Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

80.000 οι “Αγανακτισμένοι” στο Σύνταγμα – Πανευρωπαϊκή πρωτιά στη χθεσινή συγκέντρωση


Πολλοί μιλούν ακόμη και για 100.000 κόσμο. Ασφυκτικά γεμάτοι οι δρόμοι. Πολλαπλάσια σε όγκο η συγκέντρωση της Αθήνας από αυτή σε Παρίσι, Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αντίθετα με τη Γαλλία, όπου σημειώθηκαν ακόμη και επεισόδια με την αστυνομία, οι Έλληνες διαδηλωτές οργάνωσαν ακόμη και ομάδες καθαριότητας, ιατρείο και με κιθάρες και ... μπίρες έδωσαν άλλη νότα.

Παρόμοιες εικόνες καλούν τον κόσμο να δημιουργήσει και απόψε οι “Αγανακτισμένοι” μεσα από τη γνωστή πλέον ιστοσελίδα.

Γέμισαν ασφυκτικά την Αμαλίας, την Ερμού και τη Φιλελλήνων ενώ το πλήθος ξεπέρασε το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου.

Ανθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, όλοι έγιναν ένα και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας.

Οι σκηνές στην πλατεία πολλαπλασιάστηκαν και πολλοί παραμένουν εκεί για άλλη μια νύχτα


Κάποιοι διαδηλωτές κρατώντας στα χέρια τους χαρτόνια σχημάτισαν τη φράση "Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια"



"Αγανάκτισαν" και οι Ευρωπαίοι

Με σύνθημα “όχι κόμματα, αλλά πραγματική δημοκρατία” χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες κατεβηκαν στους δρόμους για την “Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου”. Οι πλατείες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων γέμισαν με “Αγανακτισμένους” για τη λιτότητα που έχει επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη, το κοινωνικό κράτος που έχει χτυπηθεί ανελέητα, την ανεργία που εκτοξεύεται παντού.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου