Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ 13ΧΡΟΝΗΣ ΙΤΑΛΙΔΑΣ!

Βρέθηκε το πτώμα της 13χρόνης ιταλίδας Κιάρα το περασμένο Σάββατο, σε χωράφι έξω από το Μπέργκαμο. Την εντόπισε, τυχαία, ένας νεαρός που βρισκόταν στην περιοχή. Η Κιάρα Γκαμπιράζιο, μια δεκατριάχρονη μαθήτρια από την Ιταλία είχε εξαφανισθεί στις 26 Νοεμβρίου του 2010. Από τότε δεν την είχε ξαναδεί κανείς!

Οι τραγικές φιγούρες σε όλη αυτή την υπόθεση είναι οι γονείς της άτυχης κοπέλας, που έψαχναν επί μήνες να εντοπίσουν τα ίχνη της και ζητούν από την ιταλική κυβέρνηση να αποδοθούν ευθύνες!

Πάντως το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι το πτώμα της 13χρονης βρέθηκε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το γυμναστήριο στο οποίο την είχαν δει την τελευταία φορά οι φίλες της. 

Παρά την κινητοποίηση πέντε χιλιάδων ανδρών της αστυνομίας, των καραμπινιέρων, της πολιτικής προστασίας και τις έρευνες που επεκτάθηκαν σε τετρακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα, το μυστήριο παρέμεινε άλυτο επί τρεις μήνες.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

110.000 άνθρωποι έφυγαν από τη Λιβύη!

Η κατάσταση στη Λιβύη έχει κλιμακωθεί και επιδεινώνεται ώρα με την ώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Σβένια Κόχ.

110.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν την Λιβύη. Επίσης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι διασχίζουν τα σύνορα με την Τυνησία και την Αίγυπτο. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), εκτιμά ότι ο αριθμός των ατόμων που φεύγουν από τις μάχες στη Λιβύη υπολογίζεται στα 110.000 άτομα μέσα σε μια εβδομάδα. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μένουν στο λιμάνι της πόλης της Βεγγάζης χιλιάδες άποροι. Οι κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να βοηθήσουν με ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα. Το διεθνές κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα» στέλνουν προσωπικό και εξοπλισμό στη Βεγγάζη. Επίσης, ενίσχυση υπάρχει από την Ιταλία και τη Νορβηγία. Από την άλλη, ανέφερε το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας, ότι υπάρχουν λιγοστά τρόφιμα και ιατρικός εξοπλισμός.

Γιατρός σε πρόχειρη κλινική ανέφερε, ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ότι η πόλη χρειάζεται φάρμακα, γιατρούς και τρόφιμα. Οι κάτοικοι έδειξαν στους δημοσιογράφους πρόχειρο νεκροταφείο και 11 ανθρώπους που πολέμησαν για τον Καντάφι.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Κυνηγούν τάφους πολιτικών!


Ο πρώτος ντετέκτιβ στην Ιστορία της Τέχνης ή άλλος ένας κυνηγός φαντασμάτων; Ένας ιταλός ερευνητής επιχειρεί να βρει το αληθινό πρόσωπο της Μόνα Λίζα, τα οστά του Καραβάτζιο, τον τάφο του Πετράρχη…

«Έλυσε» το μεγαλύτερο αίνιγμα στην Ιστορία της Τέχνης: 

Στάσεις εργασίας σε τρόλεϊ και λεωφορεία


Με νέες στάσεις εργασίας ξεκινά η εβδομάδα για τις αστικές συγκοινωνίες και κατά συνέπεια δυσκολίες μετακίνησης για το επιβατικό κοινό. Οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.
Το κίνημα "Δεν πληρώνω" καλεί τους επιβάτες να μην ακυρώσουν τα εισιτήριά τους από τις 6.30 π.μ. έως και τος 9.30 π.μ.
Τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11:00 π.μ. μέχρι και τις 17:00 μ.μ.
Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας από τη 1:00 μ.μ. έως και τις 17:00 μ.μ.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Οι Έλληνες αγοράζουν επαύλεις στο Λονδίνο!

Συντάκτης: Cosmo.gr

Με τις τιμές του Λονδίνου να έχουν καταστεί ελκυστικές μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, καταγράφεται αύξηση των ξένων που αγοράζουν σπίτια και διαμερίσματα στη βρετανική πρωτεύουσα. 

Η μεγάλη μάλιστα ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα που κοστίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες έχει ωθήσει τις τιμές σε άνοδο για τέταρτο συνεχή μήνα. 

Σάρωσε τα Όσκαρ ο Λόγος Του Βασιλιά, δεν τα κατάφερε ο Κυνόδοντας


Τα 83α Ετήσια Βραβεία της Ακαδημίας Τεχνών & Επιστημών των ΗΠΑ ανήκουν πλέον στην ιστορία κι ένας ακόμα Βρετανός έγραψε την δική του.

Ο Tom Hooper, με μόλις άλλες δύο κινηματογραφικές δουλειές στο βιογραφικό του (με την πρώτη να μην είναι άξια λόγου, μάλιστα), απόκτησε λόγο να πανηγυρίζει αφού ο Λόγος του Βασιλιά είναι η καλύτερη ταινία του 2010,

σύμφωνα πάντα με την Ακαδημία.

Ελληνική ακτοπλοΐα: «Ανάσα» 15 εκατ. ευρώ λόγω Λιβύης


Οικονομική ανάσα για την ελληνική ακτοπλοΐα εξαιτίας των γεγονότων στη Λιβύη. 

Υπολογίζεται ότι σχεδόν 15 εκατ. ευρώ εισέρρευσαν στα ταμεία των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στην ΑΝΕΚ και ακολουθούν οι Μινωϊκές Γραμμές. 

Έτοιμο το plan b των τραπεζικών αλλαγών στην Ελλάδα



Αποφασισμένη να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πυροδοτήσει, αν χρειασθεί, τον επόμενο κύκλο συγκέντρωσης στον εγχώριο χρηματοπιστωτικό κλάδο, εμφανίζεται η τρόικα των ελεγκτών. 

Επιδείνωση του καιρού Τετάρτη και Πέμπτη – Χιόνια την... Καθαρά Δευτέρα!

- Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
- Θα πετάξουμε τον χαρταετό ή θα τον ψάχνουμε;
- Πότε αρχίζει η επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους

Το χειμερινό σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και αυτην την εβδομάδα που διανύουμε, με βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Κεντρικής


και Βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τέλος στα δώρα και στα επιδόματα.

Στις διοικήσεις επτά ΔΕΚΟ ζητείται να εφαρμοστεί άμεσα το Μνημόνιο που θέλει μείωση 10% στο βασικό μισθό, άλλο ένα 10% στις υπερωρίες και τα επιδόματα και ανώτερο μισθό στις 4.000 ευρώ. Συνολική μείωση 35% στις αποδοχές.



Η αρχή έγινε με την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αποχαιρετήσουμε οριστικά το Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας στο δημόσιο τομέα.

"Λύση η εκτέλεση αστέγων"



Ο δήμαρχος της Τσίτα, μίας Ρωσικής πόλης με 300.000 κατοίκους, προκάλεσε πάταγο σήμερα μετά τη δήλωσή του ότι λυπάται που δεν μπορεί να εκτελεί τους αστέγους , ένα διογκούμενο πρόβλημα στη χώρα, που όμως οι αρχές προτιμούν να αγνοούν.

Ερωτηθείς από τους τοπικούς βουλευτές για τα μέτρα που σκέπτεται να υιοθετήσει απέναντι στον αύξοντα αριθμό των αστέγων στην Τσίτα, ο δήμαρχος Ανατόλι Μιχάλεφ απάντησε: «Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να πυροβολούμε τους αστέγους και δεν έχουμε τα νομικά μέσα για να το επιτύχουμε».

www.enimerwsi.com

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Μπορούν τα μυρμήγκια να προβλέψουν τους σεισμούς;


Τα μυρμήγκια δεν υπάρχουν στον κόσμο για να μας εκνευρίζουν, αντιθέτως είναι καταπληκτικά πλάσματα που αξίζουν το θαυμασμό μας και πρέπει να εκτιμάμε τα δυνατά τους σημεία! Ερευνητές τώρα πιστεύουν ότι τα μυρμήγκια πράγματι είναι σε θέση να προβλέψουν ακόμη και τους σεισμούς!

Ο Ούλριχ Σράιμπερ και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Έσσεν της Γερμανίας, για δύο χρόνια παρακολουθούσαν την συμπεριφορά των μυρμηγκιών μέσα σε λόφους την ημέρα και τη νύχτα, με την κάμερα. Το αποτέλεσμα: τα έντομα σε σεισμούς συμπεριφερόταν παράξενα. Επίσης ασυνήθιστα δραστηριοποιούνταν την νύχτα και ήταν πιο συχνά στην επιφάνεια. Ο Σράιμπερ πρότεινε τα ζώα που αντιδρούν στην αυξανόμενη διαρροή αερίου.

Τα κόκκινα φανάρια του Facebook

Έρευνα Αμερικανού κοινωνιολόγου καταδεικνύει πως οι "επί χρήμασι εκδιδόμενες" γυναίκες έχουν στραφεί στο Facebook για να προσελκύσουν πελατεία. Τι γράφουν στα προφίλ τους. Τι οφέλη τους παρέχει ο ιστότοπος.

Ναι, αυτή η είδηση είναι για σας, αρσενικοί αναγνώστες! Ξέρουμε ότι θα τη διαβάσετε με ευλαβική προσήλωση μέχρι τέλους. Ξέρουμε ότι θα σπεύσετε στο Facebook να πληκτρολογήσετε τα ονόματα που θα δείτε να προβάλλουν σαγηνευτικά μπροστά σας. Ξέρουμε ότι θα απομακρύνετε την κοπέλα ή τη μάνα σας από το δωμάτιο. Και καλά θα κάνετε, λέμε εμείς. Προσέξτε όμως, δεν είναι τζάμπα!

Υπάλληλος πυροβολεί το αφεντικό!


Ο 46 χρόνος Αντνάν στο Αμβούργο της Γερμανίας ήταν τόσο περήφανος για τη δουλειά του στο αρτοποιείο. Όταν άκουσε ότι θα έπρεπε να απολυθεί φοβήθηκε για τη δουλειά του. Ο εργαζόμενος τρελάθηκε, πυροβόλησε το αφεντικό του!

Ο Γ. Ερκάν ,το 48χρόνο θύμα δήλωσε: « Εγώ αμέσως πετάχτηκα προς το όπλο, ωστόσο, πυροβόλησε και το βλήμα χτύπησε το αριστερό μου χέρι. Ο Αντνάν έτρεχε γύρω από το γραφείο μου και είπε:« Πρέπει να πονέσεις». Με πυροβόλησε στο μηρό και τα πόδια μου. Ο Αντνάν μου έβαλε στη συνέχεια το όπλο του στο κεφάλι μου. "

Ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου Γ. Ερκάν είναι ανίκανος να εργαστεί μετά την επίθεση. Το αριστερό χέρι δεν μπορεί να το σφίξει και το αριστερό του πόδι μετά τον οδυνηρό τραυματισμό στο μηρό τον ανάγκασε να καθίσει σπίτι. Πάσχει επίσης από άγχος και εφιάλτες. Ο δικηγόρος του θύματος, ο οποίος τον εκπροσωπεί έχει ένα μικρό παράπονο: "Ο πελάτης μου νοσηλεύετε μετά το συμβάν στην ψυχιατρική κλινική."

Ωστόσο όμως, ο Αντνάν έλαβε αποζημίωση απόλυσης 5000 ευρώ!

Ο Αντνάν μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και 10 χρόνια φυλάκιση!

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα μας κάνουν αθάνατους στο μέλλον!


 Η τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς! Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μας κερδίζει στην αριθμητική, στο σκάκι ή ακόμα και σε εκπομπές τηλεπαιχνιδιών. Οι επιστήμονες τώρα προβλέπουν: Πολύ σύντομα, οι υπολογιστές να υπερβαίνουν την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Σύμφωνα με νέες εφαρμογές διπλασιάζεται η ισχύ ενός υπολογιστή σε όλο και μικρότερα χρονικά διαστήματα. Εάν αυτό συνεχιστεί,   οι   μηχανές   το


2023 θα υπερβούν την ισχύ επεξεργασίας του ανθρωπινού εγκέφαλου!

Ο τυχερός επιβάτης!

Η ταλαιπωρία της δίωρης καθυστέρησης της πτήσης του, ξεχάστηκε αμέσως για έναν 25χρονο Αμερικανό. Λίγο αργότερα έγραφε στο κινητό του από το αεροπλάνο την τελευταία πτήση του Discovery 

Στέφανος Νικήτας

Με τη βοήθεια του κινητού του κατάφερε να αποθανατίσει από αέρος την τελευταία πτήση του Discovery.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η πορεία της οικονομίας, οι εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι δημοσκοπήσεις που καταγράφουν τη δύναμη των κομμάτων, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον κυριακάτικο Τύπο. 

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οδός Μνημονίου αριθμός μηδέν".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαρκές μαρτύριο αποδεικνύεται το μνημόνιο, αφού για όλα τα μεγάλα θέματα η τρόικα ζητεί νέα, πρόσθετα μέτρα. Επικριτική είναι η Κομισιόν σε έκθεσή της για την Ελλάδα. Ολα τα σενάρια εξετάζει ο Γ.Παπανδρέου ".

Τρικυμία για τις υποβρύχιες μίζες.

Μέσα στο επόμενο 15ήμερο αναμένεται να στείλει το ΣΔΟΕ την αναφορά του για τις μίζες, που είχαν δοθεί για τα γερμανικά υποβρύχια τύπου «214» στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Πόπη Παπανδρέου. 



Ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν μέσα στο χρονικό διάστημα που απομένει, θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν όλες τις κίνησεις των ύποπτων λογαριασμών, των προσώπων και των εταιρειών, που σύμφωνα με τη γερμανική Δικαιοσύνη εμπλέκονται σε «χρήσιμες πληρωμές» προκειμένου να κλείσει το μεγάλο ντιλ για τα υποβρύχια με την HDW και τη Ferrostaal.

Wirtschaftswoche Συνέντευξη οικονομικού συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης Lars Feld

 
-Στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche δημοσιεύεται συνέντευξη του οικονομολόγου Lars Feld, οικονομικού συμβούλου και μέλους της «επιτροπής σοφών» της γερμανικής κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός οικονομολόγος σημειώνει:

Στους 119 οι νεκροί από τον Η1Ν1 στη χώρα

Αλλοι 3 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1 ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των νεκρών στους 119.
Εκτός από τους νέους θανάτους, αλλά τέσσερα άτομα νέα κρούσματα εισήχθησαν σήμερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στους 110.

Στρατιές ανέργων στη Θεσσαλονίκη


Στην απελπισία και την απόγνωση οδηγούνται χιλιάδες άνεργοι της Θεσσαλονίκης που βιώνουν το δικό τους «Γολγοθά» και λόγω της οικονομικής κρίσης δεν βλέπουν κάποιο φως στον ορίζοντα.

Οι άνεργοι στη Θεσσαλονίκη υπολογίζονται σε 130.000, η ανεργία έφτασε στο 25% και αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, ενώ είναι συγκλονιστικές οι περιγραφές των συνδικαλιστών από διάφορους κλάδους.

Σε κατάθλιψη και αυτοκτονία οδηγούνται οι Έλληνες λόγω οικονομικής κρίσης



ΤΟΝΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗ
Η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού και γενικά τα ψυχολογικά προβλήματα έχουν αυξηθεί ραγδαία στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, όπως αναφέρει η κυρία Ελισάβετ Γεωργίου, ψυχολόγος και σύμβουλος καριέρας, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που οδηγούνται ακόμη και σε αυτοκτονίες. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και στο λιανικό εμπόριο έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την κρίση, όπως προσθέτει η ιδία.

Καταθέσεις εκατομμυρίων από γιατρούς και δικηγόρους του Βόλου!

Γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου συμπεριλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα που έχει καταρτίσει το ΣΔΟΕ κεντρικά, έχοντας κάνει φύλλο και φτερό τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Τις τελευταίες μέρες, μετά και το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, έχουν ανοίξει πολλά στόματα γιατρών που κάνουν λόγο για γιατρούς - συναδέλφους τους που βρέθηκαν να έχουν καταθέσεις 4- 6 εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίες δεν... δικαιολογούνται, όπως λένε, από τις ετήσιες δηλώσεις του πόθεν έσχες και τις φορολογικές τους δηλώσεις, που σε καμία περίπτωση, όπως προσθέτουν, δεν υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ. 

"Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει!"



Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, που εμφανίζεται στους συνομιλητές του με «κομμένα τα φτερά» μετά από την τριήμερη περιοδεία του σε Βερολίνο και Ελσίνκι. 


Είναι γεγονός ότι τα ταξίδια του πρωθυπουργού, στα οποία συνοδεύονταν από τον υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν πήγαν όσο καλά ήθελαν στην κυβέρνηση και το κλίμα γίνεται ολοένα και πιο βαρύ για τη χώρα μας, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου που θα ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το ελληνικό ζήτημα.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Συγκάτοικοι στα χρέη!

Σε αριθμό ρεκόρ αναμένεται να φτάσουν οι εξώσεις μέσα στο 2011. Μόλις τις πρώτες σαράντα μέρες είχαμε 4.000 αιτήσεις. Πληθαίνουν οι κακοπληρωτές λόγο κρίσης, ακόμα και για χαμηλά ενοίκια. Φέσι ακόμα και στα κοινόχρηστα με δεκάδες υποθέσεις να καταλήγουν στο δικαστήριο

Όλο και περισσότεροι ενοικιαστές, δεν καταφέρνουν να πληρώσουν το ενοίκιο, λόγω οικονομικής στενότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις εφορίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", μέσα στις πρώτες 40 ημέρες του 2011, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για περισσότερες από 4.000 εξώσεις, αριθμός εντυπωσιακός αν σκεφθούμε ότι σε ολόκληρο το 2010 είχαμε 2.388 εξώσεις και 8.426 αιτήσεις.

J.E.Sturm: «Μειώστε ακόμα 40% τους μισθούς!»

J.E.Sturm: «Μειώστε ακόμα 40% τους μισθούς!»
Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του European Economic Advisory Group –του ομίλου κορυφαίων Ευρωπαίων οικονομολόγων–, που κάνει λόγο για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους, ο επικεφαλής του μιλάει αποκλειστικά στο CapitalTV για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο Jan-Egbert Sturm εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το 2013, θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα χρειαστεί ακόμα περισσότερα χρήματα μετά από αυτή τη χρονιά και προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ως μία εκ των λύσεων για την έξοδο από την κρίση χρέους. Χαρακτηρίζει απολύτως απαραίτητα τα μέτρα, που έχουν ήδη ληφθεί, και θεωρεί ότι οι μισθοί πρέπει να μειωθούν περαιτέρω κατά 30%-40%.

“Έχουμε ένα πακέτο διάσωσης, που βασικά παρέχει δανεισμό μέχρι το 2013 στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μετά από αυτό. Χωρίς να γίνομαι πολύ απαισιόδοξος, θα έλεγα ότι είναι σχετικά δύσκολο να δούμε στη συνέχεια την Ελλάδα να διαχειρίζεται την κατάσταση χωρίς έξωθεν βοήθεια και ένας από τους πιθανούς τρόπους βοήθειας είναι η αναδιάρθρωση του χρέους.”

Πηγή:www.capital.gr

Νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα στα λεωφορεία!

Tη Δευτέρα, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Τι θα γίνει με το καθημερινό φαινόμενο των απεργιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Γιατί πρέπει να συμβαίνει καθημερινά το κυκλοφοριακό μπάχαλο στους δρόμους της Αθήνας και να ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες που προσπαθούν κάθε πρωί να πάνε στις δουλείες τους; Αδιαφορεί η κυβέρνηση ή αδιαφορούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ;
Ακούει κανείς για να δώσει μια απάντηση; Αυτοί να δώσουν απάντηση που μας έφτασαν ως εδώ! Πού αδιαφορούν για το μέλλον των παιδιών τους! Που αδιαφορούν για το μέλλον της χώρας τους!

Δεν πρέπει να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών!

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Εθισμένη στο διαδίκτυο!

Γιατί η εξάρτηση από το internet αναδεικνύεται στη Νο1 new age «ασθένεια». Κάποτε, όταν φεύγαμε για διακοπές αφήναμε τα κλειδιά στους γείτονες για να ποτίζουν τα λουλούδια. 

Το περασμένο καλοκαίρι, η Νάσια φρόντισε να δώσει σε μια φίλη της τους κωδικούς της στο Facebook, μην τυχόν και μείνουν απότιστα τα ψηφιακά της μποστάνια στο Farmville, όπως διαβασαμε στις σελιδες του περιοδικου Μαdame Figaro.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ


Η ημικρανία είναι μια κοινή ασθένεια και ταλαιπωρεί εκατομμύρια πολίτες. Κάθε τέταρτη γυναίκα μαστίζεται τακτικά από την ημικρανία και κάθε δεύτερο άτομο είναι στοιχειωμένο από αυτήν. Ημικρανίες, παροξυσμοί, σοβαρή κεφαλαλγία. Οι επιθέσεις είναι πιο συχνές σε μια πλευρά πριν από τις δύο πλευρές και μπορεί να σχετίζεται με συμπτώματα όπως πόνος στον αυχένα, ναυτία, έμετος και εναλλαγές της διάθεσης.

Οι Ιρλανδοί τιμωρούν την κυβέρνηση για την οικονομική κρίση!

Οι Ιρλανδοί τιμωρούν την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας τους.


Η χώρα μετά την σοβαρή οικονομική κρίση οδεύει προς έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος Fine Gael. 

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Δεκατέσσερις στόχους έχουν τα νέα μέτρα, προκειμένου να εξοικονομηθούν 25 δισ. ευρώ για να μειωθεί το έλλειμμα στο 1% του ΑΕΠ. Μεταξύ άλλων θα πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι ΔΕΚΟ, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι συνταξιούχοι, ενώ στις φιλοδοξίες της κυβέρνησης περιλαμβάνεται φορά και η πάταξη της φοροδιαφυγής.

1 ∆ΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑ ΛΛΗΛΟΙ και κυρίως όσοι παίρνουν υψηλά επιδόµατα, καθώς αναµένεται να περικοπούν στο πλαίσιο του ενιαίου µισθολογίου. (Νοµοσχέδιο στο τέλος Ιουνίου). Προβλέπεται «απλοποίηση της µισθολογικής κλίµακας, συµπεριλαµβανοµένων των επιδοµάτων|» και «αποσυµπίεση των µισθών µε βάση τον βαθµό και την εξειδικευµένη σταδιοδροµία».

"Σέντραλ Παρκ" στο Ελληνικό!


Αισιόδοξος για συμφωνία με επενδυτές από το Κατάρ, εμφανίζεται ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης. Αναμένεται να δημιουργηθούν μέχρι και 35.000 μόνιμες θέσεις εργασίας. Σχέδιο δημιουργίας πάρκου εφάμιλλου του Σέντραλ Παρκ, αλλά και Διεθνούς Κέντρου Γνώσης και τεχνολογίας


Μέχρι το Φθινόπωρο θα παρουσιάσει η κυβέρνησή της την πρόταση αξιοποίησης του Ελληνικού, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για θέματα Στρατηγικών Επενδύσεων Χάρη Παμπούκη.

Τη νύχτα ολοφώτιστη, τη μέρα σκοτεινή!

Ο αστροναύτης Paolo Nespoli ξαναχτύπησε. Φωτογράφισε τη νυχτερινή Αθήνα από τον Διεθνή Διαστημικό σταθμό και ανάρτησε την εικόνα στο διαδίκτυο. Είχε κάνει το ίδιο και με την Ανάφη!

Στέφανος Νικήτας

Μετά την Ανάφη… η νυχτερινή Αθήνα! Στις 23 Φερβουαρίου ο Ιταλός αστροναύτης Paolo Nespoli έστρεψε το φακό της φωτογραφικής μηχανής του προς την Αττική για να μας προσθέτει μια ξεχωριστή εικόνα από την πρωτεύουσα.

Τούνελ στον πάγο!

Στο µακρινό, μαγευτικό και κατάλευκο Τζούνο, στην Αλάσκα, η διάνοιξη των τούνελ δεν είναι υπόθεση μηχανικών. Δεν προσλαμβάνονται εργάτες γι’ αυτήν τη δουλειά, ούτε επιστρατεύονται θηριώδη σκαπτικά μηχανήματα. Το δύσκολο αυτό έργο αναλαμβάνει η φύση και το διεκπεραιώνει µε ζηλευτή επιτυχία. 

Πώς συμβαίνει αυτό;
Από τη μετατόπιση των γιγαντιαίων παγετώνων – όσο υπάρχουν. Βεβαίως, καθώς ανά πάσα στιγμή κομμάτια πάγου αποκολλώνται, δεν συνιστάται η βόλτα μέσα στις στοές.

Επειδή όμως υπήρχαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν λάτρεις της περιπέτειας, όπως ο κύριος της φωτογραφίας, τις παγωμένες στοές επισκέπτονται ταξιδιώτες καθημερινά, φωτογράφοι, σκέιτερ, πεζοπόροι, ακόμη και ιδιοκτήτες σκύλων με τα κατοικίδια τους, ασφαλώς. 

ΤΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων!

Μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης, με βάση το ΑΕΠ διαπιστώνει η Eurostat. Γεγονός η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. Δείτε τις πλουσιότερες και τις φτωχότερες περιοχές της ΕΕ. Τρεις ελληνικές περιφέρειες μεταξύ φτωχών. Τα στοιχεία για την Ελλάδα



Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα, περιλαμβάνονται μεταξύ των φτωχότερων περιοχών της Ευρώπης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Eurostat για το 2008.

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ!

Ένας άνθρωπος καίει μια εικόνα του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στο Λιβυκό προξενείο στο Παρίσι.

Η ΕΕ συμφώνησε για την επιβολή κυρώσεων κατά της Λιβύης! Ο Καντάφι λέγεται ότι έχει στην κατοχή του τόνους χημικών όπλων!

Εν τω μεταξύ, ο Καντάφι κάλεσε τους υποστηρικτές του στον αγώνα κατά των ανταρτών »για να υπερασπιστεί τη Λιβύη. 

Η κρατική τηλεόραση έδειξε μια ομιλία του αυταρχικού κυβερνήτη το βράδυ, σε ένα χώρο γεμάτο με οπαδούς στην Τρίπολη. Προέτρεψε τους χιλιάδες ανθρώπους να υπερασπιστούν τη χώρα και το πετρέλαιο!. «Θα αγωνιστούμε, αν θέλουν," είπε. Και αν χρειαστεί, θα ανοίξει το οπλοστάσιο για να οπλίσουν όλες τις φυλές, απείλησε ο Μουαμάρ Καντάφι.! "Είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε τον εχθρό"!

Θεωρείται, ότι τα περισσότερα όπλα μαζικής καταστροφής βρίσκονται σε εργοστάσιο στη νοτιοανατολική Τρίπολη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντέλ Γκαλίλ δήλωσε, ότι ο Καντάφι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα! Ειδικά όταν νιώσει ότι απειλείτε η πρωτεύουσα της χώρας ,η Τρίπολη. " Πραγματικά υπό πίεση, είναι ικανός για τα πάντα! Ο Καντάφι θα αφήσει μόνο καμένη γη »!

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας;

Έχουν ειπωθεί πάρα πολλές θεωρίες σχετικά με το μυστικό της μακροζωίας. Ορισμένοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι είναι η καλή διατροφή, η συχνή σωματική άσκηση, η αποχή από βλαβερές συνήθειες (π.χ. υπερβολική κατανάλωση ποτών). Για την Gladys Gough το μυστικό είναι η εγκράτεια…ακόμα και αν αυτό σημαίνει ολική αποχή από το sex.

«Είμαι 103 ετών γιατί ποτέ στη ζωή μου μέχρι σήμερα δεν έκανα σεξ, δεν κάπνισα, δεν ήπια αλκοόλ και δεν πήρα φάρμακα. Ποτέ δεν έκανα σχέση με κάποιον άνδρα και φυσικά δεν παντρεύτηκα γιατί απλά δεν ήθελα να έχω το μυαλό μου τις δεσμεύσεις, παρόλο που πολλές φορές δεχόμουν πολιορκία από άνδρες».

http://www.madata.gr/diafora/stranges/92598.html

Νέα μέθοδος χαρίζει ζωή σε καρκινοπαθείς!

Περισσότερα χρόνια ζωής, και μάλιστα χωρίς υποτροπές και μεταστάσεις, προσφέρει στους καρκινοπαθείς ένα νέο τεστ. Τα δεδομένα που προσφέρει, όπως εξήγησε η Ελληνίδα πυρηνική γιατρός Αγγελική Πολύζου που πραγματοποιεί τις σχετικές έρευνες, συμβάλλουν στην εξατομίκευση της χημειοθεραπείας, ώστε αυτή να εξασφαλίζει το μάξιμουμ της ανταπόκρισης του οργανισμού κάθε ασθενούς.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, η ομάδα της δόκτορος Πολύζου διαπίστωσε ελπιδοφόρες προοπτικές για διάφορες μορφές της νόσου, όπως τον καρκίνο των ωοθηκών και του γαστρεντερικού συστήματος, το μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, το μελάνωμα και τη λευχαιμία.

Ιπποπόταµος – διασώστης!


Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της μεγάλης µμετανάστευσης από την Τανζανία προς την Κένυα προς αναζήτηση τροφής, χιλιάδες γκνου συνωστίζονται στις όχθες του ποταµού Μασάι Μάρα. 

Σκυλίσια ζωή!


Ξενοδοχεία µε θερμαινόμενες πισίνες, αίθουσες μασάζ, πλήρως εξοπλισμένα γυμναστήρια και εστιατόρια µε μενού α λα καρτ υπάρχουν πολλά στον κόσμο. 

ΕΛΑΒΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝΥΜΑ!

Μια πανέξυπνη κίνηση διαμαρτυρίας!
Για τους σοβαρότατους λόγους που αναφέρει κατωτέρω ο συνάδελφος Θεόδωρος Καρυώτης παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς μία οποιαδήποτε κάρτα στο Καστελλόριζο, στη δ/νση:
Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο
Μεγίστη
851 11
Καστελόριζο
Δωδεκάνησα
Ελλάδα
'η Megisti Municipality or Elementary School Megisti , 851 11, Kastelorizo , Dodekanisa , GREECE .
Παρακαλείστε να διαβάσετε το κατωτέρω κείμενο του Καθηγητή Καρυώτη για να αντιληφθείτε τη σημασία της αποστολής. Στόχος, να κατακλυσθεί το Ελληνικό Καστελλόριζο με κάρτες από όλον τον απανταχού Ελληνισμό.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
From: Marios Evriviades
From: Theodore Kariotis
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ !!! ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ...... ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ !!! μια κάρτα δεν κοστίζει, αξίζει ... ΜΙΑ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ!!!!!!
Διευθυνση: Megisti Municipality or Elementary School Megisti , 851 11, Kastelorizo , Dodekanisa , GREECE
Παρά την σπουδαιότητα του Καστελόριζου οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές. Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου φαίνεται πως συναινεί στις προκλητικές απαιτήσεις των Τούρκων που θέλουν να αποκόψουν την ζωτική, επι χάρτου, θαλάσσια ένωση Ελλάδας και Κύπρου, αφού θεωρεί το νησί «ιδιαίτερη περίπτωση» και είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα με γελοίες δικαιολογίες του τύπου «να αποφύγουμε την επιβάρυνση της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης με νέα δύσκολα ζητήματα»

Καλούμε όλους τους Έλληνες , Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια αποκριάτικη , πασχαλιάτικη , ή οποιαδήποτε άλλη κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο . Επιμένουμε όπως σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί. Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού. Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά. Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται.
Στείλτε τις κάρτες σας στις ακόλουθες διευθύνσεις: Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο
Μεγίστη
851 11
Καστελόριζο
Δωδεκάνησα
Ελλάδα
Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη:
Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα χάρτη της ανατολική Μεσογείου, θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμπο που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο μας. Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας την δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, αδύνατη.
Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον, θα μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την χώρα και να την βγάλουν από τα αδιέξοδα που την οδηγούν επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, «αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη "Ηρόδοτος", που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» [1]. Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί την τοποστρατηγική σπουδαιότητα του Καστελόριζου, χωρίς το οποίο Ελλάδα και Κύπρος δεν θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη.

Αναφερθήκαμε ήδη στην σπουδαιότητα της πρόσφατης συμφωνίας καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Η Κύπρος έχει ήδη κάνει παρόμοιες κινήσεις επί Τάσσου Παπαδόπουλου με την Αίγυπτο και τον Λίβανο. Απορήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν κάνει παρόμοια κίνηση αφού η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα, αλλά αποτελεί εθνική ανάγκη για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη, και αυτό διότι τα χωρικά μας ύδατα συμπίπτουν, και αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μας παρέχει η ευλογία της ύπαρξης του Καστελόριζου [2].
Ο Στρατηγικός Αναλυτής Καθηγητής Νίκος Λυγερός, ο οποίος διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, γράφει τα εξής σημαντικά για το Καστελόριζο:
«Η εξέταση των δεδομένων μέσω της τοποστρατηγικής ανάλυσης επιτρέπει την υπέρβαση της γεωμετρίας του χώρου και εξηγεί τη χρονική επιλογή της διεξαγωγής της μάχης. Για όσους δεν το συνειδητοποιούν ακόμα, το Καστελόριζο είναι χώρος μιας μάχης όχι μόνο από μόνο του, αλλά ολόκληρη η περιοχή, ειδικά αυτή που ανήκει στον ελληνικό χώρο, δηλαδή η δυτική του πλευρά, λόγω της Συνθήκης Παρισίων του 1947. Στην πραγματικότητα, το θέμα της ΑΟΖ θα ασκήσει de facto μια πίεση σε αυτήν την περιοχή και θα πρέπει να επιλέξουμε αν αυτός ο χώρος θα είναι ανάλογος του Μαραθώνα ή των Θερμοπυλών. Αυτή η πρόσβαση στην επιλογή είναι πρόβλημα βούλησης και βέβαια πρωτοβουλίας εκ μέρους μας. Σε κάθε περίπτωση τα τοποστρατηγικά δεδομένα υπάρχουν, το πλαίσιο γεωστρατηγικής υπάρχει. Όλος ο προβληματισμός είναι η προετοιμασία μας. Αλλιώς θα επαναλάβουμε το λάθος της Συνθήκης Σεβρών του 1920, η οποία μετατράπηκε τελικά σε Συνθήκη Λωζάνης του 1923, η οποία μέσω του προσχήματος των Στενών, καθόρισε την μοίρα της Ίμβρου και της Τενέδου, δίχως να δοθεί σημασία στα συγκεκριμένα νησιά.

» Η περίπτωση του Καστελόριζου είναι ακόμη πιο σημαντική, διότι επιτρέπει με λανθασμένους χειρισμούς την επαφή μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, και μηδενίζει ταυτόχρονα το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Το να δίνουμε έμφαση μόνο στο νησί, δίχως να εξετάζουμε τις επιπτώσεις των πιέσεων πάνω στην συγκεκριμένη περιοχή και να μην προσπαθούμε να καταλάβουμε τα τοποστρατηγικά δεδομένα θεωρώντας ότι δεν προσθέτουν τίποτα στις γνώσεις στις οποίες οφείλουμε τη σημερινή κατάσταση είναι δείγμα αδράνειας.» [3]
Δυστυχώς, παρά την σπουδαιότητα του Καστελόριζου όσον αφορά την ΑΟΖ και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές. Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, και συνεπώς προσπαθεί να τα αποσυνδέσει από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και να τα παρουσιάσει ως αποκομμένες νησίδες [4]. Σύμφωνα με τον 'Ριζοσπάστη', οι Τούρκοι, με την ανοχή του ΝΑΤΟ, μεθοδεύουν δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο στα θέματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, με την ελληνική κυβέρνηση να φέρεται να έχει αποδεχθεί να εξαιρεθεί το Καστελόριζο από τη γενικότερη διαπραγμάτευση Ελλάδας-Τουρκίας για την οριοθέτηση των δικαιωμάτων της κάθε χώρας [5].
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, λοιπόν, φαίνεται πως συναινεί στις προκλητικές απαιτήσεις των Τούρκων που θέλουν να αποκόψουν την ζωτική, επι χάρτου, θαλάσσια ένωση Ελλάδας και Κύπρου, αφού θεωρεί το νησί «ιδιαίτερη περίπτωση» και είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα με γελοίες δικαιολογίες του τύπου «να αποφύγουμε την επιβάρυνση της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης με νέα δύσκολα ζητήματα» [6].
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
Εμείς αυτό δεν θα το ανεχθούμε! Θα στείλουμε λαϊκό μήνυμα σε δικούς μας υποτελείς και ξένους επιβουλείς. Αρχής γενομένης με αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, και με την ελπίδα να συνεχίσει και μέσα στο 2011, ο 'Εμπροσθοφύλακας' ξεκινά την εκστρατεία «Εγώ αυξάνω την γεωπολιτική μου ισχύ». Στέλνουμε μια κάρτα στο Δημαρχείο ή στο Σχολείο του Καστελόριζου, ανυψώνουμε την σημασία του ακριτικού νησιού μας στην συνείδηση των ελλήνων.
Καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια χριστουγεννιάτικη, πρωτοχρονιάτικη, ή οποιαδήποτε άλλη κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο. Επιμένουμε όπως σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί. Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού. Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά. Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται.
Στέλνοντας μια κάρτα στους συμπατριώτες μας που κατοικούν στο ακριτικό νησί του Καστελόριζου δείχνουμε με ένα απλό και φιλικό τρόπο, αλλά εξόχως έμπρακτο και συμβολικό, την ευγνωμοσύνη και τη συμπαράστασή μας. Δεν ξεχνάμε την Κυρά της Ρω. Δεν ξεχνάμε τους αγώνες των Καστελορίζιων το 1821 και την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Αναγνωρίζουμε πως η παρουσία τους στο νησί αυτό δεν αποτελεί μόνο απλή περίπτωση διαβίωσης, αλλά ταυτόχρονα είναι εξέχουσας σημασίας για την γεωπολιτική και οικονομική συνεκτικότητα των δύο κρατών του Ελληνισμού.
Στείλτε λοιπόν μια κάρτα! Στείλτε μια κάρτα, πείτε το στους φίλους και στους συγγενείς σας, ανακοινώστε το σε ιστολόγια και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Καλέστε και άλλους συμπολίτες μας να πράξουν το ίδιο. Εμείς δημιουργούμε ρεύμα υπέρ των συμφερόντων του Ελληνισμού, εμείς πολλαπλασιάζουμε την γεωπολιτική και τοποστρατηγική ισχύ του Καστελόριζου αναβαθμίζοντας το στην συλλογική, εθνική μας μνήμη και στις καρδιές μας.
Οι συμβολικές μας πράξεις κατατροπώνουν τις νέο-οθωμανικές γελοιότητες περί αμφισβήτησης και στέλνουμε ένα πανίσχυρο μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς δικούς μας και προς ξένους επιβουλείς: Οι μεν, ΜΗΝ ξεχνάτε το Καστελόριζο! Οι δε, ΜΗΝ αγγίζετε το Καστελόριζο! Στείλτε τις κάρτες σας στις ακόλουθες διευθύνσεις:
Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο
Μεγίστη
851 11
Καστελόριζο
Δωδεκάνησα
Ελλάδα
Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη:
Megisti Municipality or Elementary School
Megisti
851 11
Kastelorizo
Dodekanisa
GREECE

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ!

Στη Λιβύη βασιλεύει ο φόβος! Στην πρωτεύουσα της Λιβύης στην Τρίπολη, η κατάσταση φαίνεται να έχει κλιμακωθεί! Στρατιώτες πυροβολούν διαδηλωτές, σύμφωνα με τους κατοίκους σε δυτικά προάστια της Τρίπολης. Θα πρέπει να έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με έκθεση του Αλ Τζαζίρα, σήμερα τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι, ίσως και πέντε. Ο σταθμός στηρίζεται σε αναφορές αυτοπτών μαρτύρων. Περισσότεροι από 1000 είναι συνολικά οι νεκροί στη Λιβύη και πάνω από 1500 οι αγνοούμενοι! Αρκετοί διαδηλωτές σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν. Δεκάδες χιλιάδες ξένοι έχουν ήδη εγκαταλείψει την έρημο! Για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να παραμείνουν ανώνυμοι όσοι αποχωρούν από την χώρα!


Το ΝΑΤΟ ,η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να σταματήσουν την αιματοχυσία στη Λιβύη μέσω της διπλωματικής οδού. Ενώ η ΕΕ έχει θεσπίσει δέσμη κυρώσεων κατά της Βόρειας Αφρικής που συγκλονίστηκε από τη βία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ συγκαλεί ειδικές συνεδριάσεις.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη καταδικάζει τον ηγέτη της Λιβύης για τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΝΑΤΟ αναφέρει, ότι μια άμεση στρατιωτική επέμβαση από την δυτική συμμαχία δεν είναι προγραμματισμένη. Η συμμαχία θα μπορούσε όμως να συντονίζει, για παράδειγμα σε περίπτωση εκκένωσης. Το ΝΑΤΟ είναι μια συμμαχία ασφάλειας και θα πρέπει να επεμβαίνει όταν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας, όπως τώρα στη Λιβύη Από την Άγκυρα φημολογείται, όμως, ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για μια έκτακτη ανάγκη για στρατιωτική δράση, διότι πρέπει να φέρει με ασφάλεια από τη Λιβύη Τούρκους πολίτες.

Στο πλαίσιο της κρίσης της Λιβύης θέλει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της Παρασκευής να πραγματοποιήσει μια έκτακτη σύνοδο. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι «το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει σήμερα μια συνάντηση για την κρίση." Η επιτροπή τη Δευτέρα θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα ψήφισμα σχετικά με τη Λιβύη. Την Τρίτη, το ανώτατο όργανο του ΟΗΕ σε δήλωσή του με τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ αλ-Καντάφι είχε ζητήσει να σταματήσουν αμέσως τη βία εναντίον των διαδηλωτών.

Η ΕΕ, εν τω μεταξύ συζητεί για μια σειρά κυρώσεις που θέλει να επιβάλλει στη Λιβύη. «Ελέγχουμε τα πάντα, ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ανταπεργίες κατά τις επόμενες ημέρες," δήλωσε η Κατερίνε Άστον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, την Παρασκευή στο Κάστρο Gödöllő σε συνεννόηση με τους υπουργούς άμυνας. "Για την ΕΕ είναι χρόνος να εξετάσει την επιβολή περιοριστικών μέτρων»."Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί επαρκής πίεση προκειμένου να τερματιστεί η βία στη Λιβύη». Επίσης η Άστον ανέφερε ότι στην κρίση αυτή πρέπει να είμαστε σε στενή επαφή με τις ΗΠΑ.



Η Λιβύη είναι μέλος της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών από 47 κράτη για περίπου ένα χρόνο. Θα είναι η πρώτη φορά που μια χώρα-μέλος θα δικαστεί σε ειδική σύνοδο του Συμβουλίου.

Το σχέδιο ψηφίσματος προβλέπει επίσης ότι η Λιβύη έχει αποκλειστεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό θα μπορούσε να είναι το Συμβούλιο, αλλά μόνον να συστήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία με τη σειρά του θα αποφασίσει με πλειοψηφία δύο τρίτων. Ειδικότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευθεί.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

Καταδίωξη με ένα νεκρό

Άγριο ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσαν άνδρες της αστυνομίας για τον εντοπισμό πέντε δραστών που λήστεψαν τα ΕΛ.ΤΑ και υποκατάστημα της ΑΤΕ στη Λαμία. Ακολούθησαν ανταλλαγές πυροβολισμών, με ένα νεκρό στο ύψος του Μαρτίνου, στην Εθνική Οδό. Πανικός στην περιοχή, με κλειστά τα ρεύματα κυκλοφορίας
Μίκα Κοντορούση


Ένας νεκρός και τέσσερις συλλήψεις είναι ο απολογισμός τους άγριου ανθρωποκυνηγητού που εξαπέλυσαν άνδρες της αστυνομίας στην Εθνική Οδό, κοντά στη Μαλεσίνα το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της ληστείας σε ΕΛ.ΤΑ και ΑΤΕ στο κέντρο της Λαμίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εντόπισε αρχικά ένα από τα δύο αυτοκίνητα, με τα οποία διέφυγαν οι ληστές που νωρίτερα χτύπησαν υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. και της τράπεζας ΑΤΕ στο Μόλο. Ακολούθησαν ανταλλαγές πυροβολισμών και από τις δύο πλευρές.
Οι πέντε οπλισμένοι κουκουλοφόροι διέφυγαν από την πλατεία του Μόλου με 2 αυτοκίνητα ένα μπλε Honda Civic και ένα μαύρο Volvo S40, ενώ σκόρπισαν τον τρόμο στην περιοχή.
Ωστόσο, η περιπέτεια έληξε με τον εντοπισμό των δραστών και το θάνατο του ενός από αυτούς.
News247.gr

Τραγωδία με νεκρούς Έλληνες

Πέντε νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός σοβαρού δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη με λεωφορείο που είχε προορισμό την Αθήνα. Ελληνες ομογενείς από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης νεκροί. Στο σημείο σπεύδει Ελληνίδα πρόξενος
Μίκα Κοντορούση


Πέντε νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός σοβαρού δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Μάλκαρα της επαρχίας Τεκιρντάγ (Ραιδεστός), όταν το λεωφορείο της τουρκικής εταιρίας METRO, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Αθήνα προς την Κωνσταντινούπολη, έπεσε σε γκρεμό.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τέσσερις Έλληνες και ένας Τούρκος.
Συνολικά δώδεκα άτομα επέβαιναν στο λεωφορείο της τουρκικής εταιρείας "Metro" το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε στη θέση Αχιεβρέν.
Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών εισαγγελικών αρχών, νεκροί στο τροχαίο δυστύχημα είναι οι 'Ελληνες πολίτες Σοφία Μαριάδη, Μηνάς Σολακίδης, Αρκάδιος Μωυσίδης και Φώτο Μυτακίδη, η οποία είχε διπλή ιθαγένεια, ελληνική και τουρκική
Νεκρός είναι επίσης ο Τούρκος πολίτης, Γιασάρ Ντεμίρερ. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείο Ραιδεστού.
Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν οι Έλληνες Παναγιώτης Παλετίδης, Μαρία Μαριάδη και Βασίλης Νάρης.
Η τουρκική εισαγγελική αρχή μετά το δυστύχημα ζήτησε τη συνδρομή των ελληνικών προξενικών αρχών για αναγνώριση, αφού σε μερικές περιπτώσεις οι νεκροί ανασύρθηκαν κάτω από το λεωφορείο, το οποίο τους είχε πλακώσει.
Οι τουρκικές εισαγγελικές αρχές ανέφεραν, επίσης, ότι το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω παγετού και ολισθηρότητας του δρόμου.
Η Ελληνίδα Πρόξενος στην Αδριανούπολη Παρασκευή Τζιβελέκου, επιλήφθηκε της αναγνώρισης των νεκρών και της περίθαλψης των τραυματιών.

Στάση εργασίας και σήμερα σε λεωφορεία και τρόλεϊ!

Web-Only
Στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:30 πραγματοποιούν σήμερα λεωφορεία και τρόλεϊ. Κανονικά θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.


Τη Δευτέρα, όλα τα μέσα αναμένεται να ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 16:30 το απόγευμα, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν κοινή γενική συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Στην ξενιτιά για δουλειά!

Τουλάχιστον 50.000 άνεργα στελέχη στην Ελλάδα ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό, σύμφωνα με εκτιμήσεις εταιρειών επιλογής προσωπικού. Πρόγραμμα επανένταξης στην αγορά εργασίας από την KPMG Ελλάδας. Δείτε πώς μπορείτε να πάρετε μέρος


Την ώρα που η ανεργία αυξάνεται μήνα με το μήνα και οι προβλέψεις για το μέλλον είναι σκοτεινές, μεγάλος αριθμός Ελλήνων βρίσκει διέξοδο στο εξωτερικό.
Τα άνεργα στελέχη επιχειρήσεων που αναζητούν εργασία εκτός Ελλάδος είναι περίπου 50.000 σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μάριος Κυριακού, πρόεδρος της KPMG Ελλάδος.
Ο αριθμός αυτός βασίζεται σε εκτιμήσεις των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες επιλογής προσωπικού στελεχών επιχειρήσεων με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Ο κ. Κυριακού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων της λειτουργίας της KPMG στην Ελλάδα ανακοίνωσε μία σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αποσκοπεί, στο να στηρίξει τα άνεργα στελέχη να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.


Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας με τον τίτλο "Εκτός εργασίας εντός ευκαιρίας" στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διδαχθούν χρήσιμες πρακτικές στην αναζήτηση της κατάλληλης θέσης εργασίας, στην αποτελεσματική διαχείριση συνεντεύξεων, στην ενίσχυση των ικανοτήτων δικτύωσής τους στην αγορά.

Ακόμη να ενημερωθούν για τις τάσεις που επικρατούν στην ελληνική αγορά εργασίας αλλά και σε αγορές του εξωτερικού αλλά και σε θέματα καριέρας στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλαίσιο της υφιστάμενης αγοράς.
Τα προγράμματα που είναι συνολικά 12 θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα Φεβρουαρίου Ιουλίου 2011 στα γραφεία της KPMG και η συμμετοχή σε αυτά θα είναι δωρεάν.
Όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΚPMG κύριοι Βαγγέλης Αποστολάκης και Βερόνη Παπατζήμου, το 75% στελεχών επιχειρήσεων που παρακολούθησαν κατά το παρελθόν τα προγράμματα της ΚPMG, επανεντάχθηκαν στην αγορά εργασίας και πριν την κρίση το ποσοστό αυτό έφθανε το 80-95%.
Η KPMG αποτελεί το παγκόσμιο δίκτυο ανεξάρτητων εταιρειών παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών που είναι συνδεδεμένες με την KPMG International ενός Ελβετικού Συνεταιρισμού.
Στη χώρα μας παρέχει ολοκληρωμένες ελεγκτικές συμβουλευτικές λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρών ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μανώλης Πατεράκης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για σύντομη ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ χαιρετισμό απέστειλαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα.

News247.gr

Παγωτό από μητρικό γάλα!

Παγωτό από μητρικό γάλα!


Ένα νέο παγωτό από μητρικό γάλα θα πουλάει από την Παρασκευή το Icecreamists στο Λονδίνο. Την πρώτη ύλη παρέχουν μητέρες που απάντησαν σε αγγελία. Η τιμή και τα συστατικά της συνταγής (Pics)


Κατάστημα του Λονδίνου που πουλά παγωτά σκοπεύει να δημιουργήσει παγωτό από μητρικό γάλα, το οποίο, όπως λέει, οι πελάτες θα πρέπει να θεωρήσουν οργανικό.
Στο παγωτό αυτό έδωσαν την ονομασία Baby Gaga και θα είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή (25/02) στο κατάστημα Icecreamists στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.
Ο ιδρυτής του Icecreamists Ματ Ο'Κόνορ δήλωσε αισιόδοξος για το εγχείρημα αυτό, να μετατρέψει το "θαύμα της μητρότητας" σε παγωτό το οποίο θα πωλείται 14 λίρες η κάθε μπάλα.


Το μητρικό γάλα θα παρέχεται από μητέρες που απάντησαν σε μία αγγελία στο φόρουμ Mumsnet.
Μία από αυτές τις γυναίκες, η Βικτόρια Χίλεϊ 35 ετών από το Λονδίνο που εργάζεται με γυναίκες που έχουν πρoβλήματα στο θηλασμό, δώρισε το γάλα της στο μαγαζί αφού είδε την αγγελία.
Δήλωσε εξάλλου ότι πιστεύει πως αν οι ενήλικες συνειδητοποιούσαν πόσο γευστικό είναι το μητρικό γάλα, τότε οι νέες μητέρες θα είναι πιο πρόθυμες να θηλάσουν.
Τα συστατικά της συνταγής για το παγωτό Baby Gaga είναι μητρικό γάλα, βανίλια Μαδαγασκάρης και άρωμα λεμονιού.
Ο Ο'Κόνορ επεσήμανε άλλωστε ότι το συγκεκριμένο είδος παγωτού θα είναι μία από τις νέες "καινοτόμες" γεύσεις που θα πωλούνται από το μαγαζί του.
ΝΕWS247

Εκατομμύρια απάτη με φάρμακα κατά του AIDS!

Είναι η μεγαλύτερη ιατρική απάτη του 20ου αιώνα! Χορηγούν φάρμακα σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο ή σε παιδιά ή σε οποιονδήποτε άλλο, χωρίς να ξέρουν την κλινική σημασία του να προκύπτεις θετικός σε αυτά τα τεστ; Αμελείς επιστήμονες σε συνεργασία με φαρμακοβιομηχανίες έχουν δολοφονήσει χιλιάδες αθώους ¨οροθετικούς¨ με σκοπό το “καθαρό κέρδος”! Το ΑΖΤ και τα πολλά αντιρετροϊκά φάρμακα είναι σκέτα δηλητήρια!



Τα δικαστήρια της Γερμανίας ερευνούν εναντίον πολλών εμπόρων φάρμακων με την υποψία της απάτης εκατομμύριων ευρώ. Οι κατηγορούμενοι λέγεται, ότι μετέφεραν λαθραία φάρμακα κατά του AIDS από την Αφρική προς τη Γερμανία και τα πωλούσαν με υψηλό κέρδος.

Οι εισαγγελείς της Γερμανίας υποψιάζονται τον πωλητή φαρμάκων από το Sylt της Γερμανίας που κατάφερε να βγάλει 6.000.000 ευρώ από την πώληση παρανομών φαρμάκων AIDS! Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εισαγγελία προκύπτει αρχικά το μικρό ποσό των 300.000 ευρώ. "Συγκεκριμένα, υπήρξαν δυο παραδόσεις ανά 300 πακέτα»,είπε ο επικεφαλής ερευνητής Γκιούντερ Μιούλλερ.

Συνολικά, περισσότερα από 10.000 πακέτα ήταν παράνομα στη Γερμανία και είχαν διατεθεί στην αγορά, λέει ο εκπρόσωπος του γερμανικού Ασφαλιστικού φορέα Υγείας (AOK). Η προκύπτουσα ζημία του ασφαλισμένου στη Γερμανία θα πρέπει να υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια .

Οι παραγωγοί των φαρμάκων κατά του AIDS, της GlaxoSmithKline δεν θέλουν να σχολιάσουν την προέλευση και τον προορισμό των προϊόντων που τέθηκαν προς πώληση. Οι εισαγγελείς δηλώνουν ότι "Η καταγωγή των εμπορευμάτων είναι άγνωστη. Είναι βέβαιο όμως ότι τα αγόρασαν στη Νότιο Αφρική και στη συνέχεια έφθασαν στην Ελβετία, το Βέλγιο και τέλος στη Γερμανία", δήλωσε ο γερμανός εισαγγελέας Μαιένμπουργκ. Το σκάνδαλο έχει πάρει διεθνή διάσταση!
ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση..

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011



Η απλήρωτη (από τον Οκτώβριο) συμβασιούχοι της Αναπτυξιακής Δημοτικής επιχείρησης ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Α.Δ.Ε.Ι.) σήμερα το τσίκνισαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης μας. Επισυνάπτω photo από το ΜΕΓΑΛΟ φαγοπότι..!!! Τελικά δεν τα φάγαμε μαζί αυτά..!!!Προφανώς τη να τους κάνει αυτούς (που είναι μέσα από το Δημαρχείο) το σουβλάκι...!!! Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ..!!
Επιτροπή Αγώνα Απλήρωτων και Κυνηγημένων Εργαζομένων (Α.Δ.Ε.Ι.)




Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 6:55 μ.μ.

Καντάφι: «Ο Μπιν Λάντεν πίσω από την εξέγερση»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2011 19:45
Web-Only



Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα καθοδηγεί την εξέγερση στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο Μουαμάρ Καντάφι.


Σε τηλεφωνική επικοινωνία από την πόλη αλ Ζαουίγια που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση, ο Καντάφι είπε ότι «ο Μπιν Λάντεν... αυτός είναι ο εχθρός που που χειραγωγεί το λαό».
Αναφερόμενος στις συγκρούσεις που, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έχουν αφήσει πολλούς νεκρούς στην Ζαουίγια, ο Λίβυος ηγέτης έκανε λόγο για «φάρσα». «Αυτό που συμβαίνει στη Ζαουίγια είναι φάρσα... Οι λογικοί άνθρωποι δεν συμμετέχουν σε τέτοια φάρσα».