Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μάχες στην Misrata παρά την αποχώρηση του Καντάφι



Ακόμη και μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης των κυβερνητικών στρατευμάτων, η κατάσταση στην Λιβυκή πόλη Misrata παραμένει κρίσιμη.

Ενώ ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κατάσταση στην πόλη είναι πιο ήρεμη, το πρακτορείο ειδήσεων AFP ανέφερε, ωστόσο, επικαλούμενο τις δηλώσεις γιατρών, ότι μέχρι το μεσημέρι, είχαν μεταφερθεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης, τουλάχιστον 10 νεκροί και 50 τραυματίες.

Σύμφωνα με τον αραβικό τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαζίρα, οι αντάρτες από την Παρασκευή κατάφεραν να έχουν υπό τον έλεγχό τους το γενικό νοσοκομείο, το οποίο είχαν καταλάβει τα κυβερνητικά στρατεύματα, ως στρατηγική βάση, καθώς και το κτίριο ασφάλισης, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι ελεύθεροι σκοπευτές του Καντάφι.

Ένας εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών ανακοίνωσε ήδη την επιτυχία τους στη μάχη για την πόλη. "Η Misrata είναι ελεύθερη", είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε τηλεφωνική επικοινωνία. Δεν υπήρξε όμως επιβεβαίωση των πληροφοριών από ανεξάρτητες πηγές. Στρατιώτες που συνελήφθησαν υποστήριξαν ωστόσο, ότι έλαβαν εντολή την Παρασκευή να αποσυρθούν.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Chaled Kaim είχε ανακοινώσει την αποχώρηση των κυβερνητικών στρατευμάτων. «Ο στρατός θα αποσυρθεί, αφήνοντας τη μάχη για τον έλεγχο της πόλης στις φυλές της περιοχής. Είναι εντολή του Καντάφι», είπε.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου