Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

"Είχαμε λάβει την εντολή να σκοτώσουμε τον οποιονδήποτε"

Η μάχη για την πόλη Misrata συνεχίζεται. Δύο στρατιώτες που συνελήφθησαν μίλησαν για τις εντολές που τους εδόθησαν από την πλευρά του Καντάφι.

Παρά την κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε, τα κυβερνητικά στρατεύματα της Λιβύης συνέχισαν τις επιθέσεις στην Misrata κατά των αντικαθεστωτικών. Σχεδόν ασταμάτητα ακούγονταν στην πόλη εκρήξεις και πυροβόλα όπλα.

Το ΝΑΤΟ συνέχισε και τη νύχτα τις αεροπορικές επιθέσεις κατά των δυνάμεων του Μουαμάρ αλ Καντάφι. Κατέστρεψαν κτήριο του συγκροτήματος Μπαμ Αλ Αζίζια του Λίβυου ηγέτη.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Chaled Kaim, δήλωσε ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα δεν αποσύρθηκαν από την Misrata, απλά είχαν αναστείλει τις δραστηριότητές τους. Στις επόμενες 48 ώρες θα δοθεί χρόνος στις φυλές της πόλεις να βρούνε μια «ειρηνική λύση».




Δύο στρατιώτες που είχαν συλληφθεί από τους

αντικαθεστωτικούς, δήλωσαν ότι τα στρατεύματα του Καντάφι θα χάσουν την μάχη για την Misrata. Πολλά στρατιωτικά μέλη «δεν συμφωνούν με αυτό που συμβαίνει", δήλωσε ο 25χρονος Μισπάχ Μανσούρι. «Είχαμε λάβει την εντολή να σκοτώσουμε οποιονδήποτε διασχίζει τον δρόμο, ακόμη και γυναικόπαιδα», είπε.

Το κρατικό κανάλι Jana ανέφερε αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ σε «πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους», στην Τρίπολη και τέσσερις άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Σύρτης, γενέτειρας του Καντάφι. Κατά την διάρκεια των επιδρομών πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν. Και στην πρωτεύουσα της χώρας υπήρξαν αρκετές εκρήξεις.

Εν τω μεταξύ η οργάνωση «Save The Children», κάνει λόγο για σεξουαλική κακοποίηση 300 παιδιών, κατά την διάρκεια των συγκρούσεων των τελευταίων εβδομάδων.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου