Κυριακή 17 Απριλίου 2011

45 ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ!

Μια ασυνήθιστη σειρά ανεμοστρόβιλων στις ΗΠΑ έχει επιφέρει το θάνατο και την καταστροφή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, τουλάχιστον 45 άτομα έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών.


Οι καταιγίδες, που συχνά συνοδεύονται από δυνατές βροχές και αστραπές, τραυμάτισαν μέσα σε τρεις ημέρες που διήρκησαν και διέσχισαν όλες τις πολιτείες της Οκλαχόμα

και της Βιρτζίνια στα ανατολικά, εκατοντάδες κατοίκους. Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει από την Πέμπτη για 100 ανεμοστρόβιλους. Ένας μετεωρολόγος στον τηλεοπτικό σταθμό CNN μίλησε για τους χειρότερους ανεμοστρόβιλους εδώ και δεκαετίες.

Οι πληγείσες πολιτείες είναι η Αλαμπάμα, ο Μισισιπή, το Αρκάνσας, η Οκλαχόμα και η Βόρεια Καρολίνα. Ιδιαίτερα έχει πληγεί από την κακοκαιρία το βράδυ της Κυριακής η Βόρεια Καρολίνα. Εκεί, σύμφωνα με τις αρχές, σκοτώθηκαν από τις καιρικές συνθήκες πάνω από 20 άνθρωποι.

Στη μεγαλούπολη Raleigh σκοτώθηκαν σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τρεις κάτοικοι σε ένα πάρκο, όταν η θύελλα κατέστρεψε πολλά σπίτια και οχήματα. Επίσης, στην πολιτεία της Βιρτζίνια, οι αρχές ανέφεραν ότι υπήρχαν τέσσερις νεκροί.

Σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην κοιλάδα Shenandoah, μία ώρα οδικός μακριά από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον, ένα παιδί πέθανε όταν παρασύρθηκε από ένα παλιρροιακό κύμα. Ένα άλλο θύμα πλημμύρας διασώθηκε.

Στην περιοχή του Gloucester County στο νότο, η καταιγίδα έσκισε την οροφή ενός σχολείου, όπου το Σαββατοκύριακο ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς στις τάξεις.

Το βράδυ της Παρασκευής, στο Αρκάνσας σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, όταν ξεριζωμένα δέντρα έπεσαν σε σπίτια και τροχόσπιτα. Στην πόλη της Crystal Springs, ένας πατέρας και η 18-μηνών κόρη του σκοτώθηκαν στον ύπνο τους. Ένα αγόρι επίσης έχασε τη ζωή του στο Αρκάνσας.

Στο Λιτλ Ροκ πέθανε, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, μια μητέρα και ο οκτώ ετών γιος της. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Οκλαχόμα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, επτά στην Αλαμπάμα και ένας στο Μισισιπή. Στο Marengo County στην Αλαμπάμα μέσα σε έξι ώρες πέρασαν τέσσερις τυφώνες! Σε ορισμένες περιοχές, η καταστροφή ήταν τόσο μεγάλη που ο κυβερνήτης διακήρυξε όλη την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου