Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι πολίτες στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις. Οι νέοι μέσω Facebook, ενώνουν τις φωνές τους απέναντι στα νέα μέτρα λιτότητας.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μέσω Facebook για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, δηλώνοντας ότι θα πάρει μέρος. Το ραντεβού στο Σύνταγμα ήταν για σήμερα στις 18:00 το απόγευμα.

Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα της Τρίτης, η αρχική σελίδα για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα "έπεσε" για αδιευκρίνιστους λόγους, ωστόσο δημιουργήθηκε νέα που προανήγγειλε ξανά τη διαδήλωση.

Mπροστά από τη Βουλή και στη Πλατεία Συντάγματος, έχουν μαζευτεί περισσότερα από 20.000 άτομα και αυξάνονται συνεχώς. Σηκώθηκε πανό που γράφει "Οι Έλληνες ξύπνησαν". Απάντηση στους Ισπανούς με ξυπνητήρια στη Θεσσαλονίκη.

Ένα από τα πανό των συγκεντρωμένων γράφει "Είμαστε ξύπνιοι" και ένα άλλο "τι ώρα είναι; είναι ώρα να φύγουν αυτοί" (οι βουλευτές).


Ανάλογη συγκέντρωση είναι σε εξέλιξη και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαδηλωτές πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, έχουν ρυθμίσει τα ξυπνητήρια των κινητών τους να χτυπήσουν μαζί ως απάντηση στα συνθήματα των Ισπανών περί Ελλήνων που κοιμούνται.
Ειρηνικές συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου επίσης η συμμετοχή των πολιτών είναι αρκετά μεγάλη.

Η ειρηνική διαδήλωση, οργανώνεται στα πρότυπα των διαδηλώσεων της Ισπανίας και τιτλοφορείται "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα".

Σύμφωνα με τους διαχειριστές των σελίδων στο Facebook, στόχος είναι να ακουστεί η φωνή των νέων απέναντι στα μέτρα λιτότητας, χωρίς κομματικό καπέλωμα και πολιτικό χρώμα.

Η ανταπόκριση των πολιτών στο διαδίκτυο ήταν μεγάλη, με περίπου 25.000 να έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το "παρών" στο Σύνταγμα, περισσότεροι από 22.000 στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και πάνω από 6.000 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου