Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σφοδροί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν από αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ τη νύχτα στην περιοχή Μπαμπ Αλ Αζίζιγια της Τρίπολης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μούσα Ιμπραήμ.


Ο Μούσα ενημέρωσε τους ξένους δημοσιογράφους ότι οι πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις της πολιτοφυλακής. Πρόκειται για μονάδες εθελοντών πολιτών που υποστηρίζουν το στρατό, είπε. Όπως υποστηρίζει τα περισσότερα θύματα είναι άμαχοι, οι οποίοι ζουν κοντά στο ξενοδοχείο, που έχουν καταλύσει οι ξένοι δημοσιογράφοι.

Η περιοχή Μπαμπ Αλ Αζίζιγια που δέχθηκε και σήμερα την επίθεση του ΝΑΤΟ, αποτελεί το χώρο, στον οποίο βρίσκονται οι κατοικίες του Μουαμάρ Καντάφι, της οικογενείας του, αλλά και των συνεργατών του.

Πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Λιβύης χθες τα ξημερώματα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, οι εκρήξεις από τους πυραύλους των αεροσκαφών της Συμμαχίας, ξεπέρασαν συνολικά τις δώδεκα. Εκτιμάται ότι ήταν η πιο σφοδρή επίθεση εναντίον του καθεστώτος Καντάφι μέσα στην Τρίπολη.

Οι ρεπόρτερ των διεθνών δικτύων, οι οποίοι φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Rixos, ένα χιλιόμετρο από την περιοχή Μπαμπ Αλ Αζίζιγια, ένιωσαν το κτήριο να σείεται από την ισχύ των εκρήξεων.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου