Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αιματηρή επίθεση των Ταλιμπάν σε ξενοδοχείο

Επίθεση αυτοκτονίας από τουλάχιστον έξι Tαλιμπάν, εκδηλώθηκε σε ξενοδοχείο της Καμπούλ και στοίχισε τη ζωή σε δέκα Aφγανούς πολίτες.


Οι δράστες με όπλα και χειροβομβίδες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Intercontinental, στο οποίο συχνάζουν δυτικοί και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.

Μετά από πέντε ώρες, ελικόπτερα του ΝΑΤΟ εξουδετέρωσαν τους υπόλοιπους ταλιμπάν που είχαν καταφύγει στην ταράτσα του κτιρίου.

Μεταξύ των ενοίκων του ξενοδοχείου ήταν και επαρχιακοί κυβερνήτες, οι οποίοι θα συμμετείχαν σε διάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα, για την μετάβαση των πολιτικών και στρατιωτικών αρμοδιοτήτων από τις ξένες δυνάμεις στις αφγανικές, όπως δήλωσαν δύο αφγανοί αξιωματούχοι.

Η διήμερη διάσκεψη με θέμα την διαδικασία μετάβασης, επρόκειτο να διεξαχθεί σε ένα κυβερνητικό κτίριο στο κέντρο της πόλης.

Κατά την επίθεση δύο ταλιμπάν σκοτώθηκαν από την αστυνομία, ενώ τέσσερις άλλοι ανατινάχθηκαν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων, μετά από μία σειρά εκρήξεων, οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο αργά το βράδυ της Τρίτης και κατέφυγαν στην αίθουσα χορού. Κρατώντας κασετόφωνα τα οποία έπαιζαν πολεμικά τραγούδια των ταλιμπάν, άνοιξαν πυρ αδιακρίτως. Κάποιοι ένοικοι του ξενοδοχείου έπεσαν στο κενό από τον δεύτερο και τρίτο όροφο για να γλιτώσουν.

"Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τα δωμάτια του ξενοδοχείου για να διαπιστώσει αν υπάρχουν θύματα ή κάτι απειλητικό," δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Αγιούμπ Σαλάνγκι.

Η επίθεση σημειώνεται μία εβδομάδα αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τα σχέδιά του για μία απόσυρση 10.000 αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν έως το τέλος του χρόνου και για άλλων 23.000 μέχρι τα τέλη του 2012.

Ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε ότι στην επίθεση συμμετείχαν πολλά μέλη της οργάνωσης και ότι υπάρχουν πολλά θύματα.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου