Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Διήμερη απεργία ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Παραλύει η Ελλάδα την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια την Τρίτη, στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Tα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και έπειτα στις 7 το απόγευμα διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Οι "Αγανακτισμένοι" ετοιμάζουν νέα αποκλεισμό της Βουλής και συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα συνεχιστεί η απεργία στη ΔΕΗ με την κάλυψη της ΓΣΕΕ.
Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία.

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και Προαστιακό θα μείνει η πρωτεύουσα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό την Τρίτη και την Τετάρτη, μετά από απόφαση του Κλαδικού Σωματείου του Μετρό για αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν οι διαδηλωτές.

Οι συρμοί του ηλεκτρικού σήμερα 28 Ιουνίου είναι ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Χειρόφρενο τραβάει ο ηλεκτρικός και στις 29 Ιουνίου από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 11 το πρωί.

Προβλήματα θα δημιουργηθούν και στις πτήσεις, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο ημέρες, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Με στάσεις εργασίας, περίπου τις ίδιες ώρες, θα συμμετάσχουν στην απεργία και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Στη διάρκεια των στάσεων εργασίας μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο πτήσεις:
- Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών - Μακεδονίας.
- Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
- Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
- Νοσοκομειακές πτήσεις.
- Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών - πρωθυπουργοί.
- Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στα δρομολόγια των πλοίων. Το λιμάνι του Πειραιά απέκλεισαν το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία έχουν ανέβει στους καταπέλτες των πλοίων εμποδίζοντάς τα να αποπλεύσουν για τις Κυκλάδες.

Τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αποφάσισαν επίσης την συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Tη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου