Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Χτυπήματα από γκλομπ στην πλάτη του Καυκά

Μια σημαντική διαπίστωση του ιατροδικαστή, o οποίος εξέτασε τον 31χρονο Γιάννη Καυκά, ενισχύει ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο τα δύο χτυπήματα στο κεφάλι του διαδηλωτή να προήλθαν από αστυνομικό χέρι.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε την ύπαρξη δύο ισχυρών χτυπημάτων από αμβλύ όργανο στο κεφάλι, τα οποία προκάλεσαν το υποσκληρίδιο αιμάτωμα και είναι αδύνατον να προκλήθηκαν από γκλομπ.

Ακόμη και στην περίπτωση που χρησιμοποιήθηκε παλιό γκλομπ, το περίβλημα είναι ελαστικό και η μεταλλική βέργα στη βάση της είναι αλουμινένια κι όχι σιδερένια. Οπότε δεν θα μπορούσε να επιφέρει τέτοιου είδους τραύματα.

Ούτε όμως οι ατομικοί πυροσβεστήρες των αστυνομικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αμυντικό ή ως επιθετικό όπλο, διότι σύμφωνα με τους ιδίους είναι "κοντοί" και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν.

Ο ιατροδικαστής όμως, διαπίστωσε πως ο Καυκάς φέρει αρκετά χτυπήματα στην πλάτη, τα οποία είναι βέβαιος πως προήλθαν από αστυνομικό γκλομπ.

Σύμφωνα όμως με τους αστυνομικούς και των 6 διμοιριών, που βρίσκονταν οι μισές στο οφθαλμιατρείο και οι άλλες στην Εδουάρδου Λω, δεν θυμούνται το διαδηλωτή, ούτε και μπορούν να θυμηθούν κάποιο μεμονωμένο επεισόδιο.

Ένας διαδηλωτής, ο οποίος ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, κατέθεσε στους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, πως είδε τον άτυχο δάσκαλο να κατεβαίνει από την Πανεπιστημίου και να σωριάζεται στο πεζοδρόμιο της Σταδίου.

Συνεπώς ο Καυκάς, παρά τα λεγόμενα των αστυνομικών πως δεν τον θυμούνται, χτυπήθηκε στην Πανεπιστημίου.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου