Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Οι μάχες κλιμακώνονται και ο Καντάφι παίζει σκάκι

Την στιγμή που στη Λιβύη δίνονται σκληρές μάχες, ο Καντάφι συναντήθηκε και έπαιξε μια παρτίδα σκάκι με τον πρόεδρο της διεθνούς σκακιστικής ομοσπονδίας Κίρσαν Ιλιούμζινοφ.


Η λιβυκή κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες του Μουάμαρ Καντάφι από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της διεθνούς σκακιστικής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, ο Κίρσαν Ιλιούμζινοφ, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο παρελθόν ως κυβερνήτης σε μια ρωσική επαρχία, έπαιξε την Κυριακή μια παρτίδα σκάκι με τον Καντάφι στην Τρίπολη.

Ο Ιλιούμζινοφ δήλωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης του είπε πως δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει τη χώρα.

Οι μάχες στη Λιβύη κλιμακώθηκαν από μια περίοδο αδιεξόδου στο ανατολικό μέτωπο.

Οι αντικαθεστωτικοί που μάχονται εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι αποπειράθηκαν την Κυριακή να ανακαταλάβουν την πόλη Μπρέγκα, όπου υπάρχουν σημαντικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Απωθήθηκαν όμως από τα κυβερνητικά στρατεύματα, μετά από μια μάχη, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις αντικαθεστωτικοί.

Το προσωπικό του νοσοκομείου Τζαλάα στην Βεγγάζη, ανέφερε σήμερα ότι η νύχτα ήταν η πιο πολυάσχολη των τελευταίων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, τουλάχιστον τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν στην μάχη ανάμεσα στην Μπρέγκα και την Ατζνταμπίγια.

Τουλάχιστον 65 τραυματίστηκαν, είπαν γιατροί στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής.

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών δεν είναι σαφής, καθώς πολλοί μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία στη Βεγγάζη και στην Ατζνταμπίγια.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου