Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Το ΔΝΤ κατανοεί τους "Αγανακτισμένους" Έλληνες

Ο απόηχος δεκάδων χιλιάδων "αγανακτισμένων" Ελλήνων που κατέβηκαν στους δρόμους και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα δεν πέρασε απαρατήρητος. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισημαίνει ότι κατανοεί τους πολίτες.

H εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Καρολίν Άτκινσον, επισημαίνει: "Στόχος του προγράμματός μας, του προγράμματος της κυβέρνησης και της υποστήριξής μας, είναι να βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης, σε τροχιά ανάπτυξης, σε τροχιά σταθερότητας με καλύτερες επιλογές και ευκαιρίες για τους πελάτες της. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν δύσκολες στιγμές σήμερα. Κατανοούμε ότι ο ελληνικός λαός τις αντιμετωπίζει, αλλά στόχος είναι να βρεθούν σε μια καλύτερη θέση".

Μετά από ένα μπαράζ ερωτήσεων για την Ελλάδα, συμπλήρωσε: "Το Εκτελεστικό Συμβούλιό μας δεν μας επιτρέπει να δανείζουμε χωρίς εγγυήσεις... Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε τα χρήματα των μελών μας όταν δανείζουμε. Δεν είμαι εγώ που δανείζω, είναι κάθε χώρα στον κόσμο που δανείζει στην Ελλάδα και γι' αυτό ζητούμε αυτό που περιγράφουμε με τον τεχνικό όρο «οικονομικές διαβεβαιώσεις»".

Οι εγγυήσεις που ζητάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως σημείωσε, αφορούν τόσο τη χρηματοδότηση της Ελλάδας όσο και τις πολιτικές που θα πρέπει να υιοθετήσει η χώρα. "Η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες κατά το τελευταίο έτος" σχολίασε, ενώ παραδέχθηκε πως η στάση των χρηματαγορών έναντι της Ελλάδα, δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αν και "δεν είναι ασύνηθες η εξέλιξη να μην είναι αυτή ακριβώς που προβλέπει κανείς".

Όσο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, πρόσθεσε πως ο δανεισμός βασίζεται σε οικονομικά κριτήρια. "Αναζητούμε για μια συναίνεση σε θέματα οικονομικής πολιτικής", ανέφερε.


Εν τω μεταξύ, στην πλατεία Συντάγματος, μέσα σε σκηνές, διανυκτέρευσαν αρκετοί πολίτες που προετοιμάζονται για την νέα συγκέντρωση στις 6 μ.μ. την Παρασκευή.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η καταρρακτώδες βροχή δεν πτόησε τους «Αγανακτισμένους» Έλληνες που κατά χιλιάδες διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας. Το κίνημα της «15ης Μαΐου» που ξεκίνησε από την Ισπανία και έφτασε στη χώρα μας, ταξιδεύει τώρα σε όλη την Ευρώπη.

Την Κυριακή οργανώνονται -μέσω Facebook- συγκεντρώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου