Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο Ντομινίκ Στρος Καν

Την προφυλάκιση του Στρος Καν αποφάσισε το ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Οι δικηγόροι του ζήτησαν την επιβολή εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η δικαστής Μελίσα Τζάκσον αποφάσισε την προφυλάκιση του Ντομινίκ Στρος Καν, καθώς κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να φύγει από τις ΗΠΑ. Θα μεταφερθεί σε φυλακή κοντά στο Μανχάταν και την Παρασκευή 20 Μαΐου θα γίνει νέα ακρόαση από το δικαστήριο.

O Ντομινίκ Στρος Καν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου λίγα λεπτά πριν τις έξι. Εμφανώς καταβεβλημένος, με χειροπέδες, περίμενε την σειρά του μαζί με άλλους τρεις κατηγορούμενους.


Οι εισαγγελείς ζήτησαν την παράταση της προσωρινής του κράτησης. Δικαιολόγησαν την πρότασή τους λέγοντας, πως αν δεν παραμείνει φυλακισμένος και φύγει για τη Γαλλία, κανείς δε θα μπορεί να τον αναγκάσει να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για να δικαστεί.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και κράτησης ανθρώπου παρά τη θέλησή του.


Ο Στρος Καν αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Οι συνήγοροί του επέμειναν στο δικαστήριο, ότι είχε ατράνταχτο άλλοθι, έτρωγε σε εστιατόριο με την κόρη του. Ζήτησαν την επιβολή εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων, η οποία όμως απορρίφθηκε από την δικαστή. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Στρος Καν φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα.


Νωρίτερα, ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, είχε υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση των ιατροδικαστών, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των γαλλικών προξενικών αρχών, αναφέρει ότι στο σώμα του γάλλου πολιτικού βρέθηκαν γρατζουνιές.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου