Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

H πίτσα των 1000 ευρώ


Σάββατο βράδυ στη Νέα Υόρκη και λιγουρεύτηκες πίτσα με θαλασσινά. Πιθανό; Όχι. Έψαξες, έψαξες και βρέθηκες στο Nino’s Bellissima Pizza κοίταξες το κατάλογο και αποφάσισες να παραγγείλεις εκείνη τη πίτσα με το χαβιάρι και τον αστακό που στοιχίζει 1.000 ταπεινά ευρώ. Απίθανο; Απόλυτα.


Μία από τις ακριβότερες πίτσες στο κόσμο, είναι εκείνη του Nino στο ομώνυμο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη και χρεώνει το κομμάτι 250€. Η πίτσα που, όπως έχει διαρρεύσει, είναι άγευστη μέχρι και εμετική, έχει λεπτή και τραγανή ζύμη ως βάση, αλλά μας τα χαλάει κάπως στη γέμιση. Κρέμα γάλακτος σε συνδυασμό με χαβιάρι τεσσάρων ειδών (αξίας 750€), κομμένη ουρά αστακού, αυγοτάραχο σολομού και για την τσαχπινιά μια ιδέα wasabi, είναι η συνταγή του πανάκριβου εδέσματος. Με τη μπουκιά να κοστολογείται στα..., σίγουρα θα μετρούσες τις μπουκιές σου και με το λογαριασμό στο τέλος, θα πάθαινες και δυσπεψία. Οπότε βολέψου προς το παρόν με τη νοστιμότατη πίτσα που έχεις στη κατάψυξη και άσε τα πανάκριβα γαστρονομικά μιάσματα στα αζήτητα των διεθνών ειδήσεων. Καλή όρεξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου