Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Βομβιστική επίθεση εναντίον τουριστών σε καφετέρια στο Μαρόκο

Στο Μαρόκο, στην πόλη Μαρακές, σημειώθηκε έκρηξη, σε μία καφετέρια, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες.


Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι, στην καφετέρεια "Argana" στην κεντρική πλατεία Dschemaa el Fna, ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του Μαρακές.

Πρόκειται για μία βομβιστική επίθεση. Αυτό δείχνει μία πρώτη αξιολόγηση στον τόπο του εγκλήματος, ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και αλλοδαποί, η εθνικότητα των οποίων δεν έγινε ακόμα γνωστή.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή, ακόμη και δύο χιλιόμετρα μακριά, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Εξ αρχής το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ενημερώσει ότι πρόκειται πιθανόν για εγκληματική πράξη. Λίγο μετά την έκρηξη, δήλωσε ότι μάλλον πρόκειται για μία έκρηξη αερίου και συνεπώς ήταν ατύχημα.

Στην πλατεία επικρατούσε μία χαοτική σκηνή. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, "υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και έβρεχε συντρίμμια. Εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι, κάποιοι προς την καφετέρια και άλλοι μακριά από αυτήν".

Από τον Φεβρουάριο, χιλιάδες άνθρωποι στο Μαρόκο έχουν βγει στους δρόμους να διαδηλώσουν, απαιτώντας δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου