Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στο Μπαχρέιν καταδικάστηκαν τέσσερις διαδηλωτές σε θάνατο

Ένα στρατιωτικό δικαστήριο στο Μπαχρέιν καταδίκασε σε θάνατο, τέσσερις διαδηλωτές για τη δολοφονία ενός αστυνομικού. Τρεις άλλοι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για τις πρώτες αποφάσεις σε σχέση με τις διαμαρτυρίες. Εκατοντάδες χιλιάδες σιιτών στο Μπαχρέιν διαδηλώνουν κατά της οικογένειας Σουνιτών που κυβερνά τη χώρα και για περισσότερα πολιτικά δικαιώματα.

Από τον Μάρτιο που η κυβέρνηση έχει επιβάλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εκατοντάδες άτομα έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δυνάμεις ασφαλείας, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο  στη     Μanama,      κατά 
τη διάρκεια σιιτικών συλλαλητηρίων της αντιπολίτευσης, επιτέθηκαν βίαια στους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 άνθρωποι.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera κάνει λόγο για επιθέσεις σε νοσοκομεία. 30 άτομα από το ιατρικό προσωπικό, συνελήφθησαν χθες, 4 εκ των οποίων είναι γιατροί.

Προφανώς συνέλαβαν αυτή τη φορά συγγενείς και μέλη της οικογένειας των ακτιβιστών, που είχαν διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι οι τραυματίες διαδηλωτές είχαν στερηθεί ιατρικής περίθαλψης, δήλωσε σιιτική ομάδα της αντιπολίτευσης

Ο βασιλιάς Hamad bin Issa al Chalifa συνεχίζει τις σκληρές επιθέσεις κατά των αντιφρονούντων.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου