Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Tραυματίστηκε ο Καντάφι;



Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο Μουαμάρ Καντάφι να έχει τραυματιστεί και να έχει φύγει από την Τρίπολη.

Ο Φρατίνι, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Τοσκάνη, επικαλούμενος πληροφορίες του Τζοβάνι Μαρτινέλι, Ρωμαιοκαθολικού επισκόπου στην Τρίπολη, ότι ο Λίβυος ηγέτης, πιθανόν να βρίσκεται εκτός Τρίπολης και ίσως να είναι και τραυματισμένος από τις αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Λιβύης, Μούσα Ιμπραήμ, διέψευσε τα περί τραυματισμού του Καντάφι, λέγοντας: «Είναι ανοησίες. Ο ηγέτης έχει καλή διάθεση. 'Εχει ακμαιότατο ηθικό. Ηγείται της χώρας και δεν τραυματίστηκε».

Ο ιταλός υπουργός δήλωσε πως δεν είναι βέβαιος για το πως είναι αυτή τη στιγμή ο Καντάφι. «Τείνω να θεωρήσω αξιόπιστα τα λόγια του αρχιεπισκόπου Μαρτινέλι», είπε και πρόσθεσε ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τη διεθνή κοινότητα, μάλλον οδήγησαν τον Καντάφι στην απόφαση να αναζητήσει καταφύγιο σε ασφαλή περιοχή.


Λίγη ώρα μετά τη δήλωση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, ο Συνταγματάρχης έδωσε το παρών, με ηχητικό μήνυμα στη λιβυκή τηλεόραση.

«Θέλω να σας πω ότι οι βομβαρδισμοί σας δεν θα με φτάσουν, διότι εκατομμύρια Λίβυοι με έχουν στην καρδιά τους», είπε απευθυνόμενος στο ΝΑΤΟ και ευχαρίστησε τους αρχηγούς κρατών που ενδιαφέρθηκαν για την κατάστασή του.

«Λέω στους δειλούς σταυροφόρους, ότι είμαι σε ένα μέρος όπου δεν μπορείτε να με φτάσετε και να με σκοτώσετε», πρόσθεσε.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου