Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Όχι» στη συναίνεση από Σαμαρά

Τετ - α - τετ του Πρωθυπουργού σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς


Την άρνησή του να προσφέρει συναίνεση στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά την πρωινή του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Από τα γραφεία της Ν.Δ στη Λ. Συγγρού, ο κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη».

Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο, υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, διαμηνύοντας: «Τέτοια συναίνεση δεν δίνω».


Καρατζαφέρης: «Χρειάζεται συνευθύνη»

Τη θέση του ότι δεν φθάνει μια αόριστη συναίνεση, αλλά χρειάζεται συνευθύνη των κομμάτων για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, ανέλυσε στον πρωθυπουργό κατά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν το μεσημέρι ο Γ. Καρατζαφέρης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο Γ. Παπανδρέου δεν απέρριψε την πρότασή του.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό για περισσότερο από μία ώρα, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως ο κ. Παπανδρέου του εξήγησε ποιες από τις προτάσεις του υλοποιεί και ποιες εξετάζει.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε πως τόνισε στον κ. Παπανδρέου ότι «δεν φθάνει μια αόριστη συναίνεση, αλλά χρειάζεται συνευθύνη. Όλες οι δυνάμεις πρέπει να αναλάβουν μερίδιο της ευθύνης» και κατέληξε: «Ο πρωθυπουργός δεν απέρριψε την πρόταση μου».


Τσίπρας: «Ψάχνει για συνένοχους»

Δεν ήρθα εδώ να συζητήσω τη λεηλασία της ελληνικής οικονομίας, δεν θα νομιμοποιήσω το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί το λάθος και ψάχνει για συνενόχους, ενώ συμπλήρωσε πως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει το συντομότερο δυνατόν.

Σε ερώτηση αν ζητεί εκλογές, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως αν μάς ζητούν να ξεπουλήσουμε μέχρι και την Ακρόπολη, αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει ο λαός.

Ακόμη κάλεσε τους νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων νέων, όπως στην Ισπανία, παραπέμποντας στις συγκεντρώσεις που γίνονται στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ.


Μπακογιάννη: «Όχι» στην εξαντλητική φορολογική πολιτική

Μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό, η κ.Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι συμφωνεί με τη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους, αλλά λέει «όχι» στη φορολογική πολιτική, γιατί εξοντώνει οικονομικά τους Έλληνες.

Ακόμη, πρότεινε να υπάρξει κοινή διαπραγμάτευση των κομμάτων με την τρόικα για μια διαφορετική φορολογική πολιτική, καθώς και να περάσει νόμος για τη μείωση των βουλευτών σε 200 που θα προβλέπει και άρση της βουλευτικής ασυλίας.


Κουβέλης: «Ναι» στην αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής

Την ανάγκη να διεκδικήσει η Ελλάδα την αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς πρότεινε να διαμορφωθεί ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 20 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από το ΕΣΠΑ και με την έκδοση επενδυτικού ομολόγου.

«Όλα τα άλλα η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι δεν αποτελούν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Κουβέλης και ανέφερε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.

Επίσης, είπε ότι διαφώνησε με τον κ. Παπανδρέου σε πάρα πολλά ζητήματα και πρότεινε να υπάρξει αναστροφή της ασκούμενης πολιτικής.

«Επισήμανα την ανάγκη να υπάρξει δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας, με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλα στρώματα της κοινωνίας τα οποία χειμάζονται» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, σημειώνοντας ότι η δύσκολη κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί στο επίπεδο της ασκούμενης πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας με δίκαιη κατανομή των βαρών και στο επίπεδο της Ευρώπης.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου