Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τρεις γενιές «Αγανακτισμένων»

Κοινό στοιχείο ο φόβος για το αύριο!

Μια 18χρονη φοιτήτρια, μια 57χρονη που έχασε το μαγαζί της και ένας 70χρονος συνταξιούχος συναντιούνται στην πλατεία της οργής και μιλούν για το μέλλον που διεκδικούν.

Η 57χρονη Σοφία Κοσικίδου, είναι μία από τους «αγανακτισμένους» πολίτες της πλατείας Συντάγματος. Είχε για 26 χρόνια ένα μίνι μάρκετ στην Αργυρούπολη. «Το έκλεισα πριν από ένα μήνα. Δεν βγαίναμε πια. Μειώθηκαν οι πωλήσεις και το περιθώριο κέρδους και η εφορία μας τσεκουρώνει συνεχώς. Ενώ κάναμε αυτοπεραίωση κάθε χρόνο, αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε και την τελευταία περαίωση. Προχθές μέτρησα 59 μαγαζιά στη γειτονιά μου που έχουν κλείσει. Νέκρωσε η αγορά μας», λέει η γυναίκα.

Η Λυδία είναι 18 ετών. Πρωτοετής φοιτήτρια σε ΤΕΙ. Όπως δήλωσε στο «Έθνος», είναι θυμωμένη, επειδή βλέπει τους γονείς της να ζορίζονται και τα έξοδα να πολλαπλασιάζονται.

«Μου λένε να μην ζητάω πολλά και να προσπαθήσω να κάνω καλές σπουδές για να βρω μια καλύτερη δουλειά. Αλλά έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, φοβάμαι ότι αυτό είναι απίθανο», λέει και εξηγεί ότι και ο αδελφός της είναι άνεργος. «Σκοτώνουν τα όνειρά μας. Βλέπω όλους τους συνομήλικους μου να ανησυχούν. Τι θα γίνει στο μέλλον;», αναρωτιέται η κοπέλα.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε και ο 70χρονος Γιώργος Καπετανόπουλος, συνταξιούχος ναυτικός. «Σαράντα χρόνια στη θάλασσα, έζησα δύσκολα χρόνια, σκληρά και περιπετειώδη κι όταν έφθασε ο καιρός να πιάσω στεριά, ήλπιζα πως θα έβρισκα λιμάνι ήρεμο. Δεν είχα φανταστεί ότι η Ελλάδα θα γύριζε 50 χρόνια πίσω».

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου