Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συνελήφθη για στημένους αγώνες o Αχιλλέας Μπέος

Συνελήφθησαν δέκα άτομα και έχουν γίνει 11 προσαγωγές για στημένους αγώνες. Ανάμεσά τους ο Αχιλλέας Μπέος, μάνατζερ και άλλοι μεγαλοπαράγοντες του χώρου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του τμήματος δίωξης οργανωμένου εγκλήματος, με εισαγγελική εποπτεία, για στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Σε δέκα συλλήψεις και 11 προσαγωγές ανθρώπων του ποδοσφαίρου προχώρησε η ΕΛΑΣ το απόγευμα της Τετάρτης. Συνελήφθη και ο Αχιλλέας Μπέος, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του.

Οι υπόλοιποι 9 συλληφθέντες είναι οι: Σταύρος Ψωμιάδης, πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας, Γιώργος Τσακογιάννης, μεγαλομέτοχος στην ομάδα της Ηλιούπολης, Αθανάσιος Ντότσης μάνατζερ, Νίκος Χάλκος, παράγοντας Ηλιούπολης, Δημήτρης Ζαββαδίας, πρώην ποδοσφαιριστής, Βασίλης Καραγκούλιας, bookmaker, Νίκος Παντέλης, προπονητής, Ηλίας Ζαμάνης επιχειρηματίας και Ανδρέας Δημόπουλος, bookmaker.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Όλοι τους κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις. 85 συνολικά οι ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των 11 προσαχθέντων είναι και ο γιος ενός σημαντικού παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού. Θα ακολουθήσουν κι άλλες προσαγωγές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στην λίστα μάλιστα, των υπό προσαγωγή ατόμων, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές.
 
H Εισαγγελία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα πέντε ακόμη ατόμων που αναζητούνται για συμμετοχή στα εν λόγω κυκλώματα. Αυτοί είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας, ο Βασίλης Γεωρτσιάκος, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Μιχάλης Νικολόπουλος.


Οι υπόλοιποι 70 θα κληθούν κατευθείαν στην κύρια ανάκριση, καθώς δεν κρίθηκε σκόπιμο να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι εισαγγελείς ψάχνουν στο χώρο του οικονομικού εγκλήματος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για 41 ύποπτα παιχνίδια, με βάση κυρίως τη λίστα της ΟΥΕΦΑ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως στις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και χώρους εργασίας, βρέθηκαν τα εξής:

- Δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
- Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
- Μεγάλος αριθμός κουπονιών "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" με διάφορα ποσά
- Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
- Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ
- Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου