Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Καθημερινές οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στη Λιβυκή πρωτεύουσα



Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν την νύχτα στην Τρίπολη, μετά το πέρασμα ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών επάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, σύμφωνα με δημοσιογράφους.

Το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε χθες Τετάρτη αεροπορικές επιθέσεις στο κτιριακό συγκρότημα της κατοικίας του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη, προκαλώντας το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δέκα, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης σε Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένα μέλος της λιβυκής κυβέρνησης, που συνόδευε ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν μεταβεί στο σημείο, διαβεβαίωσε ότι όλοι οι νεκροί ήταν άμαχοι, μία πληροφορία, η οποία όμως δεν έχει διασταυρωθεί.

Οι αντικαθεστωτικοί πέτυχαν σημαντική νίκη καταλαμβάνοντας το αεροδρόμιο της Μιζουράτα, έπειτα από συγκρούσεις τριών μηνών με τα κυβερνητικά στρατεύματα.
Στην Μιζουράτα, οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες Grad και οβίδες, έως ότου οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν το αεροδρόμιο, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής της επίθεσης των αντικαθεστωτικών Σάλαχ Μπάντι, δήλωσε ότι οι αξιωματικοί των κυβερνητικών δυνάμεων, άφησαν μόνους τους στρατιώτες να υπερασπιστούν τις θέσεις τους στην Μιζουράτα. Σχηματίσθηκαν μικρές ομάδες αντίστασης, αλλά οι περισσότεροι στρατιώτες διέφυγαν φορώντας πολιτικά.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου