Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Το Spiegel ανασκευάζει τα περί ελληνικής τεμπελιάς

Tο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" μετά από πολύ καιρό παρουσιάζει ένα θετικό δημοσίευμα για την Ελλάδα.


Το συγκεκριμένο δημοσίευμα παρουσιάζει ως δικαιολογημένη την αντίδραση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο να προασπίσει την εικόνα των Ελλήνων στη γερμανική κοινή γνώμη.

"Στο Βερολίνο ο Έλληνας πρέσβης αγωνίζεται ενάντια στη φήμη περί τεμπελιάς και για μία ισορροπημένη εικόνα της χώρας του" επισημαίνει.

Αναφερόμενο στις εκπομπές που αφιέρωσαν τα κανάλια στην κρίση της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα, το περιοδικό εκτιμά, ότι για τον πρέσβη Δημήτριο Ράλλη το Βερολίνο είναι η δυσκολότερη αποστολή, στην έως τώρα διπλωματική του καριέρα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει δύο πράγματα που πληγώνουν τον ίδιο και τους Έλληνες.
Όταν δεν αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες, που έχουν ήδη κάνει και όταν δημιουργείται η εντύπωση ότι είναι τεμπέληδες.

"Εμείς οι Έλληνες δουλεύουμε σκληρά, πολύ εντατικά, πραγματικά πάρα πολύ σκληρά", λέει ο κ. Ράλλης.

Ο ίδιος ο συντάκτης του δημοσιεύματος ανασκευάζει την εικόνα, που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ περί συνταξιοδότησης και χρόνου διακοπών στην Ελλάδα. Αναφέρει μάλιστα, ότι "οι Έλληνες έχουν κατά μέσο όρο λιγότερες ημέρες διακοπών από τους Γερμανούς και βγαίνουν στη σύνταξη σχεδόν στην ίδια ηλικία με αυτούς".

"Σημαντικό στοιχείο της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας είναι η αισιοδοξία", λέει ο Έλληνας πρέσβης και προσθέτει: "Πρέπει να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε".

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου