Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα!


Η Μπαρτσελόνα σε ένα επιβλητικό παιχνίδι, διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 και αναδείχτηκε για τέταρτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης!

΄Ενας τελικός με καταπληκτικό ρυθμό! Η Μπαρτσελόνα μετά το πρώτο δεκάλεπτο έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι με το γνωστό αγωνιστικό στυλ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Γιουνάιτεντ.

Ο Φέργκιουσον προσπάθησε να πιέσει την Μπαρτσελόνα, αλλά της έβαλε δύσκολα μόνο για ένα δεκάλεπτο. Στη συνέχεια ο Μέσι και οι συμπαίχτες του, βρήκαν το δικό τους ρυθμό δημιουργώντας εφιάλτες στον Φαν Ντερ Σαρ, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.

Ο Ολλανδός τερματοφύλακας είχε συνολικά τέσσερις σπουδαίες επεμβάσεις σε όλο το 90λεπτο.

Ο Πέδρο έφερε το 1-0 στο 27' και επτά λεπτά αργότερα, ο Ρούνι ισοφάρισε στη μοναδική φάση της Γιουνάιτεντ στο α' ημίχρονο.

Στο β' μέρος, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ζάλισαν τον αντίπαλο αλλάζοντας διαρκώς πάσες. Ο Μέσι στο 54' έφερε το 2-1 και στη συνέχεια ο Βίγια στο 69' το έκανε 3-1. Από το σημείο αυτό, όλα είχαν τελειώσει!


Ο Μέσι αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού.

Ο Ούγγρος διαιτητής, Βίκτορ Κασάι, έδειξε κίτρινη κάρτα στους ΄Αλβες, Κάρικ και Βαλέντσια.

Η Μπαρτσελόνα τελείωσε τον τελικό με 19 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 12 κατέληξαν στον στόχο, ενώ η Μάντσεστερ με 4 και μόνο 1 στο στόχο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πέπε Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αμπιντάλ, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες (88' Πουγιόλ), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (90'+2' Αφελάι), Βίγια (86' Κεϊτά).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Φάμπιο (69' Νάνι), Παρκ, Γκιγκς, Κάρικ (77' Σκόουλς), Βαλέντσια, Ερνάντες, Ρούνεϊ.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου