Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Παραπέμπεται σε προανακριτική επιτροπή ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων αποφάσισε η Βουλή των Ελλήνων, με 226 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 9 "παρών".

Ψήφισαν συνολικά 250 βουλευτές, ενώ ο ΛΑΟΣ είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση. Βρέθηκαν ένα λευκό και πέντε άκυρα ψηφοδέλτια.

Την απόφαση του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού να αποχωρήσει από την συνεδρίαση, αρνούμενος να αποδεχθεί τους όρους συγκρότησης της Επιτροπής για την προκαταρκτική εξέταση, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, φανερά οργισμένος, μίλησε στη Βουλή για αστήρικτες κατηγορίες και για συλλογική ευθύνη στη λήψη των αποφάσεων για τα υποβρύχια. Έκανε λόγο για λάσπη και σκευωρία, και πως δεν θα γίνει ο "βολικός ένοχος".

Η Ειδική Επιτροπή για την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης θα αποτελείται από 13 μέλη, επτά από το ΠΑΣΟΚ, τρία από την ΝΔ και από ένα μέλος τα υπόλοιπα κόμματα.
Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε στους δημοσιογράφους, πως το κόμμα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει ούτε στην Επιτροπή.

Η επιτροπή θα διερευνήσει για τυχόν ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την σύμβαση, από 15 Φεβρουαρίου του 2000, για την κατασκευή και παράδοση τριών υποβρυχίων στο Πολεμικό Ναυτικό.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου