Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο να αποτραπεί ο αποκλεισμός της Βουλής.


Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας με στόχο να αποτραπεί ο αποκλεισμός στη Βουλή και να μην προκληθούν επεισόδια.

Κλειστοί από τις 6:00 το πρωί οι δρόμοι στο κέντρο. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Αμαλίας από Συγγρού, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον και στην Ακαδημίας από την Κανάρη.

Οι αστυνομικοί έστησαν σιδηρόφρακτο τείχος στη Βασ. Σοφίας, αποκλείοντας στους διαδηλωτές την πρόσβαση στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής.


Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας "αίσχος αίσχος" προς τους αστυνομικούς και το σύνθημα "αν έχετε τιμή αν έχετε πατρίδα, ανάποδα ανάποδα γυρίστε την ασπίδα".
Πάνω από 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς θα γίνουν κινητοποιήσεις σε τέσσερα σημεία της Αθήνας.

Στην Αθήνα βρίσκονται και 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί απ' όλο το προσωπικό να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας.


Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ πέρασαν μέσα από το πλήθος για να σχηματίσουν τετραπλή σειρά μεταξύ των διαδηλωτών και του Αγνώστου Στρατιώτη.

Εκτός από όλους τους δρόμους που είναι κλειστοί σε όλο το κέντρο και σε μεγάλη ακτίνα, κλειστός είναι και ο Εθνικός Κήπος.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου