Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η Λαγκάρντ Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επέλεξε την Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στη θέση της γενικής διευθύντριας.

Η Κριστίν Λαγκάρντ διαδέχεται των επίσης Γάλλο Ντομινίκ Στρος- Καν, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις κατηγορίες για


απόπειρα βιασμού καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Αντίπαλός της ήταν ο 53χρονος διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς.

Η σχετική ανακοίνωση του ΔΝΤ αναφέρει: "Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ επέλεξε σήμερα την Κριστίν Λαγκάρντ να διατελέσει γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου για μία πενταετή θητεία που θα ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου 2011".

Η 55χρονη Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει καθήκοντα γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ.

Το γαλλικό προεδρικό μέγαρο χαρακτήρισε την εκλογή της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στη θέση της επικεφαλής του ΔΝΤ ως "μία νίκη για την Γαλλία", τονίζοντας ότι η γαλλική προεδρία χαίρεται για το γεγονός ότι μία γυναίκα αναλαμβάνει αυτή τη σημαντική διεθνή ευθύνη.

"Το ΔΝΤ ήταν στην υπηρεσία των 187 χωρών μελών κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, γεγονός που το οδήγησε να εξελιχθεί βαθιά", αναφέρει η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: "Βασική μου προτεραιότητα θα είναι να συνεχίσει το ΔΝΤ στον ίδιο δρόμο, με την ίδια αποφασιστικότητα. Όπως είπα στο διοικητικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της εκλογής, η δράση του ΔΝΤ θα πρέπει να είναι η αρμόζουσα, αποτελεσματική και θεμιτή για να διασφαλίσουμε την πιο ισχυρή και στέρεη ανάπτυξη, τη μακροοικονομική σταθερότητα και ένα καλύτερο μέλλον για όλους".

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου