Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Συνελήφθη για απόπειρα βιασμού ο Ντομινίκ Στρος Καν


Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ συνελήφθη τη νύχτα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης,



έπειτα από καταγγελία μιας καμαριέρας για σεξουαλική επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Του ασκήθηκε δίωξη για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία, από τις Αρχές της Νέας Υόρκης και θα παρουσιαστεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον Μπράουν, η γυναίκα που έκανε την καταγγελία σε βάρος του 62χρονου Στρος Καν, είναι μια 32χρονη καμαριέρα ξενοδοχείου. Ο Στρος Καν εμφανίστηκε γυμνός, την ώρα που η νεαρή γυναίκα έμπαινε στο δωμάτιό του και της επιτέθηκε. Κλείδωσε την πόρτα και την έριξε στο κρεβάτι. Η 32χρονη κατάφερε, μετά από σύντομη πάλι να ξεφύγει και έφτασε στην ρεσεψιόν όπου ζήτησε βοήθεια. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου επικοινώνησαν αμέσως με την αστυνομία. η οποία, όμως, έφτασε όταν ο Γάλλος πολιτικός είχε ήδη αποχωρήσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία το επεισόδιο σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Sofitel, στην (West 44th Street, κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ).

Μετά το επεισόδιο, ο Στρος Καν, αφού έφυγε από το ξενοδοχείο, επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος, με προορισμό το Παρίσι.

Το αεροσκάφος, όπως ανέφερε ο Μπράουν, τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο, όπου αστυνομικοί επιβιβάστηκαν σε αυτό και τον συνέλαβαν. Η επιχείρηση σύλληψης, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times, έγινε στις 4.45 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης (περίπου 1.45 μ.μ. ώρα  Ελλάδος).

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η νεαρή εργαζόμενη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Ρούσβελτ", στο Μανχάταν, όπου και νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.

Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ανάρμοστη συμπεριφορά εις βάρος υφισταμένης του. Τον Οκτώβριο του 2008 είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα «σφάλμα κρίσεως που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του», αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε τη θέση του.

Ο Στρος Καν ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 και θεωρείται ο πιθανός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον ερχόμενο Απρίλιο.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου