Τρεις πτήσεις προς το Μπουένος 'Αιρες και το Λος Αντζελες ακυρώθηκαν επίσης.

Ισχυροί άνεμοι μετέφεραν την ηφαιστειακή τέφρα από το Puyehue, πάνω από το νότο του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού, προς την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η εκπρόσωπος της Qantas, Ολίβια Ουίρθ, στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, δήλωσε
"Διατηρούμε τα κριτήριά μας για την ασφάλεια. Η πολιτική μας στον τομέα αυτό είναι ότι αν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη νέφους ηφαιστειακής τέφρας, δεν εκτελούμε πτήσεις".

Η Virgin Australia, που είχε ακυρώσει πτήσεις της την Κυριακή από τη Μελβούρνη, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πτήσεις προς τη Μελβούρνη, την Τασμανία και τη Νέα Ζηλανδία θα πραγματοποιηθούν. Τα αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω ή κάτω από το νέφος, διευκρίνισε.

Το ηφαίστειο Puyehue, το οποίο ήταν ανενεργό από το 1960, εξερράγη στις 4 Ιουνίου και είχε δημιουργήσει πυκνό καπνό σε έκταση 10 χιλιομέτρων πάνω από τις Άνδεις και μέχρι την Αργεντινή.

Η Χιλή έχει 2.000 ηφαίστεια, από τα οποία 60 είναι πλήρως ανενεργά και περίπου 500 δυνητικά ενεργά.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου