Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


Σε εξέλιξη βρίσκονται συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων στο Σύνταγμα. Οι οδομαχίες συνεχίζονται και στους γύρω δρόμους.

Αποπνικτική η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος λόγω των δακρυγόνων και την εκτεταμένη χρήση χημικών που γίνονται από τις αστυνομικές δυνάμεις.


Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πολίτες και αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Φωτιά έβαλαν στην είσοδο του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Σύνταγμα, η οποία σβήστηκε με την παρέμβαση δύο οχημάτων της πυροσβεστικής.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου King George αποφάσισε την εκκένωση του κτιρίου από φόβο για την ασφάλεια των ενοίκων και του προσωπικού, λόγω των σοβαρών επεισοδίων μπροστά στην είσοδό του.

Εν τω μεταξύ βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για τη στάση της αστυνομίας απέναντι στους "Αγανακτισμένους", καθώς με αφορμή τη δράση των κουκουλοφόρων, η πλατεία Συντάγματος έχει "πνιγεί" στα χημικά.

Εντυπώσεις προκαλεί αποκλειστική φωτογραφία του NEWS 247 που απεικονίζει αστυνομικούς στη Βασ. Σοφίας, να σηκώνουν το χέρι τους, κάνοντας το σήμα της νίκης.


Επίθεση από πολίτες δέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, στην οδό Βουκουρεστίου, λίγο μετά τη λήξη της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο. Οργισμένοι πολίτες τον έβρισαν, τον μπουγέλωσαν και του πέταξαν μπουκάλι, ενώ ο ίδιος κατήγγειλε ότι τον χτύπησαν με κάτι αιχμηρό.

Ο κ. Αθανασιάδης ενώ είχε πει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, τελικώς ψήφισε υπέρ, κάτι που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Το πρωί μέλη της ομάδας των Αγανακτισμένων επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση της Λιάνας Κανέλλη προς τη Βουλή και ένας από αυτούς της επιτέθηκε με γιαούρτι.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου