Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Εισαγγελική έρευνα για τις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ



Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ.Ελένη Ράϊκου διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ.

Με αφορμή το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, έδωσε εντολή στους εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος, να διερευνήσουν την υπόθεση για να εντοπίσουν τυχόν αξιόποινες πράξεις και τους υπεύθυνους που τις διέπραξαν.

Στο πόρισμα του κ. Ρακιντζή, γίνεται αναφορά σε υπέρογκες και παράνομες χρηματοδοτήσεις που έλαβε η ΓΕΝΟΠ κατά την τελευταία δεκαετία. Συγκεκριμένα, η ΓΕΝΟΠ έλαβε συνολικά 14,2 εκατ. ευρώ την περίοδο 1999-2010, στο πλαίσιο ρητρών των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και αποφάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΗ, το 2004 και 2005.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η επιχορήγηση των συνδικαλιστών από τη διοίκηση είναι παράνομη, καθώς προσκρούει στη διάταξη του άρθρου 5 παρ. 4 του ν. 1264/1982, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες, επιτρέπει δε, κατ΄ εξαίρεση παροχές μόνο σε πρωτοβάθμια σωματεία και για κοινωφελείς σκοπούς.

Η ΓΕΝΟΠ από την πλευρά της υποστηρίζει, ότι τα χρήματα αυτά δίνονταν βάσει των συλλογικών συμβάσεων από τους μισθούς των εργαζομένων.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου