Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στoν αντιδραστήρα 1 της Φουκουσίμα


Η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα ανακοίνωσε πως υψηλά επίπεδα Καισίου ανιχνεύτηκαν σε πάνω από έναν, από τους


έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου.

Η πυκνότητα του Καισίου-134 πάνω από τον αντιδραστήρα 1, ήταν 18 φορές υψηλότερη από το επιτρεπτό όριο.

Όπως μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, η εταιρία ξεκίνησε το Σάββατο να μετρά τα επίπεδα ραδιενέργειας πάνω από τους αντιδραστήρες 1 έως 4 και εντόπισε 360 μπεκερέλ Καισίου-134 ανά κυβικό μέτρο στον πρώτο αντιδραστήρα, στον οποίο έχει σημειωθεί τήξη των καυσίμων.

Η Tepco ανίχνευσε επίσης, συγκέντρωση Καισίου-134, 7,5 φορές μεγαλύτερη του ορίου των 50 μπεκερέλ στον αντιδραστήρα 4, ο οποίος όμως δεν έχει ραδιενεργά καύσιμα στον πυρήνα του. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ουσία αυτή προήλθε από τον αντιδραστήρα 3.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν ανακοίνωσε χθες ότι η κυβέρνησή του είναι πιθανό να αναθεωρήσει το βασικό πρόγραμμα ενεργειακής πολιτικής της, νωρίτερα από το 2013. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό προβλέπεται η αύξηση έως και κατά 50% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της πυρηνικής ενέργειας.

Η διαχειρίστρια εταιρία σχεδιάζει να καλύψει το κτίριο των αντιδραστήρων με φύλλα πολυεστέρα για να αποτρέψει μεγαλύτερη διαρροή ραδιενέργειας.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου