Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Οι ''Αγανακτισμένοι'' ανταποκρίθηκαν στο 4ο πανευρωπαϊκό κάλεσμα

Oι "Αγανακτισμένοι" ανταποκρίθηκαν και πάλι στο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις ειρηνικές διαδηλώσεις, στα πλαίσια της 4ης πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.


Πιστοί στο ραντεβού τους για 26η ημέρα οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Η προσέλευση ήταν θεαματική. Πάνω από 15.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τα μέτρα λιτότητας και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους πολιτικούς του κοινοβουλίου.

"Όλη η Μεσόγειος θα γίνει μία πλατεία από την Ελλάδα ως και την Ισπανία" είναι το σύνθημα, με το οποίο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους "Αγανακτισμένους" της Ισπανίας, οι οποίοι βρέθηκαν την Κυριακή και πάλι στην Puerta del Sol.

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη, μπροστά στη Βουλή αλλά και στους γύρω δρόμους. Η Βασιλίσσης Σοφίας παρέμεινε από το απόγευμα κλειστή, καθώς κλούβες της αστυνομίας σταματούσαν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην πλατεία συνεχίστηκαν οι λαϊκές συνελεύσεις. Οι "Αγανακτισμένοι" ετοιμάζουν ένα νέο αποκλεισμό της Βουλής την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία διεξάγεται η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε αυτό τον αποκλεισμό θα συμμετέχουν και ''Αγανακτισμένοι'' από τη Σπάρτη, οι οποίοι ξεκίνησαν με τα πόδια από το άγαλμα του Λεωνίδα με προορισμό την Αθήνα.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου