Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης των Special Olympics


Φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης των Specials Olympics 2011 που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με την συμμετοχή δέκα χιλιάδων αθλητών και μελών των αποστολών από 183 χώρες.

Η τελετή ξεκίνησε με τους θεατές να μετρούν αντίστροφα, να ξεσπούν σε επευφημίες και το Στάδιο να φωτίζεται από τα πυροτεχνήματα.


Την είσοδό τους στο στάδιο έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics Τιμ Σράιβερ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.


Από νωρίς το απόγευμα είχε ξεκινήσει η προσέλευση του κόσμου στο Καλλιμάρμαρο. Εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την τελετή. Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος, η σύζυγος του αντιπροέδρου της Αμερικής, Τζιλ Μπάιντεν και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.

Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσίασαν ο Γιώργος Καπουτζίδης με την Πόπη Τσαπανίδου και τον αθλητή ιστιοπλοΐας, Γιάννη Στρατηγόπουλο.

Ειδικές παρουσιάσεις έκαναν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί.


Τα μουσικά συγκροτήματα προετοίμασαν τους θεατές για το μεγάλο γεγονός της τελετής έναρξης. Τη σκυτάλη πήραν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως η Βανέσα Γουίλιαμς και ο Μάριος Φραγκούλης. Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβε ο ζωντανός θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ. Ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο μαζί με την Αλκηστις Πρωτοψάλτη ερμήνευσαν σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση το γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή, επίσημο τραγούδι των αγώνων.


TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου