Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ποινές φυλάκισης για την κλοπή των λειψάνων του Τάσσου Παπαδόπουλου

Κακουργιοδικείο στη Λευκωσία επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών στα αδέλφια Αντώνη και Μάμα Προκοπίου Κίτα και 18 μηνών στον Ινδό Σαρμπτζίτ Σινγκ, για την κλοπή των λειψάνων του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου. από το κοιμητήριο της κοινότητας Δευτεράς, στις 11 Δεκεμβρίου του 2009.


Το Δικαστήριο στις 4 Απριλίου 2011 έκρινε ενόχους και τους τρεις, στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελημάτων, της παράνομης εισόδου σε χώρο ταφής, της εκταφής πτώματος χωρίς διάταγμα Δικαστηρίου, της βεβήλωσης χώρου ταφής και της προσβολής της μνήμης του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ο Ινδός βρέθηκε ένοχος σε κατηγορία ότι είχε απαιτήσει το ποσό των 100.000 ευρώ με απειλές, προκειμένου να αποκαλύψει τον τόπο, όπου βρισκόταν η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Όπως ανέφεραν οι τρεις δικαστές του Κακουργιοδικείου, ο κατάδικος Αντώνης Προκοπίου Κίτας, που εκτίει ποινή ισοβίων για το φόνο δύο γυναικών, ζήτησε από τον αδελφό του Μάμα Προκοπίου, να κλέψει τα λείψανα του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, διότι πίστευε, ότι αν ο ίδιος έδιδε στη συνέχεια πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην ανεύρεση των λειψάνων, θα τύγχανε επιεικούς μεταχείρισης και θα γλύτωνε από την ισόβια κάθειρξη.

Ο Μάμας Προκοπίου Κίτας λοιπόν, με τη βοήθεια του Σινγκ, εισήλθε εντός του κοιμητηρίου και αφού μετατόπισαν την ταφόπλακα του μνήματος του Τάσσου Παπαδόπουλου, την ξέθαψαν και τη μετέφεραν σε άλλο κοιμητήριο, όπου και την έθαψαν πρόχειρα σε νέο τάφο.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Σινγκ συνολική ποινή φυλάκισης 81 μηνών σε επτά κατηγορίες στις οποίες κρίθηκε ένοχος, αλλά οι ποινές θα συντρέχουν και έτσι θα εκτίσει συνολικά 18 μήνες, ενώ στα αδέλφια επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 58 μηνών, επειδή όμως οι ποινές θα συντρέχουν, θα εκτίσουν μόνο 20 μήνες.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου