Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ενώπιον δικαστηρίου το απόγευμα ο Στρος Καν


Αναβλήθηκε προσωρινά η προσαγωγή του Ντομινίκ Στρος Καν ενώπιον του δικαστηρίου. Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κρατείται στη Νέα Υόρκη, γιατί φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του, ο Στρος Καν συναίνεσε στην ιατροδικαστική εξέταση του σώματός του από τις αρχές. Πρόσθεσε, πως μεταφέρθηκε από τη μονάδα στο Χάρλεμ και θα προσαχθεί στις 10:30 το πρωί, ώρα Νέας Υόρκης (απόγευμα ώρα Ελλάδος), σε δικαστήριο στο Νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Επίσης, ο δικηγόρος του δήλωσε, ότι η προσαγωγή του πελάτη του ενώπιον των δικαστών αναβλήθηκε, προκειμένου να διενεργηθούν πρώτα οι ιατρικές εξετάσεις.


΄Οπως γράφουν οι εφημερίδες της Νέας Υόρκης, ο επικεφαλής του ΔΝΤ διαμαρτυρήθηκε, διότι δεν είχε ειδική μεταχείριση και κρατήθηκε στο ίδιο κελί με κοινούς θνητούς!

Ο Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο Στρος Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν.



Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος, για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα. Μάλιστα θα πάρουν δείγμα από τα νύχια του, για να διαπιστώσουν, αν υπάρχουν ίχνη από την σάρκα της 32χρονης και κατά πόσο αυτά ταιριάζουν.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ δήλωσε, ότι ο Τζον Λίπσκι, δεύτερος στην ιεραρχία, θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λόγω της απουσίας του επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.


Dominique Strauss-Kahn Handcuffed by marina2984

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Στρος Καν έχει ατράνταχτο άλλοθι.

Όπως μετέδωσε ο γαλλικός ραδιοσταθμός RMC, βρισκόταν  σε εστιατόριο και γευμάτιζε με την κόρη του, την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στην 32χρονη καμαριέρα.

Μετέδωσαν  ότι οι δικηγόροι του, εντόπισαν όλες τις κινήσεις του και διαπίστωσαν ότι έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι, πήγε να γευματίσει με την κόρη του και έπειτα πήρε ταξί για το αεροδρόμιο.

Τονίζουν ότι έχουν υλικές αποδείξεις και αυτόπτες μάρτυρες.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου