Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ένταλμα σύλληψης κατά του Καντάφι



Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι



και του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο εισαγγελέας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης και κατά του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης Αμπντουλάχ αλ Σενούσι για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Τόνισε, πως έχουν στοιχεία ότι οι τρεις αυτοί άνδρες συνεδρίαζαν για να σχεδιάσουν τις επιχειρήσεις και ότι ο Καντάφι χρησιμοποίησε την εξουσία του για να διαπράξει εγκλήματα στη Λιβύη.

Στις 26 Φεβρουαρίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε προσφύγει στον Μορένο Οκάμπο και κατόπιν τούτου ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου, την έναρξη έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη.

"Η εισαγγελία συνέλεξε στοιχεία για τις εντολές που εξέδωσε ο ίδιος ο Μουάμαρ Καντάφι, για το ότι ο γιος του Σάιφ αλ Ισλάμ οργάνωσε τη στρατολόγηση μισθοφόρων, καθώς και για τη συμμετοχή του αλ Σενούσι στις επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών", δήλωσε ο εισαγγελέας.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου