Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η Ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να σφραγίσει την περιοχή γύρω από την Φουκουσίμα



Ενώ η περιοχή σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα έχει εκκενωθεί, κάποιοι κάτοικοι εισχωρούν στην απαγορευμένη ζώνη σε αναζήτηση των φωτογραφιών τους, κοσμημάτων της οικογένειας, είδη ένδυσης, που άφησαν πίσω κατά την διάρκεια της εκκένωσης, με αποτέλεσμα να εκθέτουν τον εαυτό τους σε μία αυξημένη δόση ραδιενέργειας. Αυτό ακριβώς θέλει να εμποδίσει η Ιαπωνική κυβέρνηση.

Η νέα γενιά παίρνει τα μηνύματα της κυβέρνησης μέσω του Διαδικτύου ή μέσω των υπηρεσιών σύντομων μηνυμάτων απευθείας στο τηλέφωνο. Για τον γηραιότερο πληθυσμό υπάρχουν τοιχοκολλημένες αφίσες. Και όμως η εκστρατεία αυτή δεν είναι αρκετή. Γι΄αυτό η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να "σφραγίσει" την περιοχή γύρω από τη Φουκουσίμα.

Έως τώρα η αστυνομία έχει ερευνήσει περίπου 3.500 κατοικίες που βρίσκονται εντός της απαγορευμένης ζώνης και παρά τους κινδύνους για την υγεία τους, 60 οικογένειες εξακολουθούσαν να παραμένουν στα σπίτια τους.

«Ανησυχούμε πολύ για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Yukio Edano και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε ζητήσει την εκκένωση. Φυσικά, κατανοούμε ότι ξεχάστηκαν κατά την εκκένωση, προσωπικά αντικείμενα. Γι΄αυτό το λόγο θέλουμε να τους οργανώσουμε επισκέψεις στα σπίτια τους. Ο κόσμος όμως πρέπει να κάνει υπομονή».

Αύριο, ο Πρωθυπουργός Nαoto Kan, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, θα ανακοινώσει εάν τελικά σφραγιστεί δια νόμου η περιοχή γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου